Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi Péter repes az örömtől, ez az oka

2024. február 5., hétfő 12:10

Marco Rose vezetőedző szerint az RB Leipzig vasárnapi 2–0-s bajnoki sikerében jelentős szerepe volt a hosszú idő után újra kezdő két magyar válogatott futballistának, a kapus Gulácsi Péternek és a védő Willi Orbánnak.

A lipcsei csapat, amely három vereséggel rajtolt 2024-ben, hazai pályán győzte le a Schäfer Andrással felálló Union Berlint a Bundesliga 20. fordulójában.

A kapuban Gulácsi először kapott lehetőséget a bajnokságban a 2022. október 5-én elszenvedett súlyos térdsérülése óta, míg a csapatkapitány Willi Orbán szeptemberben sérült meg, azóta most kezdett először.

A tapasztalat vissza is hozta a stabilitást az RB Leipzig játékába, az együttes október óta először nyert úgy, hogy nem kapott gólt – írja az MTI a dpa német hírügynökség nyomán.

„Úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt elképzeltük és kívántuk, bár az elmúlt hetek alapján ez nem volt magától értetődő – értékelt a 47 éves Marco Rose, aki a hullámvölgybe került csapat játékán új impulzusokkal változtatott. – Nyugalmat árasztottunk magunkból, de nem voltunk túlzottan magabiztosak. Ez jót tesz a közönségnek, a közönség pedig jót tesz nekünk.”

Hozzátette: a tapasztalt futballisták tartást adtak a fiatalabbaknak a támadások során. „Fontos, hogy a két fiatal srác elöl jó formában van, és eredményes” – dicsérte a szakember a két gólszerzőt, Lois Opendát és Benjamin Seskót.

„Az évkezdet nem volt könnyű számunkra, de mindig tudtuk, mire vagyunk képesek, és azt is, hogy mit kell tennünk az ilyen kellemetlen riválisok ellen, mint az Union Berlin” – nyilatkozott Willi Orbán, aki elsősorban magyar csapattársa, Gulácsi visszatérésének és jó teljesítményének örült.

Orbán hangsúlyozta: a társai sokat segítettek neki a mérkőzés során, így könnyű dolga volt. „Az egész csapat nagyon érett teljesítményt nyújtott, keveset hibáztunk, uraltuk a játékot, és megérdemelten szereztük meg a három pontot” – tette hozzá.

Gulácsi Péter az SNTV-nek arról beszélt, hogy végig koncentráltak maradtak a számukra nagyon fontos mérkőzésen. A kapus szerint is éretten futballozott a Leipzig, kézben tartotta a találkozót, és akár nagyobb arányú sikert is arathatott volna.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen hosszú idő után visszatérhettem a Bundesligába. A Bajnokok Ligájában és a Német Kupában védtem korábban, de a Bundesliga különleges jelentőséggel bír a számomra. Örülök, hogy visszatértem, örülök a győzelemnek. A csapat jól játszott, és megkönnyítette a dolgomat” – mondta a 33 éves hálóőr. Az RB Leipzig jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán.

Rovatok