Index Vakbarát Hírportál

Ismét Budapesten játszik nemzetközi tétmeccset a Fiorentina

2024. február 27., kedd 14:32

A Fiorentina labdarúgócsapata ismét Budapestre látogat, az olasz együttest az izraeli Maccabi Haifa „látja vendégül” a magyar fővárosban az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjében.

A Maccabi Haifa a közel-keleti konfliktus miatt nem rendezhet nemzetközi mérkőzést a saját stadionjában, ezért az előző két fordulóhoz hasonlóan ismét magyar helyszínt választott.

Az Európa-ligában a Puskás Arénában játszott a csapat a francia Rennes ellen, míg a Konferencia-liga előző körében, a belga Gent ellen a Bozsik Arénában lépett pályára. A vezetőség döntése nyomán a Fiorentina ellen is Kispesten játszik a Maccabi.

A firenzei csapat december 14-én 1–1-es döntetlent játszott a Groupama Arénában a Fradi vendégeként, így csoportgyőztesként jutott tovább a kupasorozat egyenes kiesés szakaszába.

A Maccabi következő budapesti mérkőzésére március 7-én kerül sor, a visszavágót egy héttel később játsszák Olaszországban.

A Ferencváros már nem érdekelt a Konferencia-liga küzdelmeiben, a görög Olympiakosz kettős győzelemmel búcsúztatta a magyar bajnokot.

Rovatok