Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal elleni sérüléssel véget is érhetett Thiago liverpooli pályafutása

2024. február 9., péntek 13:53

Brit sajtóhírek szerint a Liverpoolban futballozó Thiago Alcantara combhajlító-sérülése olyan súlyos, hogy akár az idény teljes hátralévő részét is kihagyhatja miatta. Ez egyúttal azt is jelenti, valószínűleg az Arsenal elleni rangadóval lezárult pályafutása érdemi része a vörösöknél, és többet tétmeccsen már nem is lép pályára az együttesben.

Reggel számoltunk be a hírről, mely szerint Thiago Alcantara ismét megsérült. A Liverpool spanyol–brazil középpályása kilenc hónapos kihagyás után az előző hétvégén lejátszott, Arsenal elleni rangadón tért vissza, a hajrában beállva (hosszabbítással együtt) 12 percet töltött a pályán. A csütörtöki jelentések szerint azonban most újabb kihagyás vár rá, a minap – Szoboszlai Dominikhez hasonlóan – nem is edzett Kirkbyben.

Neil Jones brit sportújságíró most arról számolt be az X-en (korábban Twitter), hogy Thiago combhajlító-sérülése jóval komolyabb, mint elsőre hitték, és az is meglehet, a szezonban többet már nem is tud pályára lépni. Mindez – mivel az idény végén lejár a szerződése – egyúttal azt is jelentené, hogy az Emiratesben játszotta pályafutása utolsó Liverpool-meccsén.

A fórumozók egy része már szándékos trollkodással vádolja Thiagót, ami persze aligha igaz: a spanyol–brazil középpályás amilyen tehetséges, közel annyira sérülékeny is volt pályafutása elmúlt éveiben. Ez pedig 30 éves kora óta fokozottan igaz. Mondhatni, a Bayern München tökéletes ütemben vált meg tőle a 2020-as Bajnokok Ligája-döntő után – az elmúlt négy szezonban ugyanis sorjáztak a kisebb-nagyobb nyűgjei, amelyek miatt több mint 560 napon át volt harcképtelen, és – a válogatottfellépéseket is számolva – több mint 100 tétmérkőzésről maradt le. A liverpooli pályára lépési lehetőségeinek mintegy feléről (a vörösöknél eddig 98 tétmeccsen szerepelt).

Csak a legutóbbi kihagyása több mint kilenc hónapot jelentett, a Transfermarkt adatai szerint 281 napot és 41 meccset érintve.

Thiagót az elmúlt hónapokban nevelőegyesületeivel, a Barcelonával, valamint a brazil Flamengóval hozták kapcsolatba.

FRISSÍTÉS, 16.13: Klopp a pénteki sajtótájékoztatóján külön szót ejtett Thiagóról, kijelentve, valóban megsérült, az azonban elmondása szerint egyáltalán nem biztos, hogy ezzel véget is ért a spanyol középpályás idénye.

(Borítókép: Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Rovatok