Index Vakbarát Hírportál

José Mourinhót a Fradinál jóval észszerűbb célállomással boronálták össze

2024. február 15., csütörtök 15:40

Sajtóhírek szerint németül tanul, a Bayern München vezetősége pedig informálisan már meg is kereste José Mourinhót, az idény végén lenne-e kedve átvenni a német rekordbajnok kispadját.

Néhány hete kidülledő szemekkel figyeltük az azóta légből kapottnak bizonyuló pletykákat, melyek arról szóltak, José Mourinho a Ferencváros vezetőedzője lehet. Néhány éve a Bayern München szurkolói valószínűleg hasonló blődségnek gondolták volna a híresztelést, hogy rendkívül pragmatikus, defenzív stratégiáiról ismert portugál egyszer kedvenc csapatuk edzője legyen. Mostanra viszont reális forgatókönyvvé válhatott Mourinho esetleges szerepvállalása a német rekordbajnoknál – legalábbis erről írt a Bild. Sőt, hogy tetézze az értesülés súlyát, a bulvármagazin még azt is belengette, a 61 éves portugál mester elkezdett németül tanulni, a Bayern vezetőségéből pedig informális megkeresést is kapott.

Mourinhót január közepén menesztette az AS Roma, miután csapata 3–1-re kikapott az AC Milantól. A rómaiak akkor nyolc győzelemmel, öt döntetlennel és hét vereséggel mindössze a kilencedik helyen álltak az olasz bajnokságban. Az azóta eltelt négy fordulóban – Daniele De Rossi irányításával a „farkasok” felkapaszkodtak a hatodik, jelen állás szerint Konferencialiga-indulást érő pozícióba.

A Bayernnél jó ideje inog Thomas Tuchel és stábja – így Lőw Zsolt pályaedző – alatt a kispad. Múlt héten a listavezető Bayer Leverkusen otthonában szenvedett csúfos, 3–0-s vereséget a rekordbajnok, így hátránya öt pontra nőtt az éllovassal szemben. A gondokat pedig tetézi, hogy szerdán, a párharc toronymagas esélyesének kikiáltva sikerült 1–0-s vereséget szenvedniük a bajoroknak Rómában, az SS Lazio ellen megvívott nyolcaddöntő első mérkőzésén.

A Bild Mourinho mellett egy másik lehetséges Tuchel-utódot is bedobott a héten, ő pedig nem más, mint a Bayern korábbi sikeredzője, a klubot 2020-ban bajnoki cím és kupagyőzelem mellett Bajnokok Ligája-aranyig is vezető Hans-Dieter Flick.

Utóbbi szakember 2023 szeptembere óta „munkanélküli”, akkor menesztették a német labdarúgó-válogatott éléről.

(Borítókép: Michael Regan/Getty Images)

Rovatok