Index Vakbarát Hírportál

Bosszúból meggyalázták Joao Félix emléktábláját, felgyújtották a mezét

2024. március 18., hétfő 06:21

Az Atlético Madrid szurkolói, már legalábbis a fanatikusok, a legszigorúbbak közé tartoznak a világon. És erre büszkék is. Azért az nem volt szép, amit Joao Félix emléktáblájával és mezével műveltek a Wanda Metropolitano Stadion előtt, még mielőtt elkezdődött volna a Barcelona elleni rangadó. Pedig szerencsétlen portugált a klub küldte el, miután Diego Simeone tartósan mellőzte játékosát.

Joao Félixet tavaly szeptember elsején adta kölcsön az Atlético Madrid a Barcelonának, miután Diego Simeone, a fővárosiak edzője az előszezonban és az idény első három bajnokiján egyetlen percet sem játszatta a portugált. 

Ezek után minimum különös volt az, ami történt a Wanda Metropolitano Stadion előtt, még mielőtt megkezdődött volna a Barcelona elleni rangadó. Az Atlético fanatikusai sörrel és kólával locsolták Joao Félix emléktábláját a járdán, cigarettacsikkeket dobáltak rá, majd rárakták a plakettre a portugál mezét, meggyújtották és elégették.

Mindezt még a meccs előtt, el lehet képzelni, mit csináltak a ruhadarabbal a találkozó után, amelyet 3–0-ra megnyertek a katalánok, többek között Joao Félix góljával. (Amit különben igen sportszerűen nem is ünnepelt a csatár, ahogy azt az Index megírta.)

A Barca különben kezd belelendülni, ahogy azt már a Napoli elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn is láthattuk. Joao Félix gólja mintaszerű volt:

 A gól 4:55-nél

Amúgy Lewandowski (6:35-nél) és Fermín López (8:36-nál) gólja sem volt csúnya. 

Döbbenetes egyébként, alighanem egyedülálló a futball történetében, amit Xavi művel. Az Atlético elleni idegenbeli rangadón hat húszéves vagy annál fiatalabb játékost küldött pályára a kezdőben vagy csereként. Ők a következők: Pau Cubarsí (17), Héctor Font (17), Fermín López (20), Lamine Yamal (16), Vitor Roque (19) és Marc Casadó (20). 

A Barcelona egyébként a győzelemmel megelőzte a második helyen a Getafétól vereséget szenvedő Gironát.

La Liga, 29. forduló:

szombaton játszották:

pénteken játszották:

Az élmezőny állása:1. Real Madrid 72 pont (64–20), 2. Barcelona 64 (60–34), 3. Girona 62 (59–34), 4. Athletic Bilbao 56 (50–26), 5. Atlético Madrid 55 (54–34), 6. Real Sociedad 46 (42–31)

(Borítókép: Joao Félix az Atlético Madrid–FC Barcelona LaLiga EA Sports-mérkőzésen a Civitas Metropolitano Stadionban, Madridban, Spanyolországban, 2024. március 17-én. Fotó: Mateo Villalba / Getty Images Hungary)

Rovatok