Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi szerint nem probléma, hogy Szoboszlai Dominik kikerült a Liverpool kezdőcsapatából

2024. május 15., szerda 14:21

„Majdnem ugyanaz a játékos, mint tavaly áprilisban. Arra gondolok, hogy nem fejlődött az elmúlt időben, és annak ellenére, hogy istenadta tehetség, még rengeteget kell dolgoznia” – mondta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ifj. Lisztes Krisztiánról, akit nem nevezett az Európa-bajnokságra készülő, 26 fős keretbe. Az olasz szakember emellett elmondta, nem feltétlen probléma, hogy Szoboszlai Dominik kikerült a Liverpool kezdőcsapatából. Főleg a válogatott szempontjából.

Mint arról beszámoltunk, kedd kora délután Marco Rossi szövetségi kapitány megnevezte azt a 26 labdarúgót, akikkel a kiutazást majd a részvételt tervezi a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságon. A keretből többek között kimaradt az az ifj, Lisztes Krisztián, aki Rossi véleménye szerint nem fejlődött az elmúlt egy évben.

Majdnem ugyanaz a játékos, mint tavaly áprilisban – egy évvel ezelőtt. Arra gondolok, hogy nem fejlődött. Persze fantasztikus egy az egy ellen, rengeteg jó képessége van, de fejlődnie kell, és tudja, milyen területeken. Ő egy tehetséges játékos, istenadta képességekkel, a genetikáért hálás lehet az édesapjának, de muszáj dolgoznia. Fejben is tisztának kell lennie ahhoz, hogy a válogatott tagja legyen

– mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya közvetlenül a kerethirdetés után az M4 Sportnak. Marco Rossi kifejtette véleményét az A csoporton belüli erőviszonyokról, amelyek véleménye szerint nem változtak az utóbbi hónapokban, még mindig papíron a német és svájci csapat erősebb, mint a magyar. Ennek kapcsán hozzátette, 

ha a játékosállományt nézzük, talán még a skótok is jobbak nálunk, de a magyar válogatott legnagyobb erőssége, hogy bármi lehetséges a futballban. 

A válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik gyengébb tavaszi formája miatt kikerült klubcsapata meghatározó játékosai közül, egyúttal nem volt a kezdőcsapat tagja az utóbbi mérkőzéseken. Marco Rossi szerint ez egyáltalán nem probléma, és emiatt nem lesz depressziós a középpályás.

Szerintem úgy gondolkozik, hogy a padon töltött idő Liverpoolban több erőt ad majd a mi meccseinkre. Szerintem már most arra fókuszál, hogy mit és hogyan fog csinálni az Eb-n. Frissen fog megérkezni, ami összességében jó nekünk. Ismerve őt, biztosan nem fogja őt megviselni ez a helyzet. Mindent összevetve: számunkra, a válogatottnak ez a szituáció most előnyös is lehet

– tette hozzá Rossi. A szövetségi kapitány kiemelte, május 27-én kezdődik a válogatott összetartása, amely egy héttel korábbi időpont, mint az UEFA által hivatalosan kijelölt kezdet, így több ideje lesz a csapatnak a nyugodt körülmények közötti felkészülésre. Éppen ezért halasztották el például azt a közönségtalálkozót is, amelyet Szoboszlai Dominik szervezett. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok