Index Vakbarát Hírportál

Nekimennek Szoboszlainak az angol kommentelők

2024. április 8., hétfő 14:14

Közösségi portálon tett bejegyzésében méltatta Szoboszlai Dominik játékát a vasárnapi, Manchester United elleni Premier League-rangadón Bocsák Bence, a több rangos brit portálnak (többek között a The Guardiannek, a World Soccernek és a Liverpool.com-nak) is dolgozó, Liverpoolban élő magyar újságíró. Némiképp sokkoló azonban a kommentelők reakciója, nem igazán dicsérik honfitársunk, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának teljesítményét.

Bocsák Bencénél jobban kevesen ismerik a Liverpool FC belső ügyeit, kevesen láttak több Liverpool-meccset a helyszínen, mint a fiatal magyar újságíró, aki évek óta Angliában él és dolgozik.

Bocsák Bence a vasárnapi, Manchester United–Liverpool (2–2) után is megfogalmazta véleményét az X-en (korábban Twitter), ami igazából csak azt a tényt tartalmazta, hogy a legtöbb helyzetet, szám szerint négyet Szoboszlai Dominik alakította ki, nem csak a Liverpoolt, hanem mindkét csapatot nézve.

Bocsák azt is leírta, hogy Szoboszlai le-föl járőrözött a pályán, fáradhatatlanul akadályozva a United ellentámadásait.

Erre föl csőstül érkeztek negatív hozzászólások a kommentszekcióban...

Davis Davis: „Sajnálom, Ben, de gyakran eladta a labdát, csak az első félidőben háromszor, és amikor megiramodott, rendre rossz döntéseket hozott. Érthető a kritika. Sokan frusztráltak, és nem csoda, ha keményen fogalmaznak. Nem lenne szabad úgy tennünk, mintha jól játszott volna.”

VitT: „Az, hogy jó volt a labda nélkül, nálam azt jelenti, hogy nem volt jó a labdával. Úgy érzem, Szoboszlainak hiányzik a ritmus a játékából, nem olyan zökkenőmentes és folyamatos a játéka a labdával, amilyen volt a korábbi években, amikor figyeltem. Szerintem ezt a labda nélküli mozgással próbálja ellensúlyozni.”

Ali Becker: „A legrosszabb játékos volt a pályán. Nem képes öt yardra pontosan passzolni. Számtalanszor elveszítette a labdát. Hosszabb időre a kispadra kellene száműzni. Eleinte nagy rajongója voltam, de sajnos elvesztette a fókuszt.”

Chris Roberts: „Puszta kíváncsiságból: számoltátok, hányszor adta el a labdát?”

Alan Hoey: „Pofonegyszerű. Túlságosan hanyag a labdával, és anélkül is. Gyakran eladja a labdát laza passzokkal, és nem is mozog elég gyorsan. A minap a Sheffield ellen ugyanez volt a probléma a meccs kritikus pillanataiban, amikor sarokkal vagy mellel próbálta megjátszani a labdát.”

The Kotu Classic: „A statisztikája jó volt, és igen, keményen dolgozott a csapatért, de nem hinném, hogy a labdával elég jó volt, és sajnos az utóbbi időben ez tőle megszokott. Sokszor leszerelték, és a kritikus pillanatokban sokszor rossz döntést hozott.”

Elias Bobby: „Roppant csalódott vagyok a mai játéka miatt, mert az egyik legjobb tulajdonsága a lövőtechnikája, és ezt nem nagyon tapasztalom.”

Tejas: „Megvan benne a potenciál, hogy ugyanolyan jó legyen, mint KDB [Kevin De Bruyne – a szerk.]! Ezért vagyok olyan mérges. Össze kell szednie magát, és el kell kapnia a reflektorfényt. Ahogy az Macca teszi [Mac Allister – a szerk.].

Tunmise Eyiaro: „Három gólhelyzete volt!!!! És mindet elpuskázta!! Na neeee már... Jó sokat futott, de fölöslegesen. Még Rodri sem fut annyit, mint ő, és mégis rúgja a fontos gólokat. Elmehettek a sóhivatalba ezekkel a statisztikákkal. Egy ilyen fontos meccsen ennél sokkal jobban kell teljesítenie.”

Darren Smith: „Legjobb esetben átlagos volt a teljesítménye. Mindenki tud futkározni a pályán le s fel, akár napestig. Figyeljétek meg, csütörtökön [az Atalanta elleni El-negyeddöntőben – a szerk.] Curtis [Jones] vagy Harvey [Elliott] játszik majd a helyén.”

Nji Asonganyi: „Hiányzik belőle a megfontoltság. Az energiaszintje száz százalék, de nem elég nyugodt a labdával. És nagyon gyakran rossz döntéseket hoz. Tudom, hogy az a dolga, gyorsítsa fel a támadásokat a sebességével, de nem elég higgadt.”

lestyn Davies: „Az átadásai sokszor fantáziátlanok, amolyan alibipasszok. Nincs bennük spiritusz. A sérülése óta nem a régi.”

QuidPro: „Több kell tőle, és itt nem elsősorban az energiára gondolok. Igazából minőséget várunk tőle a labdával.”

Persze nem mindenki értett egyet a ledorongoló kritikákkal. Egy kis válogatás a pozitív hozzászólásokból:

Graham Hunt: „Megdöbbentem, amikor lecserélték, egy perccel azok után, hogy egymaga átszlalomozott az egész United-védelmen.”

Beetlepimp: „Szobo maga a minőség. Csak most az a divat, hogy szidni kell, valamilyen rejtélyes okból kifolyólag.”

Tariq Sattam: „Hatalmas potenciál van benne, nem értek egyet a kritikákkal. Minden játékosnak élveznie kellene a támogatásunkat. Ezért hívnak minket szurkolóknak!”

LFC Micks: „Csak azért bíráljátok, mert nem látjátok azt, amit csinál a pályán, és amit igenis hatékonyan csinál! Ma is nagyszerű volt, és azokat a helyzeteket rontotta el, amiket ő harcolt ki magának. Ezért hiszitek azt, hogy rosszul játszott.”

Olvasóink szerint is volt már jobb, de...

A mérkőzést követően szavazásra buzdítottuk olvasóinkat. Önök szerint a magyar válogatott csapatkapitányának volt már jobb meccse – épp az előző MU ellen 6,9-es átlag –, de így is a hetesekből volt a legtöbb, ezt pedig a nyolcadikak követték.

Az összesített átlag 6,56-ra jött ki, ami amúgy majdnem teljesen megegyezik a Sheffield elleni hétközi értékelésével (6,58).

Ön 1-től 10-ig terjedő skálán milyen osztályzatot adna Szoboszlai Dominik Manchester United elleni teljesítményére?

  • 1077
    7
  • 624
    8
  • 519
    6
  • 338
    5
  • 142
    4
  • 121
    10
  • 100
    9
  • 90
    1
  • 67
    3
  • 27
    2

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE, 32. FORDULÓ

Manchester United–Liverpool 2–2 (Fernandes 50., Mainoo 67., ill. Díaz 23., Szalah 84. – 11-esből)
Az élmezőny állása: 1. Arsenal 71 pont/31 meccs (75–24), 2. Liverpool 71/31 (72–30), 3. Manchester City 70/31 (71–31), 4. Tottenham 60/31 (65–45), 5. Aston Villa 60 (66–49), 6. Manchester United 49/31 (45–46)

 (Borítókép: Szoboszlai Dominik 2024. április 7-én. Fotó: John Powell / Contributor  / Getty Images)

Rovatok