Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik kimaradt a Liverpool meccskeretéből

2024. február 4., vasárnap 16:31

Szinte semmi előjele nem volt, mégis igaznak bizonyultak a szurkolói információk: Szoboszlai Dominik kimaradt a Liverpool meccskeretéből a Premier League 23. fordulójában lejátszandó, Arsenal elleni bajnokin. A magyar válogatott csapatkapitánya múlt héten tért vissza kisebb sérüléséből, a hétközi fordulóban, a Chelsea ellen kezdőként gólt is szerzett. Ezúttal az első diagnózis alapján pár nap kényszerpihenő vár rá.

A The Anfield Talk nevű, Liverpool-szurkolók által szerkesztett X-csatorna (korábbi nevén: Twitter) értesülése alapján már reggel beszámoltunk a hírről, Szoboszlai Dominik vélhetően kihagyja az Arsenal elleni rangadót. Bár akkor még úgy tűnt, kacsának is bizonyulhat az információ – előjele ugyanis nem volt, Szoboszlai pénteken edzett, és a meccs előtti sajtótájékoztatón, valamint hivatalos cikkekben sem hangzott el, hogy sérült lenne –, a 23 esztendős játékos valóban kimaradt a vörösök meccskeretéből.

Az Index úgy értesült, a középpályás kisebb lábsérülés miatt nem utazhatott el csapattársaival Londonba. Pontos diagnózis még nincs, de szerencsés esetben csupán néhány napnyi kényszerpihenővel megússza az esetet.

Szoboszlai az idény első felében egyszer sem hiányzott a Liverpool kezdőjéből, a karácsonykor lejátszott, 19. fordulóban esett meg vele először, hogy „csupán” a kispadra nevezték őt. A Burnley otthonában aztán csereként bő 30 percet kapott.

Január 1-jén már ismét kezdő volt a Newcastle United ellen, ezen a mérkőzésen viszont megsérült, így 63 perc után le kellett cserélni. Összesen négy tétmérkőzést hagyott ki lábadozása alatt, a Fulham elleni Ligakupa-elődöntős meccseket, az Arsenal elleni idegenbeli FA-kupa-találkozót, valamint a Bournemouth elleni bajnokit (csapata ezek közül hármat megnyert, a Fulham elleni visszavágót adta döntetlenre). Január 28-án a Norwich ellen gólpasszal tért vissza, majd az e hét szerdán lejátszott, Chelsea elleni rangadón gólt is szerzett.

A Liverpool 51 ponttal az első, az Arsenal 46-tal a harmadik helyről várja a rangadót.

FRISSÍTÉS, 17.54: Jürgen Klopp nyilatkozott Szoboszlai sérüléséről, az első vizsgálatok alapján nagyon hasonló problémával küzd megint, mint ami miatt év elején már négy tétmeccset ki kellett hagynia. Részletek itt!

(Borítókép: Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Rovatok