Index Vakbarát Hírportál

Saját játékosa és Lewandowski végezte ki a madridi gárdát, már második a Barcelona

2024. március 17., vasárnap 23:00

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 29. fordulójának rangadóján a Barcelona az Atlético Madridtól kölcsönkapott Joao Félix, a két találatot előkészítő Robert Lewandowski, és Fermín López góljával 3–0-ra legyőzte idegenben a fővárosi együttest, így feljött a tabella második helyére, miközben a rivális a BL-indulásnak is kezdhet lassan búcsút inteni.

A mérkőzés első fél órájában inkább a házigazda akarata érvényesült, de legnagyobb helyzeténél Pablo Barrios nem tudott a kapuba találni.

A játékrész végéhez közeledve aztán előbb Fermín ziccerénél védett Jan Oblak, de nem szabadult fel a kapu, Ilkay Gündogan remekül játszott Robert Lewandowskihoz, aki ugyancsak pazarul centerezett, Joao Félix pedig a kapuba passzolt (0–1).

Érdekesség, hogy a portugál futballista kölcsönben játszik a gránátvörös-kékeknél, miután a madridiak nem számoltak vele, ezek után az ősszel ő döntötte el a két csapat meccsét, és ezen is ő szerezte meg a vezetést...

A 24 éves szélső idénybeli kilencedik gólját nem nagyon tudta kiélvezni Xavi, aki előbb sárga lapot kapott reklamálás miatt, majd még a szünet előtt ki is állították a vendégek trénerét.

Álvaro Morata nagy lehetőségét így már nem a kispad környékéről nézhette, de megnyugvással tölthette el, hogy a hazaiak csatára nem talált kaput.

A fordulást követően Rodrigo de Paul labdavesztése után Raphinha passzolt Lewandowskihoz, aki a kapufa segítségével megduplázta az előnyt (0–2).

A második játékrész derekán Lewandowski újabb előkészítése után Fermín López is betalált, végleg eldöntve a három pont sorsát (0–3).

A 93. percben még Nahuel Molina szabálytalansága után emberhátrányba került a házigazda, Lewandowski ugyan nem tudta feltenni szabadrúgásból teljesítményére az újabb koronát, a katalánok így is simán nyertek.

Sikerével a Barcelona megelőzte a hullámvölgyben lévő Gironát a tabella második helyén, míg az Atlético Madrid lecsúszott az ötödik helyre az Athletic Bilbao újabb sikere miatt.

La Liga, 29. forduló

szombaton játszották:

pénteken játszották:

Az élmezőny állása: 1. Real Madrid 72 pont (64–20), 2. Barcelona 64 (60–34), 3. Girona 62 (59–34), 4. Athletic Bilbao 56 (50–26), 5. Atlético Madrid 55 (54–34), 6. Real Sociedad 46 (42–31)

(Borítókép: Alvaro Medranda/Quality Sport Images/Getty Images)

Rovatok