Index Vakbarát Hírportál

Egyre nagyobb a baj a Bayern Münchennél, Thomas Tuchel kiakadt az újabb vereség után

2024. február 15., csütörtök 07:52

A Bayern München egygólos vereséget szenvedett szerda este Rómában a Laziótól a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharcok első mérkőzésén. A müncheniek az elmúlt két tétmeccsükön úgy kaptak ki, hogy gólt sem tudtak rúgni, ami nagyon aggasztja a bajor sztárklubot irányító szakmai stábot – köztük Thomas Tuchel vezetőedző magyar segítőjét, Lőw Zsoltot is.

A Bayern szombaton 3–0-ra kikapott a Bayer Leverkusentól a Bundesliga csúcsrangadóján, így távolabb került a bajnoki címtől. Sokan úgy gondolták, hogy a BL-ben lehet javítani, hiszen a müncheniek nagyobb játékerőt képvsielnek a Laziónál. Dayot Upamecano kiállítása után azonban ember- és gólhátrányba került a német csapat, amely végül kikapott.

Csalódottak és dühösek vagyunk a vereség miatt. Elvesztettük a meccset, nem tudom, mondhatjuk-e azt, hogy a Lazio nyerte meg. Nem tudom, miért vesztettük el a fonalat a második félidőben. Határozottan zavar volt a fejekben, ezen a szinten nem fér bele, hogy egy teljes félidőt átaludjunk. A szünet után kétszer is csúnyán eladtuk a labdát, ami megtépázta az önbizalmunkat, a játékosok kiestek a ritmusból. Rossz volt nézni a játékunkat a fordulást követően

mérgelődött a Bayern vezetőedzője, Thomas Tuchel a lefújás alatt.

A Bayern München már november eleje óta nincs versenyben a Német Kupában, de Tuchel – elmondása szerint – nem foglalkozik azzal, hogy a vártnál gyengébb szereplés miatt bizonytalan a helyzete a csapat élén.

„Egyáltalán nem foglalkozom ezzel. Van egy visszavágó, tisztában vagyunk vele, mit tudunk jobban csinálni” – szögezte le, írja az MTI.

A BL-győztes tréner azt mondta, hogy van mire építeniük, mert az első félidőben jól játszottak, volt hét lövésük, abból mondjuk egy sem talált kaput.

A meccs után Upamecanót rasszista támadások érték a közösségi médiában, amire hivatalos közleményben reagált a klubja.

„A Dayot Upamecano elleni rasszista megjegyzések a közösségi médiában teljesen aljasak. Az FC Bayern a lehető leghatározottabban elítéli azokat. Aki ilyen megjegyzéseket tesz, azt nem tekintjük a klub szurkolójának. Veled vagyunk, Upa!" – írták.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke azt követeli, hogy automatikusan veszítsék el aktuális mérkőzésüket azok a csapatok, amelyek rasszista botrányba keverednek a szurkolóik miatt.

Ezt a kijelentést azután tette, hogy január végén az Udinese szurkolói rasszista bekiabálásokkal próbálták megzavarni Mike Maignant, az AC Milan színes bőrű kapusát az olasz élvoalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A), mire a vendégcsapat játékosai levonultak a pályáról, és bementek az öltözőfolyosóra.

A rasszizmus Spanyolországban is visszatérő jelenség, a Real Madrid szélvészgyors támadója,  Vinícius Júnior  többször is kifakadt a szurkolók magatartása miatt.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő:

keddi eredmények

A folytatásban

február 20. (kedd):

február 21. (szerda):

Rovatok