Index Vakbarát Hírportál

Derékszögben a középső ujj, csak erős idegzetűeknek!

2024. március 7., csütörtök 08:53

Nem lehetett maradéktalan a Manchester City-szurkolók öröme kedvenceik szerdai továbbjutása felett a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az FC Köbenhavn ellen. Matheus Nunes, a brazil születésű portugál középpályás bal kezének középső ujja nagyon csúcsán kificamodott, a hátborzongató felvétel bejárta a világhálót.

A Manchester City–FC Köbenhavn Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján történt, hogy a 74. percben Matheus Nunes, a City 11-szeres portugál válogatott középpályása olyan szerencsétlenül esett el, hogy a bal keze középső ujja derékszögben megtört. A felvételeken világosan látszik a hátborzongató sérülés, amiről egyelőre nem tudni, hogy törés-e vagy csak ficam, ugyanis az internetes portálok egyik lehetőséget sem zárják ki.

Nunes ugyan nem számít kulcsjátékosnak Josep Guardiola menedzser keretében, de Jack Grealish és Jeremy Doku után a harmadik City-labdarúgó dőlt ki a Liverpool elleni, Premier League-csúcsrangadó előtt, amit vasárnap magyar idő szerint 16:45 órakor rendeznek az Anfielden

Pedig volt örömteli esemény bőven a mérkőzésen, amit 3–1-re nyert meg a City, ezzel szentesítve a 6–2-es összesítéssel történt továbbjutást. A Manchester City lett az első angol klub, amely zsinórban tíz Bajnokok Ligája-mérkőzést nyert meg.

Továbbá a Real Madrid (2014–2015) és a Bayern München (2019–2020) után a City a harmadik együttes, amely képes volt megszakítás nélkül tíz meccset nyerni a BL-ben.

Guardiola pedig 16 éves vezetőedzői pályafutása alatt most jutott be aktuális csapatával tizenötödször a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe. 

És a legfantasztikusabb egyéni rekord: Erling Haaland egy gólt szerzett szerda este, és ezzel ő lett az a játékos, aki a leggyorsabban eljutott a 40 gólig a BL-ben. Ehhez mindössze 35 mérkőzésre volt szüksége a norvég centernek. És még csak 23 éves és 130 napos, vagyis a legfiatalabb a 40 gólosok között!

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2023–2024-es kiírását?

  • 25377
    Real Madrid
  • 6520
    Bayern München
  • 2754
    Paris Saint-Germain
  • 2308
    Dortmund

LABDARÚGÁS
BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német) 1–1  (Vinícius Jr. 65., ill. Orbán 68.)
Továbbjutott: a Real Madrid 2–1-es összesítéssel.
Manchester City (angol)–Köbenhavn (dán) 3–1  (Akanji 5., Álvarez 9., Haaland 45+3., ill. Elyounoussi 29.)
Tj.: a Manchester City 6–2-es összesítéssel.

Rovatok