Index Vakbarát Hírportál

Portugáliából érkezhet Szoboszlai Dominikék új edzője

2024. február 23., péntek 10:55

A The Independent értesülése szerint Xabi Alonso mellett a lisszaboni Sporting CP-t edző Rúben Amorim a fő esélyes a Liverpool kispadjára.

Mint ismert, Jürgen Klopp múlt hónapban bejelentette, hogy az idény végén távozik a Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató klub éléről.

Ezt követően megindultak a találgatások, és rögvest adta is magát a kézenfekvő megoldás, a volt dortmundi trénert a klub korábbi kiváló középpályása, Xabi Alonso válthatná.

Azért is lenne ez sorsszerű, mert a Bayer Leverkusent szűk másfél éve a 17. helyen átvevő spanyol időközben a Bundesliga legerősebb csapatává varázsolta a „gyógyszergyáriakat”, és minden adott ahhoz, hogy megtörje a Bayern München aranyszériáját – amely pont Kloppék két bajnoki címe óta húzódik.

Csakhogy Xabi Alonsóra a német rekordbajnok is kivetette a hálóját, és könnyen lehet, hogy az országon belüli váltás mellett dönt.

Itt jön a képbe alternatívaként a Sporting CP 39 éves edzője, Rúben Amorim.

A korábbi középpályás edzői pályafutását a Bragában kezdte 2019 szeptemberében, három hónappal később már a felnőtteket irányította, s tette ezt olyan hatékonyan (10 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség), hogy 2020 márciusában már a Sporting CP csapott le rá.

A lisszaboni klubnál első teljes idényében 19 éves negatív szériát megszakítva rögvest bajnok (és Ligakupa-győztes) lett, a Szuperkupa elhódítását pedig újabb Ligakupa, valamint egy bajnoki ezüst követte.

A legutóbbi évad visszaesése után a jelenlegi kiírásban az együttes az éllovas Benficához hasonlóan 55 pontos az élvonalban, de egy meccsel kevesebbet játszva, a kupában elődöntős, az Európa-ligában pedig már a legjobb 16 között szerepel.

(Borítókép: A Sportingot első teljes évében bajnoki címre vezette. Fotó: Gualter Fatia/Getty Images)

Rovatok