Index Vakbarát Hírportál

Ki a magyar válogatott legfontosabb játékosa?

2024. március 22., péntek 13:50

A magyar válogatott soron következő felkészülési mérkőzéseiről és a nyári Európa-bajnokságról is beszélgettünk az Index Sportcast ezúttal videós formában megjelenő adásában, vendégeink Hrutka János és Bánfi János voltak. A korábbi válogatott játékosok egyetértettek abban, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány legnagyobb dilemmája kapusposzton lehet.

Marco Rossi együttese március 22-én 20.45-től Törökországot fogadja a Puskás Arénában, majd 26-án 19 órától Koszovó lesz az ellenfél ugyanitt. Mint ismert, múlt héten hirdetett idén először keretet Marco Rossi szövetségi kapitány, Dárdai Márton személyében pedig egy újonc is ott volt a névsorban. A német másodosztályú Hertha BSC-ben futballozó védő – aki középpályásként is bevethető – akár rögtön a kezdőben is találhatja magát a Törökország vagy Koszovó elleni felkészülési mérkőzésen.

A Dárdai család alapvetően a magyar futballcsalád tagja, ők ide tartoznak. Ha Dárdai Márton már korábban úgy döntött volna, hogy nem a német utánpótlás-válogatottakban szerepel, már rég magyar válogatott tagja lehetett volna. Játszott a Bundesligában, a Borussia Mönchengladbachnak például nem is akármilyen gólt rúgott, biztos vagyok benne, hogy Marco Rossi már korábban is számított volna rá

– fogalmazott Hrutka János az Index Sportcasban.

Bánfi János szerint szimbolikus Dárdai Márton szerepe, másrészt az a mentalitás, amit édesapja, a válogatottat korábban irányító, jelenleg a Hertha vezetőedzőjeként dolgozó Dárdai Páltól már ismerünk, több helyzetben is hasznosítható. A magyar bajnok és kupagyőztes korábbi hátvéd szerint teljesen logikus döntés volt a középső Dárdai testvér beválogatása.

Az adásban szóba került, hogy belső védőink az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséget kaptak klubcsapataikban, így némi fejtörést okozhat a három középső védő összeállítása a szövetségi kapitánynak. Hrutka János azzal árnyalta a képet, hogy ugyan az elmúlt néhány meccsen valóban többet pihenhetett például Lang Ádám vagy Szalai Attila, de azt megelőzően kaptak bőségesen meccsterhelést, és a nemzetközi tapasztalatuk miatt biztosan számíthat rájuk Marco Rossi.

Ami viszont a legnagyobb dilemmája lehet az immár magyar állampolgársággal is rendelkező szövetségi kapitánynak, hogy ki kezdjen a kapuban: Dibusz Dénes vagy Gulácsi Péter.

Nagyon nehéz összehasonlítani kettejüket, ugyanakkor teljesen más a magyar bajnokságban védeni, vagy épp a Bundesligában Harry Kane vagy Niclas Füllkrug lövéseit hárítani. Emellett az is Gulácsi Péter mellett szól, hogy folyamatosan Willi Orbán mellett, a válogatott egyik legfontosabb játékosa mellett szerepel Lipcsében. Nagyon nehéz kapitányi döntés lesz ez

– világított rá Hrutka János.

Az adásban többek között arról is beszélgettünk, hogy

Az Index Sportcast korábbi adásait ide kattintva nézheti vissza.

A válogatott kerete:

Európa-bajnokság 2024, az A csoport teljes programja:

1. forduló

2. forduló

3. forduló

Ön szerint hogyan teljesít a magyar válogatott az A csoportban?

  • 20865
    Nem nyeri meg a csoportot, de magabiztosan továbbjut a második helyen!
  • 10344
    Nem végez az első két csapat között, de harmadik helyen továbbjut!
  • 7164
    Bravúros teljesítménnyel csoportelsőként végez!
  • 3176
    Harmadikként végez, és nem jut tovább a nyolcaddöntőbe!
  • 2501
    Csoportutolsóként esik ki a tornáról!

(Borítókép: Hrutka János és Bánfi János. Fotó: Németh Kata / Index

Rovatok