Index Vakbarát Hírportál

Már nem Nebojsa Vignjevics az Újpest vezetőedzője

2024. február 8., csütörtök 13:35

Igaznak bizonyultak a szerda esti sajtóértesülések, az Újpest FC hivatalos honlapja bejelentette, hogy felmentették a munkavégzés alól, így mától már nem Nebojsa Vignjevics a lila-fehér együttes vezetőedzője. Az új szakvezető személyéről későbbre ígértek tájékoztatást a Megyeri útiak.

Pór Károly transzferguru szerdán előre jelezte, eldőlt Nebojsa Vignjevics sorsa Újpesten. Kora délután hivatalos lett: az 55 éves szakvezetőt felmentették a munkavégzés alól, így távozik a 20-szoros magyar bajnok kispadjáról. A trénernek azt követően intettek búcsút, hogy kedden bejelentették, a Mol-csoport leányvállalata, a MOL Vagyonkezelő Zrt. lesz a lila-fehérek új tulajdonosa, igaz, az adásvétel csak április végén zárul majd le.

Az Újpest ugyan jól kezdte a szezont, és október végén még a tabella második helyén állt, a legutóbbi kilenc bajnokijából viszont nyolcat is elbukott, csupán egy pontot gyűjtött, öt gólt szerzett, miközben huszonhatot kapott. A második helyről pedig egészen a 10., azaz utolsó, még bennmaradást érő pozícióig csúszott vissza. A tavaszt az MTK elleni idegenbeli 3–0-s, majd a kedd esti, Debrecen elleni, hazai pályán elszenvedett 2–1-es vereséggel kezdte a csapat. Sajtóhírek szerint Vignjevics a két mérkőzés között már benyújtotta a lemondását, azt azonban a – csapattól hamarosan ugyancsak távozó – klubelnök-tulajdonos, Roderick Duchatelet akkor még nem fogadta el.

„A vezetőedzői poszt betöltéséről az Újpest FC a közeljövőben tájékoztatja a szurkolóit és a média képviselőit” – zárul a lilák csütörtöki közleménye.

Vignjevics tavaly márciusban tért vissza a Szusza Ferenc Stadionba, ahol korábban már egy jóval sikeresebb, hét éven át tartó periódusban volt vezetőedző. Akkor az Újpest két Magyar Kupát, egy Szuperkupát és egy bajnoki bronzérmet nyert az irányításával. A második korszaka nemcsak jóval rövidebb, de jóval eredménytelenebb is lett: 29 bajnokin mindössze 1,31 pontot átlagolt csapatával a korábbi 258 meccses 1,54-es átlaggal szemben.

Rovatok