Index Vakbarát Hírportál

A Ferencváros magabiztosan győzött Diósgyőrben és bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe

2024. április 3., szerda 22:02

A labdarúgó-Magyar Kupa negyeddöntőjében a Ferencváros magabiztos idegenbeli győzelmet aratott a Diósgyőr otthonában, így újra bejutott egy év kihagyás után a sorozat elődöntőjébe. Szerdán a Ferencvároson kívül a Paks is sikerrel vette negyeddöntős mérkőzését.

Igazán fordulatos mérkőzést játszott szerda délután a másodosztályú Vasas a Pakssal. Gera Zoltán csapata a félidőben még hátrányban volt, majd fordított, és percekre volt a továbbjutástól, de végül súlyos vereséget szenvedett. Ezt követően két élvonalbeli csapat, a Diósgyőr és a Ferencváros mérkőzött meg a kupasorozat elődöntőjébe jutásért. 

Kiváló hangulatban végezték el a kezdőrúgást, szinte telt ház volt a diósgyőri stadionban. A Ferencváros kezdett aktívabban, már az első percekben több veszélyes beadás érkezett a hazaiak kapuja elé, de ekkor még tisztázott a védelem. Az egyre erősebb vendég mezőnyfölény viszont még a félidő előtt góllá érett: a 37. percben az eddigiekben is kifejezetten aktív Abu Fani jobb oldali beadása érkezett a kapu előterébe, 

Zachariassen pedig kissé jobbról, hat méterről a bal felső sarokba fejelte a labdát. Odinocov kapusnak esélye sem volt, mivel a labda a kapufát is érintette. 

Így a félidőben egygólos Ferencváros előnnyel vonultak a felek. Az első 45 percben többnyire a vendégcsapat birtokolta a labdát, míg a Diósgyőr neve mellett egyetlen kapura tartó lövést állt – a Dejan Sztankovics eltiltása miatt ezúttal Nenad Sakic által irányított csapat megérdemelten vezetett. 

A második félidőben aztán végérvényesen eldöntötte a továbbjutás kérdését a Ferencváros: 25 másodperccel a kezdőrúgás után megint Zachariassen volt a gólszerző Abu Fani közreműködésével, a norvég középpályás hat méterről lőtte ki a kapu jobb oldalát. A Ferencváros összességében magabiztosan uralta a mérkőzést, kapott gól nélkül zárt, egyértelmű sikerével pedig egy év kihagyás után újra bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe. 

A negyeddöntő utolsó párharcán csütörtökön a Nyíregyháza fogadja a Kecskemétet. 

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

Rovatok