Index Vakbarát Hírportál

Újabb Bayern-blama, véget ért Lőw Zsolték müncheni edzősködése?

2024. február 18., vasárnap 17:18

Egyre nagyobb a népharag Németországban a helyi labdarúgó-szövetséggel (DFL) szemben, ez pedig a hétvégén meccsek megzavarásába is torkollott. A Freiburg fordulatos meccsen mentett pontot, a Bayern München viszont egy hét alatt a harmadik nagy pofonba szaladt bele.

Előbb a másodosztályban a Németh Andrást is foglalkoztató Hamburg rostocki meccsén két távirányítású kisautó került a gyepre füstgránátokkal felszerelve, tiltakozva az ellen, hogy a liga új befektetőket akar bevonni a Bundesligába, és ezért a televíziós közvetítési jogok egy részéről lemondana.

17/02/2024 Germany Hansa Rostock ultras with remote controlled mini car with smoke bomb on pitch to protest against DFL investors pic.twitter.com/RDxiQtX1KT

&mdash (@thecasualultra) February 17, 2024

Vasárnap az élvonalban is léptek a szurkolók, a Sallai Rolanddal a kezdőjében felálló, Szalai Attilát a kispadra nevező Freiburg Frankfurt elleni összecsapásán egy játék repülő körözött a pálya felett, mielőtt földet ért, és a kapu előterét csokipénzérmékkel borították el a drukkerek.

Az összecsapást nem sokkal később folytatták.

A mérkőzésen a vendégek az első félidőben kétszer is megszerezték a vezetést, de előbb Sallai Roland védett lövése után Doan Ricu ismétlésével, majd a japán középpályás által kiharcolt büntetőből Vincenzo Grifo lövésével egyenlített a házigazda (2–2).

A 72. percben Ansgar Knauff révén a vendégek harmadszor is előnybe kerültek. Az utolsó szó azonban megint a hazaiaké volt, a rendes játékidő végén Michael Gregoritsch pontot mentett.

Sallait a 88. percben cserélték le, Szalait nem állították be.

Aligha meglepő, de ezt követően a Bayern München meccsét is félbe kellett szakítani egy rövid időre. 

Érdekesség, hogy eddig a pontig a Bayern München Jamal Musiala góljával magabiztosan vezetett, a játékmegszakítás után viszont percek alatt fordított a Bochum, Aszano Takuma kilőtte a hosszút, majd Keven Schlotterbeck fejelt szöglet után a kapuba (2–1).

A 78. percben a hét közben is piros lapot és büntetőt összehozó Dayot Upamecano másolta le a római teljesítményét, Kevin Stöger büntetőjével pedig úgy festett, eldőlt a három pont kérdése (3–1).

A Bayern emberhátrányban mintha megtáltosodott volna, Leroy Sané ziccere még kimaradt, Harry Kane viszont már szépített, sőt nem sokon múlt az egyenlítése sem (3–2).

Az angol válogatott csatár így a 22. Bundesliga-meccsén hiába szerezte meg a 25. gólját, a Bayern egyre távolodik a címvédéstől, és könnyen lehet, hogy az egy hét alatt elbukott három kulcsmeccs után Thomas Tuchel és stábja (Lőw Zsolttal az élen) hamarosan új munka után nézhet.

A német Bild arról számolt be a találkozó után, hogy a magyar szakember a meccs lefújását követően az öltözőbe menet összeszólalkozott Joshua Kimmichhel, aki láthatóan frusztrált volt, amiért lecserélték. Manuel Neuer közbelépett, így tettlegességig nem fajult a szópárbaj, az viszont biztos, hogy ez sem tett jót a csapatösszhangnak. 

Bundesliga, 22. forduló

Freiburg–Frankfurt 3–3 (Doan 30., Grifo 45 + 5. – 11-esből, Gregoritsch 90., ill. Marmus 27., Knauff 35., 72.)

Bochum–Bayern München 3–2 (Aszano 38., K. Schlotterbeck 44., Stöger 78. – 11-esből, ill. Musiala 14., Kane 87.)

Kiállítva: Upamecano (Bayern, 78.)

Az élmezőny állása: 1. Leverkusen 58 pont (57–15), 2. Bayern München 50 (61–25), 3. Stuttgart 46 (51–28), 4. Dortmund 41 (44–27), 5. RB Leipzig 40 (48–28), 6. Frankfurt 33 (34–28), ...8. Freiburg 29 (29–40)

(Borítókép: Matthias Hangst/Getty Images)

Rovatok