Index Vakbarát Hírportál

Michelisz 8. és 9. hellyel mentette a katari időmérő-drámát, vb-ezüstérmes

-kg-
2017.12.01. 19:05

Összefoglaló

Az időmérő fékhibája után nem jött össze a bravúr Michelisznek, de így is egyéni legjobbjával, vb-ezüsttel zárta 2017-et.
Magyar autóversenyző még sosem szerzett vb-érmet, Michelisz sporttörténelmet írt.
A két futamot 9. és 8. helyen zárta.
Thed Björk lett a világbajnok, a csapatversenyt a Volvo nyerte.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Így értékelt a drámai időmérő után Michelisz:

    "Minden a lehető legjobban alakult az edzéseken, aztán a Q1-ben is, hiszen végig én voltam a leggyorsabb, aztán a Q2-ben éreztem, hogy valami nincs rendben fékezéskor a 7-8-as kanyarokban, így el kellett vegyem a gázt. Tapadtak a fékek, úgyhogy nem tudtam éles kört futni. Sajnos már nem volt idő megszerelni a féket a Q2 vége előtt, így a 11. helyen zártam, sokkal rosszabb pozícióban, mint amire számítottunk.

    A csapatidőfutamban azért mentünk lassabban, mert nem tudtuk, mekkora a gond az autómmal. Most arra fókuszálunk, hogy a versenyekre helyre hozzuk, mert nem adjuk fel. A kocsi gyors, előre tudok lépni. Mindent beleadok majd."

  • Óriási bravúr kellene, hogy behozza 8,5 pontos hátrányát Björkkel szemben. A svéd a nyitófutamon a hetedik, a főfutamon a negyedik helyről rajtol majd.

  • Nyernie kellene a svédnek a hetedik helyről indulva, ráadásul Michelisz Norbert egyetlen pontot sem szerezhet, más esetben még nem ünnepelhet előre Björk, de erről az eshetőségről ne is beszéljünk inkább.

  • 8,5 pontos hátránnyal kezdi meg a szezon utolsó két futamát Michelisz Norbert, a Honda gyári pilótája. Volt 61 pont is a hátránya, a kínai futamokon törölt negyedik és második helyekkel elvesztett rengeteg pont hiányát is túlélte, most a katari időmérőn beütött fékhibából kellene valahogy visszajönnie.

    A szezonban három pole-pozíciót szerzett, ugyanennyi futamot nyert, és összesen hatszor állt dobogón eddig.

Rovatok