Index Vakbarát Hírportál

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
A szerencsejátékban 18 éven felüli, sérülékenynek nem minősülő személyek vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

  • Varga Barnabás a mérkőzés után úgy értékelt az M4 Sport kamerái előtt, hogy az első félidő nagyon nem volt rendben, de a második játékrész már sokkal jobban nézett ki, így arra kell építeniük a következő mérkőzéseken. 

    Az utolsó percekben egygólos hátrányban voltunk, kockázatot kellett vállalnunk, védelmünk fellazult, hátul kinyíltunk, és emiatt kaptuk a harmadik gólt, de meg kellett próbálnunk. 

    Ugyanezen a véleményen volt Sallai Roland is, aki azt emelte ki, hogy az első félidő nagyon nem úgy sikerült, ahogyan szerették volna, de a folytatásban már voltak helyzeteik, amik végül kevésnek bizonyultak – legalább a pontszerzéshez. 

    A szünetben leginkább a labdaszerzésekről egyeztettünk, ezt próbáltuk helyrerakni, de vissza kell nézni az első félidőt, tanulni belőle, mert többet ez nem fordulhat elő. Egyszerűen nem értem, miért nem tudtuk az első 45 percben is azt a játékunkat hozni, amit a második játékrészben, a mai nap nem úgy sikerült, ahogyan terveztük

    – zárta a Freiburg támadója. 

  • ITT A VÉGE! Egy újabb svájci ellentámadás, amit már nem úszunk meg: előrevágott labda Sommertől, Willi Orbán kissé alászaladt, gyertyát fejelt, Breel Embolo elhagyta a cipőjét, de így is lecsapott rá, majd 13 méterről átemeli a kapujából kétségbeesetten kimozduló Gulácsit. 1–3.

    A mérkőzésről helyszíni összefoglalónkat alább olvashatja.

  • Mindeközben Erling Haaland, a norvég válogatott és a Manchester City 23 éves klassziksa jól megérdemelt pihenését tölti egy luxusjachton, valamelyik tenger közepén. A Marca kapta lencsevégre a szőke focistát, amit a hasát sütteti a hajó tatján, focizik és jet skizik. Egy komplett galériát hoztak össze a sztár nyaralásáról.

    Nyaralása a nyílt tengeren: luxusjacht, nap, jet ski... és sok foci

    – írták kommentárként. Viszont nyilván nem csak a napsütésé, hanem a bikinis lányoké, a buliké és a 2250 fontos Louis Vuitton „akvarell” ruhájé a főszerep a Míkonosz partjainál.

     Végül is izgulnia nem kell, hiszen Norvégia nem jutott ki az Európa-bajnokságra.

  • Szoboszlai adta be a labdát 16-os jobb oldalától, a hosszún Varga érkezett nyakában a védővel, de nem lehetett megállítani, három méterről a rövidbe fejelt! Sommer tehetetlen, ott az első magyar gól az Európa-bajnokságon. Nagyjából 20 perc van még hátra a mérkőzésből. 

  • ...a kölni szurkolói zónáról készült galériánkat ide kattintva böngészheti. 

  • Svájc 66 százalékban birtokolta a labdát az első félidőben, öt lövéssel próbálkozott szemben a mieink által kialakított hárommal, három találta el ezek közül a kaput, míg mi egyszer. Nekik két szögletük volt, nekünk egy. Az xG-jük 1,32, a miénk 0,21. 192 passzkísérletünk volt 83 százalékos pontossággal, nekik 277, 87 százalékos hatékonyság mellett. A támadóharmadban 30 passzkísérletünk volt, ebből 17 pontos átadás, nekik 77 és 63 pontos – főleg utóbbi mutató a sokkoló. Nem tudjuk igazából megzavarni a támadásépítéseiket, és akkor még a hátul eladott labdáinkról nem is beszéltünk. Nem néznek ki jól ezek a számok – a félidő sem nézett ki jól.

  • A szünet után visszatértek a játékosok a pályára, 0–2-ről folytatódik a mérkőzés. 

  • Megint mi adtuk el hátul a labdát: Szalai és Orbán is felszabadíthatott volna a 16-os jobb csücskénél, helyette elpasszolták, ide-oda pattogott, Ndoye, majd Freuler az útja, aki lekészítette lövésre a balról befelé húzódó Aebischernek, utóbbi pedig 20 méterről kilőtte a bal alsót!  0–2!

    Ezzel véget is ért az első félidő, semmiképp sem úgy, ahogyan azt előre gondoltuk és szerettük volna. Lesz mit megbeszélni a szünetben. A mérkőzést itt követheti élőben. 

  • Nincs les, pedig reménykedtünk benne...13 perc után megszerzi a vezetést Svájc. A jobb oldalon kevergettek a svájciak, bekerül a labda a pálya tengelyébe Aebischerhez, aki remek ütemben indította Duah-t, ő pedig nem tette meg azt a szívességet, hogy ziccerben, jó ütemben megtolva 8-9 méterről Gulácsiba lőné! A magyar kapus jobb lába mellett a kapunkba helyezi a svájciak vezető találatát!

  • Útjára indult a labda Kölnben, elkezdődött a Magyarország–Svájc Európa-bajnoki csoportmérkőzés. Kövesse percről percre frissülő közvetítésünkkel, mire megy Marco Rossi csapata a papíron valamennyivel esélyesebb svájci válogatott ellen! 

  • A svájci újságírókat is meglepte a mienk ellenfelének kezdő tizenegye. Jonas Ruffieux, a La Liberté sportújságírója azt mondta, hogy nem számított Michel Aebischer szerepeltetésére.

    „Van bőven meglepetés a csapatban! Michel Aebischernek örülök, de elég váratlan, hogy bekerült. Arra viszont senki nem számított, hogy Kwadwo Duah helyet kap. Júniusban debütált, egy félidőt kapott Észtország ellen, talán ha volt egy labdaérintése. Meglepett Ricardo Rodríguez bevetése is, azt hittem, Nico Elvedi kap majd lehetőséget bal oldali belső védőként, jobb futballistának tartom őt.”

  • A magyar futball-válogatott egy könnyed kölni, délelőtti sétával hangolódott a 15:00-kor kezdődő svájciak elleni csoportmérkőzésre. A 2024-es Eb második meccsének tétje, hogy a skótok ellen kiütéssel győzedelmeskedő, hazai pályán brillírozó német válogatott mellett melyik csapat marad versenyben az A csoport első helyéért vívott küzdelemben. 

  • Roy Keane, korábbi ír válogatott klasszis, később edző, egy TikTok-felvételen látható, amint egy oszlop mögé bújik el – feltételezhetően egy bevásárlóközpontban, Németországban –, hogy ne kelljen találkoznia és fotózkodnia egy rajongóval. Nos, a sztár lebukott, ugyanis lencsevégre kapták, amint azután leskelődik, hogy leskelődnek-e utána. 

    A videót feltöltő felhasználó annyit írt a posztjához, hogy „gyere és lőjünk egy szelfit, ember.”

  • Szűk egy órával a Magyarország–Svájc mérkőzés előtt megérkeztek a magyar válogatott játékosai a kölni stadionba. A hírek szerint nemsokára megkezdik a bemelegítést. A kezdő csapatokat pedig nemrég hirdették ki, erről itt tudnak tájékozódni

  • Az ellenfél szövetségi kapitánya, Murat Yakin úgy gondolta a meccs előtt, hogy ennek a kezdőcsapatnak van a legtöbb esélye győzni a magyarok ellen. 

    Sommer – Schär, Akanji, Rodríguez – Widmer, Freuler, G. Xhaka, Ndoye – Duah, Aebischer, Vargas.

  • A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kijelölte a kezdőcsapatát, ez a 11 magyar játékos lesz a pályán Svájc ellen a kezdőrúgás pillanatában:

    Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Sallai, Varga B., Szoboszlai.

  • Granit Xhaka, a svájci válogatott kiemelkedő futballistája elismerő szavakkal illette a magyar játékosokat a két ország válogatottjának találkozója előtt nem sokkal. Az Eb A csoportjában Németország tegnapi győzelme után az a mai összecsapás tétje, hogy ki lehet a hazaiak legnagyobb kihívója a csoport elsőségért és a továbbjutásért folytatott küzdelemben. 

    Ismerjük a magyar játékosokat, tudjuk, hogy többen is a Bundesligában szerepelnek, de páran az angol bajnokságban is játszanak. Különleges együttesről van szó, egységesek, agresszívak, de a labdával is jól bánnak, tehát többféle stílusban is képesek nagyszerű teljesítményre

    – nyilatkozta a svájci az M4 Sportnak. Hozzátette, hogy ismerik a magyarok gyengeségeit, megpróbálják majd kihasználni azokat, de nem készülnek külön senkire, csapatként várják a mérkőzést.

  • Kis késéssel, de elindult a magyar szurkolói menet a kölni stadion irányába, ahol 15:00 órától a Magyarország–Svájc mérkőzést rendezik az A csoportból. Menet közben az Index egyik helyszíni tudósítója figyelmes lett egy táblára, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

    Természetesen a helyiek is felkészültek a turisták érkezésére, és nagyon nem szeretnék, ha a szurkolók az ő portájuknál engednék ki a „fáradt olajat” 2-3-4 korsó sör elfogyasztása után.

  • A portugál válogatott nyilvános edzésére közel 8000 ember akart bejutni Güterslohban, hogy élőben láthassa – szinte testközelből – Christiano Ronaldót és a többi sztárjátékost. Odabent a szupersztár nagyszerű műsort adott a rajongóinak. Látványos trükköket mutatott be a szurkolók éljenzése mellett, és a rá jellemző „Siiiuuu”-val éljenezték minden egyes gólja után.

    A Heidewald Stadionban tartott 80 perces foglalkozás alatt több szurkoló már sikeresen átjutott a kerítésen. Az utolsó körben több mint 20 szurkoló sprintelt Ronaldo felé. Az UEFA és a portugál szövetség biztonsági emberei is közbeléptek, sőt, még a kapus José Sá (Wolverhampton) is leteperte az egyik huligánt – erről egy remek felvételt is tudunk mutatni.

    A legtöbbjüket a biztonságiak elfogták, de kettő eljutott egészen Ronaldóig. Egyikük szelfit készített, másikuk megölelte bálványát. 

    Maga Ronaldo is nevetett az akciókon, lazán sétált és integetett csapattársaival az öltöző felé.

    A stadion bemondója próbálta figyelmeztetni őket: „Ne csináljátok ezt! Megtörténhet, hogy emiatt nem lesz több válogatott edzés Güterslohban” – de nyilván ez nem tartotta vissza az elvakult fanokat.

    A rendőrség négy nyomozást indított szurkolók ellen, akik jegy nélkül próbáltak átmászni a stadion kerítésén. Egy 16 éves fiatalnak megsérült a keze, és kórházba kellett szállítani. Két szurkoló ellen hamisított jegyek miatt folyik nyomozás. Emellett összesen 13 elkövető személyi adatait ellenőrizték.

  • Magyarország szombat délután 15 órakor Svájc ellen kezdi meg Európa-bajnoki szereplését. A jobb oldali középpályás Loic Nego sérülés miatt nem lesz bevethető – írta meg a Bild.

    Loic kivételes fiatalember, ami az emberi kvalitásait illeti. Nincsenek szavak, amelyekkel leírhatnám őt. Jó szezont játszott a Le Havre-ban a Ligue 1-ben. Egy szuper játékos, és az ő szerepe a csapatban kulcsfontosságú számunkra. Már majdnem teljesen meggyógyult, feltételezem, hogy Németország ellen is szerepet kap majd

    – mondta Marco Rossi edző.

    A párizsi születésű Nego 2019-ben honosítással magyar állampolgárságot kapott. Az, hogy a szélső most már az Európa-bajnokságon is játszhat Magyarországért, különlegesség számára – annak ellenére, hogy már 36 nemzetközi mérkőzésen lépett pályára.

    „Hogy őszinte legyek, nem számítottam rá. De aztán az élet úgy hozta, hogy Magyarország és én kereszteztük egymást. Mindennap köszönöm a magyar közönségnek a támogatást” – nyilatkozott Nego.

  • Az angol válogatott klasszisa, a most 57 éves Paul Gascoigne 1996-ban pont ezen a napon, június 15-én szerezte meg pályafutása egyik leggyönyörűbb találatát. Akkor az angolok a skótokkal játszottak – őket már akkor is húzta az ág –, és a britek második gólját a szőke futballistalegenda szerezte a 79. percben. Egy remek esernyővel átemelte védőjén a labdát, majd még a leesést megelőzve kapásból kilőtte a bal alsót. 

    A videó alább tekinthető meg a klasszis találatról:

  • A 12 órára tervezett szurkolói indulás kicsit későbbre tolódott ugyan, de a magyar drukkerek végül csak elindulhattak Kölnben a stadion irányába.

    A késés amiatt történt, mert a német rendőrök bizonytalanok voltak azt illetően, hogy mely utcákon és milyen útvonalon engedjék vonulni a magyar tábort. Tekintve, hogy a kiindulási és a végpont közel van egymáshoz (nagyjából 15-20 percre), ez talán nem jelent problémát, időben megérkeznek majd a mérkőzés helyszínére. 

    Helyszíni kollégánk szerint a rendőrök újratervezték az utat, a magyar sereg torkaszakadtából üvölti Az éjjel soha nem érhet véget című dalt, de ha információink helyesek, akkor már megtalálták, hogy merre van a jó irány.

  • Miután a legutóbbi három nagy tornán való szereplésükből kettőnél is kínos csoportkörös kiesést szenvedtek el, a német válogatott hazai pályán az A csoport első mérkőzésén egy egyértelmű győzelemmel kezdte meg az Eb-t. A skótok kíméletlen legyőzésével Németország beírta nevét a történelemkönyvekbe, a Sports Mole pedig összeszedte azt a hét legfontosabb csapat- és játékosrekordot, amelyek a pénteki diadalt követően születtek meg.

    • A házigazda Németország új Euro-rekordot állított fel: Németország 5-1-es győzelme Skócia ellen a házigazda Németország eddigi legnagyobb arányú győzelme az Európa-bajnokságon, és egyben a legnagyobb különbségű győzelmet jelenti bármelyik csapat számára a torna nyitómérkőzésén.
    • Németország tovább növelte saját győzelmi rekordját az Eb-n: Németország lett az első olyan nemzet az Európa-bajnokságok történetében, amely nyolc alkalommal nyerte meg a torna nyitómérkőzését, eddig még egyetlen más csapat sem tudott hatnál több győzelmet aratni az első mérkőzésén.
    • Gólok sokasága az első félidőben: A Die Mannschaft az első félidőben háromszor talált a hálóba Skócia ellen, és ez volt az első alkalom, hogy egy Európa-bajnoki mérkőzés első 45 percében ez sikerült.
    • Wirtz új gólrekordot állított fel: A Bayer Leverkusen sztárja, Florian Wirtz – a Bundesliga 2023-24-es szezonjának játékosa – mindössze 21 évesen és 42 naposan a legfiatalabb játékos lett, aki Németországban gólt szerzett az Európa-bajnokságon. Wirtz az 1972-es Gerd Müller-találat és az 1980-as Karl-Heinz Rummenigge-gól után a nemzeti ikonok közül a harmadik, aki az Eb nyitógólját szerezte meg.
    • Wirtz és Musiala együtt történelmet írtak: Wirtz 10. perces müncheni nyitó találatát mindössze kilenc perccel később a Bayern München sztárjának, Musialának (21 éves, 109 napos) zseniális gólja követte. Ezzel Németország lett az első olyan nemzet, amelynek két 21 éves vagy annál fiatalabb játékosa is betalált ugyanazon a mérkőzésen egy Európa-bajnokságon.
    • Toni „passzmester” Kroos a fedélzeten: A Real Madrid középpályása, Toni Kroos, aki az Euro 2024 után visszavonul a labdarúgástól, lenyűgözően teljesített a Skócia elleni mérkőzésen, a passzainak 99 százaléka sikeres volt (102-ből 101) – ez pedig a legmagasabb passzolási arány a rekordok szerint (1980 óta), amelyet bármelyik játékos elért, aki 100-nál több passzal próbálkozott egyetlen mérkőzésen az Európa-bajnokságokon.
    • Neuer megelőzte Lahmot és új rekordot állított fel: A veterán kapus, Manuel Neuer a 35. nagy nemzetközi tornán (Eb és vb) lépett pályára Skócia ellen, ami minden német játékos közül a legtöbb. A 38 éves játékos ezzel megelőzte korábbi Bayern-csapattársát, Phillip Lahmot (34). (Az európai játékosok közül eddig csak a portugál legenda, Cristiano Ronaldo (43) és az ex-Olaszország védője, Paolo Maldini (36) szerepelt többet nagy nemzetközi tornán.)

    Németország jelenleg az A csoport élén tanyázik, és biztosan figyelik a csoport-rivális Magyarország és Svájc szombati találkozóját. Nagelsmann csapata legközelebb jövő szerdán Magyarország ellen lép pályára a stuttgarti MHPArena stadionban, majd a csoportkör zárásaként június 23-án a frankfurti Deutsche Bank Parkban Svájc ellen játszanak.

  • Paczolay Máté külügyi szóvivő arról tájékoztatta lapunkat, hogy a kollégáihoz is érkezett segítségkérés a konzuli ügyeleten.

    A segítséget kérő szurkolókat tájékoztattuk a különböző személyszállító cégek elérhetőségeiről, és személyesen is felvettük ezen cégekkel a kapcsolatot, hogy biztosan a magyarok rendelkezésére álljanak. A legfontosabb, hogy Kölnben a stadionnál lévő konzulok külön készülnek a járatkésésben érintett szurkolók érkezésére, hogy biztosítva legyen a mielőbbi bejutás számukra. Információink szerint a Wizz Air a járatkésés miatt két buszt szervez a magyar a szurkolóknak, hogy lehetőleg mindannyian és még időben eljussanak Kölnbe

    – tette hozzá Paczolay Máté.

  • Érdekesség, hogy a mai 18 órás mérkőzés résztvevői aligha ismerhetnék jobban egymást, hiszen sorozatban a negyedik Eb-n rendeznek Spanyolország–Horvátország-mérkőzést.

    A 2012-es csoportkör zárásán a most is kerettag Jesús Navas 88. perces gólja törte össze a horvát reményeket (1–0), a címvédő így 7 ponttal jutott tovább, a horvátok néggyel zártak, az olaszok pedig ötig jutva ugyancsak a negyeddöntőbe kerültek. Sőt, később a spanyolok elleni döntővel zárult az olaszok menetelése, na meg egy 4–0-s zakóval.

    A 2016-os csoportkörben is a záráson találkoztak, akkor a végjáték a horvátoknak jött ki jobban, Álvaro Morata korai góljára még a szünet előtt felelt Nikola Kalinic, majd a 87. percben Ivan Perisic fordított (1–2). Ez ekkor nem igazán számított végül, Horvátország hét ponttal lett nyolcaddöntős a 24-esre bővített mezőnyben, Spanyolország pedig hattal ment tovább másodikként. A kétszeres címvédő a nehezebb ágra került, és rögvest kikapott Olaszországtól, de a horvátok is alulmaradtak ráadásban a későbbi győztes portugálokkal szemben.

    A 2020-ról 2021-re halasztott viadalon pedig a nyolcaddöntőben futottak össze, Pedri öngóljával a horvátok kerültek előnybe, de Pablo Sarabia, César Azpilicueta és Ferran Torres találatával a 85. percben 3–1-re vezettek a spanyolok. Hogy aztán Mislav Orsic és Mario Pasalic a 92. percre visszahozza övéit, jöhetett a ráadás. Ebben már a spanyolok hengereltek, Morata és Mikel Oyarzabal révén 5–3-as siker jött össze a végül elődöntős csapatnál.

  • A Wizz Air az izgalmas sporteseményekkel teli nyári szezonban nem csak különleges szurkolói járatokkal támogatja a magyar sportolókat és a szurkolókat. A légitársaság a Pöttyössel együttműködve a labdarúgó-Európa-bajnokságra tartó járatain Hajrá, Magyarok! feliratú limitált, trikolór színű Túró Rudival teszi még feledhetetlenebbé a szurkolás élményét.

    Az idén 20 éves, magyarországi gyökerekkel rendelkező nemzetközi légitársaság, valamint a 60 éves múltra visszatekintő Pöttyös Túró Rudi gyártója egyaránt fontosnak tartja a magyar sport támogatását. A két márka összefogásában a labdarúgó-Európa-bajnokságra Budapestről és Debrecenből induló WIZZ szurkolói járatokon utazókat az új, limitált kiadású Hajrá, Magyarok! trikolór Túró Rudival lepik meg.

    A piros bevonó, a fehér túró és a zöld, citromos töltelék kombinációja kifejezetten a magyar szurkolóknak lett megalkotva, hogy mindenki ráérezhessen a szurkolás ízére. A hat évtizedes múlttal rendelkező édesség rendszeresen előrukkol új ízekkel, de hogy a külleme is megváltozzon, arra még nem volt példa. A Wizz Air szurkolói járatának utasai már az odaúton belekóstolhatnak a szurkolás és mindkét márka reményei szerint a győzelem új ízébe.

    Közel 60 éve készítjük Magyarország kedvenc túródesszertjét, és az évtizedek alatt magyar fogyasztók millióihoz juttattuk el a Pöttyös-élményt, minden generációhoz egyaránt. A különleges kiadású Hajrá, Magyarok! trikolór Túró Rudik már most a nyár kedvencei. A Wizz Air fedélzetén utazó szurkolóknak ezzel az édességgel kívánunk energiát biztosítani a szurkoláshoz, hiszen ez az energia a magyar csapatot támogatja

    – mondta Szecskó Ferenc, a Pöttyös termékeket gyártó FrieslandCampina Hungária vezérigazgatója.

    A Wizz Air légitársaság idén kilenc szurkolói járatot indít az Európa-bajnokság magyar vonatkozású csoportmeccseire. Ebből június 15-én Debrecenből egy, Budapestről négy, szurkolókkal teli gép indult a kora hajnali órákban, míg június 19-én és 23-án is egy-egy budapesti és debreceni járat repíti ki a magyarokat a meccsre. Az utóbbi két mérkőzésre utazóknak sem kell aggódniuk, a WIZZ és a Pöttyös jóvoltából ők sem maradnak majd magyar édesség nélkül.

    A Wizz Air azonban nem csak a labdarúgó Eb-re készül nagy erőkkel. A légitársaság együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB), melynek értelmében a versenyzőket a Wizz Air mint a MOB hivatalos partnere szállítja az olimpiai játékokra. A légitársaság a MOB-bal együttműködve egy különleges, aranyozott festésű, Team Hungary feliratú repülőgépet is bemutatott, illetve a flottájába állított erre az alkalomra, amellyel nemcsak az olimpikonok, de többek között a nyáron Párizsba utazók is repülhetnek.

    Büszkék vagyunk rá, hogy idén nyáron nem csupán az Euro2024-re tartó szurkolói járatokkal, a párizsi járataink sűrített menetrendjével, illetve a Team Hungary festésű repülőgépünkkel, de ezzel a különleges finomsággal is kedveskedhetünk a magyar sportolóknak szurkoló utasaink számára. Roppant izgalmas nyárnak nézünk elébe, a sportélet és a légi közlekedés tekintetében egyaránt, és reméljük, hogy ezzel a kis meglepetésünkkel még édesebb lehet a győzelem minden magyar szurkoló számára

    – mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

  • A Peter Schilling által írt Major Tom a német válogatott gólhimnusza. És bár a DFB-csapat pénteken ötször is betalált Skócia ellen, a slágert nem lehetett hallani a stadionban.

    Hogy miért?

    Mert a tornán az UEFA biztosítja a német gólok után is a felcsendülő dallamot. Március végén a Sportschau megkeresésére a szövetség kifejtette:

    A gólszignál az Euro 2024-en minden csapat számára azonos, és része az UEFA Euro 2024 hivatalos dalának

    – írták. Mi viszont azok kedvéért, akik kíváncsiak rá, hogy a németek mire akartak örömtáncot járni egy-egy megszerzett találat után, belinkeljük a dalt.

  • A Magyar labdarúgó Szövetség (MLSZ) Instagramon tette közzé, hogy a magyar válogatott az első mérkőzésén tiszta fehér szerelésben lép a pályára a svájci válogatott ellen. A mérkőzés 15:00-kor kezdődik.

  • Az egyik legismertebb olasz lap szerint Svájc az esélyesebb a délután 3 órakor kezdődő Magyarország–Svájc mérkőzésen, hiszen az előző Eb-n is a negyeddöntőig menetelt a gárda, kiejtve az akkori favorit franciákat és csak tizenegyesekkel tudta őket legyűrni a spanyol válogatott. A svájciak elég nagy mellénnyel indulnak neki a tornának, hiszen Granit Xhaka – a csapat legnagyobb sztárja – azt nyilatkozta: 

    Az első cél a győzelem a magyar csapat ellen, de összepakoltam a csomagjaimat, hogy sokáig itt maradhassak.

    Magyarországról egyértelműen Szoboszlai Dominikot emeli ki a lap, mint lehetséges szuper-fegyvert, illetve Marco Rossit is, aki olyan csapatot gyűjtött maga köré az elmúlt években, hogy akár még meglepetést is okozhatnak.

    A portál kiemelte, hogy Magyarország 26 éve győzte le utoljára Svájcot, a szövetségi kapitány viszont „álomnak, de egyben célnak is” tekinti, hogy bekormányozza a magyarokat a nyolcaddöntőbe. 

  • A német válogatott a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság nyitómeccsén 5–1-re legyőzte a skót válogatottat, ezt pedig az internet népe sem hagyhatta szó nélkül. Összeszedtünk néhány humoros szösszenetet a közösségi oldalak legfelkapottabb mémeiből, amelyet ide kattintva tud böngészni.

Rovatok