Index Vakbarát Hírportál

Legkevésbé sem várt ismerős kopogtatott be a Liverpool öltözőjébe

2024. február 10., szombat 08:55

Ugyan a papírforma alapján kötelező győzelem vár a Liverpoolra az élvonalbeli angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 24. fordulójában, Jürgen Klopp szavai alapján alaposan felforgatott csapattal kellene legyőzniük a Burnley-t. A héten arról szóltak a hírek, a védelem csaknem minden posztján jolly jokerként bevethető Joe Gomez influenzaszerű tűnetekkel küzd, így nem lesz bevethető a hétvégén (a kulcsemberek közül Mohamed Szalahoz és Szoboszlai Dominikhez hasonlóan). Péntek délután már arról szólt a fáma, hogy közel sem a 26 éves bekk betegedett meg egyedül az öltözőből...

Jürgen Klopp pénteki, a Burnley elleni találkozót felvezető sajtótájékoztatójáról már ezt megelőzően is hírt adtunk. A német menedzser megerősítette korábbi információinkat, melyek szerint legutóbbi meccséhez képest mintegy háromhetes kihagyás várhat a csapat magyar középpályására, Szoboszlai Dominikra, ám még az is benne van a pakliban, hogy csak a Chelsea elleni, február 25-ei Ligakupa-döntő után lesz újra bevethető.

Klopp azonban szoboszlai combhajlító-sérülése mellett további, a keretet sújtó problémákról is hírt adott. Ezek közé tartozik, hogy a jelek szerint influenzaszerű megbetegedés terjed a liverpooli öltözőben. Az első sajtóhírek még csak Joe Gomez betegségéről szóltak, a pénteken elhangzottak szerint azonban többen is elkapták a csapatból és a csapat körül.

„Ezzel is meg kell most küzdenünk, úgyhogy meglátjuk, végül kik lesznek bevethetőek. Ez nyilván nem egy jó dolog, de igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni. Sok a teendőnk még holnapig, de bízom abban, hogy rendben leszünk” – mondta az esetleges influenzajárvánnyal kapcsolatban.

„Két-három hete még arról beszéltünk, milyen luxuskihívás lesz, hogy szinte minden játékosunk bevethető lesz. Ha valaki újra ilyesmit kérdez tőlem, komolyan mondom, hogy kirúgatom a teremből” – fogalmazott a helyzettől kissé cinikusan.

Ami a konkrét személyeket illeti, Szoboszlai és Szalah mellett az édesapját múlt héten elvesztő, a tavaszi idényre berobbant szélső védő, Conor Bradley még biztosan hiányozni fog a szombat esti meccsről. Miként az újból megsérült Thiago sem bevethető – bár vele kapcsolatban Klopp megjegyezte, közel sem biztos, hogy olyan rossz az állapota, mint a brit sajtóban megjelent. A védelemben Gomez állapota kérdéses, ha esetleg ő sem lesz bevethető, nagy-nagy kihívást jelenthet a Virgil van Dijk melletti másik középső hátvéd kijelölése, ugyanis Ibrahima Konaté eltiltott, Joel Matip pedig keresztszalag-szakadása miatt ugyancsak nem bevethető jó ideje.

Egy nagy visszatérőt azonban elkönyvelhetnek a vörösök, az Ázsia-bajnokság után ugyanis ismét klubcsapata rendelkezésére áll Endo Vataru. Sőt, a japán középpályás – Szoboszlai és Thiago hiányában – rögvest a kezdőcsapatban is találhatja majd magát.

A Liverpool a szezon rendkívül sűrű időszakához ért, a Burnley-meccset követő 28 napban nyolc tétmérkőzést is játszik, közte a Ligakupa-döntővel. A nagy darálás végén a – március 9–10-ei hétvégére kiírt – Manchester City elleni rangadóval. Ebből a szempontból sem mellékes, hogy Szoboszlai és társai mikorra épülnek fel, és Klopp mennyire mély kerettel dolgozhat a következő hetekben.

A Premier League tabellájának élén álló Mersey-partiak szombaton – magyar idő szerint – 16 órai kezdettel fogadják az utolsó előtti helyen álló újoncot. A címvédő Manchester City valamivel korábban, 13 óra 30 perctől az Evertonnal mérkőzik a 24. fordulóban, egy esetleges győzelemmel néhány órára biztosan átveszi a vezetést.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE, 24. FORDULÓ
16.00: Liverpool FC–Burnley FC

(Borítókép: Andrew Powell / Liverpool FC via Getty Images)

 

Rovatok