Index Vakbarát Hírportál

Kiütés a Bundesligában, nyolcat számolt ellenfelére a Bayern München

2024. március 9., szombat 17:31

A címvédő Bayern München hazai pályán 8–1-re kiütötte a Mainz együttesét a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 25. fordulójában.

A müncheniek – akik hét közben a Laziót ejtették ki a BL-ből – már az első félidőben kinyitották a gólcsapot, Harry Kane végül mesterhármasig jutott, rajta kívül Leon Goretzka és Jamal Musiala is nagyot ment, előbbi az asszisztja mellett két gólig jutott, utóbbi a gólja mellett két gólpasszt is kiosztott.

Győzelmével a Bayern hét pontra csökkentette hátrányát az éllovas Bayer Leverkusenhez képest, amely holnap a Wolfsburg ellen lép pályára hazai pályán.

A Borussia Mönchengladbach mérkőzésén is potyogtak a gólok, Gerardo Seoane csapata 3–3-as döntetlent játszott a Kölnnel.

Az RB Leipzig, amely pár napja elbukta a Real Madrid elleni BL-párharcát, hazai pályán nyert a Darmstadt ellen. A lipcsei csapat két magyar légiósa, Gulácsi Péter és Willi Orbán végigjátszotta a mérkőzést.

A Borussia Dortmund Marcel Sabitzer kiállítása miatt ugyan egy félidőn át emberhátrányban futballozott, mégis nyert a Werder Bremen otthonában.

Labdarúgás

Bundesliga, 25. forduló:

Később:

Vasárnap játsszák:

  1. VfL Bochum–SC Freiburg 15:30
  2. Eintracht Frankfurt–TSG 1899 Hoffenheim 17:30
  3. Bayer Leverkusen–VfL Wolfsburg 19:30

Pénteken játszották:

Rovatok