Index Vakbarát Hírportál

Az Olympiakosz játékosait nem izgatja a budapesti pokol, újabb győzelmet aratnának

2024. február 21., szerda 19:17

Megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját José Luis Mendilibar, az Olympiakosz Pireusz labdarúgócsapatának vezetőedzője, amely csütörtök este a Ferencváros ellenfele lesz az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjébe jutásért zajló párharc visszavágóján. A spanyol szakember kiemelte, nem gól nélküli döntetlenre fognak játszani – őrizve ezzel egygólos előnyüket –, újabb gólt, gólokat szereznének Budapesten. A mellette helyet foglaló Chiquinho pedig arról beszélt, egyáltalán nem rémiszti meg őket a telt ház, illetve a budapesti pokolként beharangozott hangulat, bíznak magukban, és nem kizárólag a továbbjutásért utaztak a magyar fővárosba, hanem újabb győzelmet aratnának.

Kedd délelőtt vált hivatalossá, hogy telt ház előtt rendezik a Ferencváros–Olympiakosz Pireusz-mérkőzést, amely a harmadik számú európai kupasorozat nyolcaddöntőjébe jutásért zajló párharc visszavágója. Az első találkozót a görög rekordbajnok nyerte minimális különbséggel, 1–0-ra. A népligetiek vezetőedzője, Dejan Sztankovics a második felvonást megelőzően elmondta, amióta a magyar csapat trénere, nem állt még mögötte ilyen hosszú munkahét, de úgy érzi, mindenre felkészültek, kijavították hibáikat, és alig várják, hogy pályára lépjenek.

A ferencvárosiak sajtótájékoztatója után az Olympiakosz vezetőedzője, José Luis Mendilibar, illetve Chiquinho válaszolt a sajtó képviselőinek kérdéseire. A görög együttes szerda délelőtt kelt útra, a kora délutáni órákban landolt Budapesten, majd a mérkőzést megelőző este rövid tréning keretein belül ismerkedik a helyszínnel. 

José Luis Mendilibar elsőként arra tért ki, hogy rendkívül kedves helyszín számára Budapest – mivel tavaly májusban a Puskás Arénában nyert Európa-ligát a Sevilla kispadján –, így örömmel tért vissza a magyar fővárosba, de kizárólag aktuális csapatára, és a győzelemre koncentrál. Majd visszatekintett az egy héttel ezelőtti, pireuszi találkozóra:

Az odavágón nagyon nehéz volt az első félidő számunkra, most ez nem történhet meg, az első perctől kezdve kontrollálnunk kell a játékot. Nem szoktam hozzá edzőként, hogy a csapatom védekező futballt játszik, így sokkal támadóbb szellemű játékot szeretnék látni játékosaimtól csütörtök este. Nem fogjuk őrizni az előnyünket, hanem újabb gólt, gólokat akarunk szerezni. Úgy gondolom, anélkül, hogy újra bevennénk a Ferencváros kapuját, nem realitás a továbbjutás 

– tette hozzá a kupaspecialista hírében álló Mendilibar, aki arról is beszélt, hogy az első mérkőzésen látottakhoz képest biztosan változtatni fog néhány taktikai elemen, adott esetben a kezdőcsapat összetételén, de erről még többet nem tud elárulni. 

„Annak ellenére, hogy alig két hete vagyok a csapattal, nagyon jól megértem magam a játékosokkal, értik, amit elmagyarázok nekik, és úgy játszanak, ahogyan én azt szeretném” – mondta pozitívan a spanyol szakember, aki arról is beszélt, hogy a múlt hétvégén a PAOK Szaloniki otthonában arattak kiütéses, 4–1-es sikert. 

Hallottam, hogy Budapesten is telt ház, pokoli hangulat lesz, de éppen most jövünk a „Szaloniki pokolból”, ahol négy gólt rúgtunk, így biztos vagyok benne, hogy nem fog minket hátráltatni a magyar közönség. Egyébként is megszoktuk, hogy telt ház előtt játszunk, nem lesz számunkra szokatlan a hangulat

– zárta gondolatait Mendilibar. Ugyanezen a véleményen volt a mellette helyet foglaló Chiquinho, aki januárban érkezett a görög rekordbajnokhoz. Elmondása szerint nagyon könnyedén zajlott beilleszkedése – mivel több portugál játékos van a keretben –, és úgy érzi, tele vannak energiával a budapesti visszavágó előtt. 

Nem halasztottuk el a hétvégi mérkőzésünket, ugyanúgy pályára léptünk, megszoktuk, hogy nyomás alatt játszunk, és véleményem szerint sokkal jobban teljesítünk, hogyha egymás után jönnek a mérkőzések. A sok mérkőzés, illetve a győzelmek magabiztosságot adnak számunkra. Volt egy napunk pihenni a visszavágó előtt, készen állunk az összecsapásra, rendkívül motiváltak vagyunk és újabb győzelmet szeretnénk aratni csütörtök este 

– mondta a portugál középpályás, aki ugyan a pireuszi odavágón nem lépett pályára, de az előbb már említett múlt hétvégi, győztes bajnokin végig a pályán volt.

Végezetül Chiquinho is kitért a budapesti pokolként beharangozott hangulatra, amely elmondása szerint nem lesz szokatlan számára, sokkal jobban szeret telt ház, szurkolók előtt játszani, és ugyan számít arra, hogy a hazai szurkolók a Ferencváros játékosait fogják segíteni, bízik saját csapatában – és annak minőségbeli előnyében. 

ÖN SZERINT BEJUT A FRADI AZ EURÓPA-KONFERENCIALIGA NYOLCADDÖNTŐJÉBE?

A Ferencváros–Olympiakosz Pireusz Ekl-mérkőzést csütörtökön 21 órai kezdettel rendezik Budapesten, amiről az Index percről percre tudósításban, illetve helyszíni riportokkal számol be.

Európa-konferencialiga, a legjobb 16 közé jutásért:

1. mérkőzés:

2. mérkőzés:

Rovatok