Index Vakbarát Hírportál

Liverpooli sokk a kupadöntő előtt: veszélyben Szalah játéka is!

2024. február 21., szerda 06:10

Hétfőn még Egyiptomból indult kósza pletykának tűnt, szerdára megerősítést nyert: egyetlen mérkőzéssel a visszatérése után újfent izomproblémákkal küzd Mohamed Szalah, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool támadója.

A The Telegraph beszámolója szerint még a hét elején sejtettnél is nagyobb gondban van Jürgen Klopp és a Liverpool. A német menedzser ugyanis a Luton Town elleni szerdai mérkőzésen várhatóan nem jelölheti a kezdőbe Mohamed Szalahot. Az egyiptomi gólvágó mellett ráadásul Darwin Núnez izomsérülése is aggasztóbb az elsőre kommunikáltnál. Az állapotukat monitorozva egyik napról a másikra dőlhet majd el az is, egyáltalán a vasárnapi, Chelsea-vel szembeni Ligakupa-döntőben bevethetőek lesznek-e. Mindezt úgy, hogy az elmúlt hetekben Szalah pótlásában oroszlánrészt vállaló Diogo Jota április végéig, május elejéig szinte biztosan nem lesz hadra fogható állapotban.

A vörösök ügyeiben rendre jól értesült Chris Bascombe azt írja, bár Núnez és Szalah bevetése nem zárható ki, már az is jó hír, ha egyáltalán a kispadra le tudnak ülni a Luton vagy épp a Chelsea ellen.

„Hasonló területen érzett egy kis fájdalmat, mint legutóbb – idézte a lap Klopp Szalah állapotáról szóló mondatait. Az egyiptomi szélső az Afrikai Nemzetek-kupáján sérült meg még január közepén, rehabilitációja után az előző hétvégén Brentfordban megnyert (4–1) bajnokin góllal és gólpasszal tért vissza. – Meglátjuk, hogy alakul a dolog, semmi őrületesen aggasztó, de látnunk kell, mi lesz vele” – tette hozzá a német menedzser, megjegyezve, hogy a Chelsea elleni kupadöntő miatt nem akar sem felesleges kockázatot vállalni, sem kompromisszumot kötni a Luton elleni bajnokin.

A Premier League azon szakaszába értünk, ahol nagyjából minden mérkőzés egy döntővel ér fel a versenyfutás kimenetelét illetően. Nincs egyetlen olyan meccs sem, aminél beleférne, hogy oké, nézzük meg, mit játszanak a többiek, ha kikapunk, az is rendben van. Nem állhatunk így a dolgokhoz. Nekünk meccsről meccsre azon kell gondolkodnunk, bárkik is álljanak készen, a lehető legjobb módon kell őket bevetnünk. Ha Núnez teljesen rendben van, nincs okunk kihagyni őt egy későbbi meccs miatt. Így értem, mikor azt mondom, napról napra kell haladnunk.

Mint megírtuk, Klopp a keddi sajtótájékoztatóján külön kitért a magyar válogatott csapatkapitányának, Szoboszlai Dominiknak is az állapotára. A tréner szerint a 23 éves középpályás közeledik a visszatéréshez, a héten viszont még nem tudott együtt edzeni a társakkal. Ugyanez igaz a januári térdszalagsérüléséből felépült, majd három meccsel később ismét kidőlt csapatkapitány-helyettesre, Trent Alexander-Arnoldra.

Idehaza elsők között számoltunk be róla, hogy az Arsenal elleni (1–3 liverpooli szempontból) február 4-ei mérkőzést megelőző hírekben szereplő „néhány napos kihagyásnál” hosszabb pauza várhat másodjára is Szoboszlaira: rossz esetben februárban már nem látjuk a pályán. A játékos januárban közel négy hétig volt harcképtelen combhajlító-problémák miatt, két meccsig tartó visszatérése után pedig ismét combfájdalmakra panaszkodott.

Annak érdekében, hogy a válogatott középpályás felépülése a lehető legrövidebb legyen, még idehaza is járt: Telkiben, a nemzeti csapat központjában az osztrák specialista, Franz Leberbauer vizsgálta meg. Ám pontosabb prognózist ő sem tudott adni. Később Klopp arról beszélt, a különböző vizsgálati eredmények alapján csak annyi volt egyértelmű, hogy nem kerülhet egy darabig vissza a keretbe. Pontos céldátumot azonban a nagy nyilvánosság előtt nem határozott meg. Úgy fogalmazott: a magyar középpályás versenyt fut az idővel, hogy a Chelsea elleni döntőben pályára léphessen.

Bascombe cikke alapján ezt a versenyfutást minden szándék ellenére is elvesztette a magyar labdarúgó: még mintegy egyhetes kihagyást tippel Szoboszlainak a The Telegraph. A lap kiemelte, jelen állás szerint egy komplett kezdő hiányzik a Pool keretéből (zárójelben az adott játékosok várható visszatérése)…

A LIVERPOOLI SÉRÜLT 11

A március 18-án kezdődő kéthetes válogatottszünetig minden héten szerda–szombat ritmusban rendezik a Liverpool meccseit, az együttes így egy hónap alatt kilenc találkozón lép pályára. A mérkőzések között a már említett Ligakupa-döntő mellett az FA-kupa és az Európa-liga nyolcaddöntőjével, valamint a március 10-ei, Manchester City elleni bajnoki aranycsatával. 

A bajnoki tabella 18., azaz már épp kiesést jelentő helyére csúszott Luton Town elleni mérkőzés szerda este – magyar idő szerint – 20 óra 30 perckor veszi kezdetét. Kloppék számára kulcsfontosságú a győzelem, ugyanis a manchesteriek kedden legyűrték a Brentfordot, ezzel egy pontra megközelítették őket a tabella élén.

A Premier League 26. fordulójának programjáról és érdekességeiről itt olvashat bővebben. 

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE, 26. FORDULÓ
szerda

Liverpool FC–Luton Town 20.30
szombat
Aston Villa–Nottingham Forest 16.00
Brighton–Everton 16.00
Crystal Palace–Burnley 16.00
Manchester United–Fulham 16.00
Bournemouth–Manchester City 18.30
Arsenal–Newcastle United 21.00
vasárnap
Wolverhampton Wanderers–Sheffield United 14.30
hétfő
West Ham United–Brentford 21.00

A Chelsea–Tottenham Hotspur-mérkőzést elhalasztották.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik és Mohamed Szalah a Liverpool augusztus 22-ei edzésén Kirkbyben. Fotó: John Powell / Liverpool FC via Getty Images)

Rovatok