Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal legyőzte a Szoboszlai Dominiket nélkülöző Liverpoolt a rangadón

2024. február 4., vasárnap 19:27

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 23. fordulójának rangadóján az Arsenal hazai pályán 3–1-re legyőzte a Liverpoolt, így két pontra megközelítette éllovas riválisát.

A Liverpool a kisebb sérülést szenvedő Szoboszlai Dominik nélkül utazott el Londonba, ahol legutóbb az FA-kupában úgy nyert 2–0-ra, hogy a játék képe alapján az Arsenal már rég eldönthette volna a továbbjutás kérdését, majd egy 80. perces öngól után hiába próbálkoztak az „ágyúsok”, csak még egy 95. perces vendéggól esett.

Most is a házigazda kezdett aktívabban, Gabriel Martinelli remek szólója után Bukayo Sakát pont annyira lökték, hogy még ne legyen büntető, de már veszélyes se legyen a fejese, majd Cody Gakpo mellészálló átlövésére egy perccel később jött a válasz: Martin Ödegaard pazar indításával Kai Havertz lépett ki ziccerben, és bár Alisson ezt még védte, a kipattanót Saka az üres kapuba passzolta (1–0).

A norvég középpályás nem sokkal később befejezőként is jeleskedhetett volna, Trent Alexander-Arnold hibáját Virgil van Dijk javította becsúszva. A liverpooli jobbhátvéd támadásokban kétszer veszélyeztetett, remek tekerését követően Gabrielnek kellett mentenie Gakpo elől.

Az első félidő lezárásaként viszont épp a brazil védő volt rosszkor rossz helyen, Luis Díaz erőszakossága után épp róla pattant saját kapujába a labda (öngól, 1–1).

Pedig ebben a félidőben még az FA-kupánál is nagyobb volt a differencia eddig játékban, a várható gólok száma 2,10–0,11 volt a szünetben.

A fordulást követően aktívabbá vált a Liverpool, de mellészállt Díaz lövése, a túloldalon pedig Havertz esései borzolták a kedélyeket.

Aztán a második félidő derekán újra előnybe került a londoni csapat, Gabriel Martinelli lökött épp annyit Van Dijken, hogy ütközzön a kapujából kifutó Alisonnal, de még ne fújjanak szabálytalanságot, az előtte maradó labdát pedig az üres kapuba passzolta a szélső (2–1).

A végjátékra Ibrahima Konaté újabb szabálytalansága után emberelőnybe került az Arsenal, ezt pedig a 92. percben Leandro Trossard megpattanó lövésével büntette is a házigazda (3–1).

Újabb gól már nem esett, az Arsenal így visszavágott a kupavereségéért, és két pontra megközelítette az éllovast – a vesztett pontokat tekintve pedig immáron a két meccsel kevesebbet játszó címvédő Manchester City áll a legjobban.

Premier League, 23. forduló

Arsenal–Liverpool 3–1 (Saka 14., Gabriel Martinelli 67., Trossard 93., ill. Gabriel 45 + 3. – öngól)

kiállítva: Konaté (Liverpool, 88.)

korábbi eredmények

Bournemouth–Nottingham 1–1

Chelsea–Wolverhampton 2–4

Manchester United–West Ham United 3–0

Az élmezőny állása: 1. Liverpool 51 pont (52–22), 2. Arsenal 49 (47–22), 3. Manchester City 46/21 mérkőzés (51–24), 4. Aston Villa 46 (49–30), 5. Tottenham 44 (49–35), 6. Manchester United 38 (31–32), 7. West Ham United 36 (36–36)

(Borítókép: Shaun Botterill/Getty Images)

Rovatok