Index Vakbarát Hírportál

Drámai csatában írt Dél-Korea hokitörténelmet

2017. április 28., péntek 22:06 | hét éve frissítve

Drámai csatában dőlt el a divízió I/A-csoportos jégkorong-világbajnokság. Dél-Koreának minimum két pontot kellett szereznie. Az ukránok elleni meccset úgy nyerte meg, hogy az utolsó büntető döntött az ázsiai csapat javára, amely története során először szerepelhet a legjobb 16 között.

Dél-Korea pontosan ugyanannyi pontot szerzett, mint a harmadik Kazahsztán, de mivel a legutóbbi A csoportost óriási meglepetésre legyőzte, így az egymás elleni eredmény alapján jutott fel. 

Dél-Koreában jövőre hokiünnep lesz. Előbb a téi olimpián szerepelhetnek Pjöncsangban, majd indulhatnak a francia-német közös rendezésú vb-n is. A több tízmillió dolláros befektetés megtérülni látszik, hiszen eddig a második vonalban elért 5. hely volt a legjobb eredményük. Jövőre meg már a legjobbak ellen játszhatnak.

Ausztria két év után tért vissza az A csoportba, 11-0-ra kiütötték a teljesen széteső lengyel válogatottat, pedig a kapura lövésekben nem volt akkora különbség (30-26 az osztrákoknak). Ausztria vereséggel kezdte a vb-t, aztán viszont négy meccsen nyert, közte a magyar válogatott ellenit is. Az utolsó két meccsükön 16 gólt ütöttek, Dél-Koreát és pénteken a lengyeleket ütötték ki.

Ezzel az is eldőlt, nem lett könnyebb a magyar válogatott helyzete, hiszen az idén Kazahsztán ragad divízió I/A-ban, ők jövőre is velünk szerepelnek egy csoportban, és még jön fentről két rettenetesen erős csapat.

A magyar-kazah meccs után jelentették be, hogy Budapest pályázik a 2018-as rendezésre. 

Rovatok