Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal ismét átgázolt az ellenfelén, a Bournemouth Kerkez nélkül ikszelt

2024. február 17., szombat 18:59

A magyar válogatott Kerkez Milos együttese, a Bournemouth 2–2-es döntetlenre végzett szombaton a Newcastle United vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában – számolt be a Magyar Távirati Iroda. Az aranycsatában érdekelt Arsenal a múlt heti 6–0-s idegenbeli siker után ezúttal 5–0-ra nyert a Burnley vendégeként.

A héten a Chelsea-vel összeboronált Kerkez – aki legutóbb december 9-én játszott végig mérkőzést, azóta vagy sérült volt, vagy be-, illetve lecserélték – ezúttal nem jutott szóhoz.

Az immár négy forduló óta veretlen, hazai pályán ugyanakkor négy kör óta nyeretlen Newcastle ötvenpercnyi játék után hátrányba került, majd hét perccel később büntetőből egyenlített, viszont a 69. perctől már újfent a Bournemouth-nál volt az előny. A hazaiak a hajrában alakították 2–2-re az állást, amikor is a 91. percben becserélt Matthew Ritchie szinte azonnal betalált.

A Liverpoolt továbbra is két pont hátránnyal üldöző Arsenal fölényes, 5–0-s győzelmet aratott a Burnley vendégeként, és – átmenetileg biztosan – elébe került a Manchester Citynek, amely este rangadót vív a Chelsea-vel.

A Mikel Arteta vezette együttes története során először nyerte meg egy naptári évben az első öt meccsének mindegyikét – emelte ki a BBC. 

A Szoboszlai Dominikot továbbra is nélkülöző Liverpool idegenben 4–1-re nyert a nap első mérkőzésén a Brentford otthonában. A sikerért azonban súlyos árat fizetett a sérülések által már eleve megtizedelt listavezető. 

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE, 25. FORDULÓ
Burnley–Arsenal 0–5 (0–2)
Fulham–Aston Villa 1–2 (0–1)
Newcastle United–AFC Bournemouth 2–2 (0–0)
Nottingham Forest–West Ham United 2–0 (1–0)
Tottenham Hotspur–Wolverhampton Wanderers 1–2 (0–1)
Korábban
Brentford–Liverpool FC 1–4 (0–1)

(MTI / Index)

Rovatok