Index Vakbarát Hírportál

A Ferencváros hazai környezetben két góllal győzte le a Kecskemétet

2024. március 3., vasárnap 18:47

A címvédő Ferencváros hazai pályán 2–0-ra legyőzte vasárnap a tavaly ezüstérmes Kecskemétet a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában, így csökkentette hátrányát az éllovas Paks mögött. A játéknap zárómérkőzésén az Újpest FC a Fehérvár FC ellen aratott győzelmet.

A Kecskemét a biztos védekezésre helyezte a hangsúlyt, a Ferencváros pedig ennek nem találta az ellenszerét, így a kapuk nem forogtak veszélyben. A játék kifejezetten töredezett volt a helyenként durva belépők miatt, ennek nyomán mindkét vezetőedzőnek már az első félidőben cserélnie kellett, mert Ben Romdhane és Helmich egyaránt egy utolsó szóbeli figyelmeztetést kapott a játékvezetőtől a sárga lapja utáni újabb szabálytalanságát követően.

A szünet előtti percekben kissé beszorult a Kecskemét, amely nem bírta ki a nyomást, mert bár kapusa remekül védte Loncar lövését, azonban egy szöglet után Maiga közeli próbálkozásánál már ő is tehetetlen volt.

Térfélcserét követően is fölényben futballoztak a címvédő fővárosiak, de a lila-fehérek védelme állta a sarat. A félidő derekához közeledve teljesen váratlanul majdnem egyenlített a Kecskemét, a videobíró segítségével azonban les miatt érvénytelenítették Horváth gólját.

Ez ébresztőleg hatott a Ferencvárosra, amely néhány perccel később egy formás akció végén Zachariassen találatával eldöntötte a három pont sorsát.

Mivel a vendégek nem tudtak újítani a hajrára, így az utolsó húsz perc nem hozott szépítést és izgalmakat sem, sőt, Zachariasen akár növelhette volna is a kétgólos előnyt.

A zöld-fehérek sorozatban hatodik sikerükkel továbbra is egypontos hátrányban vannak az éllovas Pakssal szemben, azonban eggyel kevesebb mérkőzést játszottak. A Kecskemét továbbra is nyeretlen a Ferencváros vendégeként az élvonalban.

A forduló zárómérkőzésén az Újpest FC fogadta a Fehérvár FC-t, és aratott végül győzelmet hazai pályán – tavaly október óta első alkalommal. 

OTP Bank Liga, 23. forduló

Rovatok