Index Vakbarát Hírportál

Már csak egy lépésre a csodától a kapitányát menesztő csapat

2024. február 8., csütörtök 09:41

Tovább tart a házigazda Elefántcsontpart csodás feltámadása az Afrikai Nemzetek Kupáján, a Kongói DK legyőzésével már a fináléra készülhet a gárda.

Elefántcsontpart az egész ANK második legértékesebb keretével (334,58 millió euró) vágott neki a hazai viadalnak, amelyen csak a címvédő Szenegált várták esélyesebbnek a végső győzelemre.

A kezdés még rendben is volt, hiszen Guinea-Bissaut Seko Fofana és Jean-Philippe Krasso góljával 2–0-ra legyőzte a gárda, de nyitányon az Egyenlítői-Guineával ikszelő Nigéria egy büntetővel jobbnak bizonyult.

A CSOPORT ZÁRÁSÁN AZTÁN JÖTT A SOKK, ELEFÁNTCSONTPART A VÉGJÁTÉKBAN HÁROMSZOR IS KAPITULÁLVA 4–0-S VERESÉGET SZENVEDETT, KI IS RÚGTÁK JEAN-LOUIS GASSET SZÖVETSÉGI KAPITÁNYT.

Ennek ellenére végül a további eredmények miatt befértek a négy legjobb csoportharmadik közé, majd a kispadra beugró Emerse Faé irányításával büntetőpárbajban búcsúztatták a címvédőt!

Aztán Malit is megverték, miután a 90. percben egyenlítettek, és 122. percben döntöttek a továbbjutásról. Szerda este pedig Sébastien Haller góljával a Kongói DK ellen is győzött a rendező, így már csak egy lépésre van fennállása harmadik ANK-győzelmétől.

Az ellenfél a negyedik sikerére hajtó Nigéria lesz, amely tizenegyesekkel múlta felül Dél-Afrikát a négy között.

Afrikai Nemzetek Kupája, elődöntő

Nigéria–Dél-Afrika 1–1 (Troost-Ekong 67. – 11-esből, ill. Mokoena 90. – 11-esből) – 11-esekkel: 4–2

Elefántcsontpart–Kongói DK 1–0 (Haller 65.)

bronzmérkőzés

szombat 20.00: Dél-Afrika–Kongói DK

döntő

vasárnap 20.00: Nigéria–Elefántcsontpart

(Borítókép: Ulrik Pedersen / DeFodi Images via Getty Images)

Rovatok