Index Vakbarát Hírportál

Jürgen Klopp megerősítette, egyelőre nem számíthat Szoboszlaira Liverpoolban

2024. február 9., péntek 14:42

Ahogyan arra az elmúlt napok információi alapján számítani lehetett, Szoboszlai Dominik nélkül fogadja a Liverpool FC a kiesés ellen küzdő Burnley-t az élvonalbeli angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 24. fordulójában. A magyar játékos állapotáról a csapat vezetőedzője, Jürgen Klopp beszélt a találkozót felvezető péntek délutáni sajtótájékoztatón. Szavaiból kiderült, válogatottunk csapatkapitánya a legutóbbi meccséhez képest legjobb esetben is két és fél hét elteltével térhet vissza a pályára, ám az is lehet, csak a Chelsea elleni Ligakupa-döntő után lesz újra bevethető.

Mint korábban beszámoltunk róla, derült égből villámcsapásként hatott előző hétvégén, hogy Szoboszlai Dominiknak ki kell hagynia az Arsenal elleni rangadót. Végül – elfogulatlanság nélkül állíthatjuk – hiányzott is csapatából, Londonban ugyanis az idény egyik leggyengébb játéka mellett 3–1-es vereséget szenvedett a Liverpool. A vörösök 8-asa éppen csak visszatért januári kényszerpihenőjéről – akkor combhajlító-sérülése miatt 23 napot kellett meccs nélkül eltöltenie –, ismét aggasztó hírek érkeztek róla.

Szoboszlai hétfőn Telkiben, a magyar labdarúgó-válogatott bázisán járt, ahol egy osztrák rehabilitációs specialista, Franz Leberbauer vizsgálta meg. Hétfőn arról kaptunk információt, rosszabb esetben újabb három-négy hétig is hiányozhat a combjában érzett fájdalom miatt, kedden pedig arról, hogy Leberbauer sem tudott pontos választ találni arra, mi is okozza a fájdalmát. Az elmúlt napokban a klub a hivatalos felületein semmit sem kommunikált a magyar középpályás helyzetéről.

Klopp a Burnley elleni bajnokit felvezető pénteki sajtótájékoztatóján túl sok konkrétumot ugyancsak nem árult el Szoboszlai állapotáról, de a hét eleji értesüléseket így is megerősítette.

Dom még nincs rendben, bár jelenleg kint fut az esőben, holnap biztosan nem lesz bevethető állapotban. A későbbieket meglátjuk. Az ilyen jellegű sérüléseknél nagyon gyorsan változik a helyzet és lesz fájdalommentes a játékos. Hasonló a problémája, mint legutóbb volt, nem érzett nagy gondot, de összetett volt a kép, a biztonság kedvéért inkább kihagytuk, mert nem volt jó, hogy a dolog visszatért. Hogy a Brentford ellen játszhat-e már, vagy a Chelsea elleni Ligakupa-döntőre, esetleg csak azután lesz bevethető, egyelőre nem tudjuk. Versenyt futunk a napokkal

– mondta a német szakvezető.

A Liverpool a szezon rendkívül sűrű időszakához ért, a Burnley-meccset követő 28 napban nyolc tétmérkőzést is játszik, köztük a Chelsea elleni Ligakupa-döntővel (február 25., 16.00). A nagy darálás végén a – március 9–10-ei hétvégére kiírt – Manchester City elleni rangadóval. Ebből a szempontból sem mellékes, hogy a magyar játékos mikorra épül fel, és Klopp mennyire mély kerettel dolgozhat a következő hetekben.

Szoboszlai Dominik eddig 21 bajnokin kapott lehetőséget a vörösöknél, három gólnál és három gólpassznál tart. Még úgy is csapata negyedik legfoglalkoztatottabb játékosa a Premier League-ben, hogy január elseje óta mindössze 69 percet tölthetett a pályán a sorozatban.

A Premier League tabellájának élén álló Mersey-partiak szombaton – magyar idő szerint – 16 órai kezdettel fogadják az utolsó előtti helyen álló újoncot. A címvédő Manchester City valamivel korábban, 13 óra 30 perctől az Evertonnal mérkőzik a 24. fordulóban, egy esetleges győzelemmel néhány órára biztosan átveszi a vezetést.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE, 24. FORDULÓ
16.00: Liverpool FC–Burnley FC

(Borítókép: Andrew Powell / Liverpool FC via Getty Images)

Rovatok