Index Vakbarát Hírportál

A Zöld Poklot is legyűrte a koronavírus, júniusig nem indul Micheliszék szezonja

2020. március 17., kedd 20:24

Harmadszor is módosul a túraautó-világkupa szezonja, a marokkói futam (még nem a koronavírus miatti) törlése, majd a koronavírus miatt lemondott magyar verseny után a németországi fordulót, a Nürburgring Nordschleifére tervezett versenyt is elérte az Európát sújtó járvány.

A WTCR ottani versenyeit eredetileg a nürburgringi 24 órás futammal együtt rendezték volna, azt viszont szeptemberre tolták a koronavírus-járvány miatt. Mivel akkor a WTCR Ázsiában jár a szezonnal (és az autókkal), nem követhette a szeptemberi halasztás módját, a szervezők így törölték a németországi versenyt.

A szervezők ugyanakkor kitartanak amellett, hogy a 2020-as szezon – amit címvédőként, továbbra is a Hyundaijal versenyezve kezd meg Michelisz Norbert – 20 futamból álljon, így egy-egy futammal hosszabb lesz a portugáliai Vila Realba és az ausztriai Salzburgringre tervezett versenyhétvége.

A három törölt hétvége után jelen állás szerint legkorábban június 5-7-én indulhat a szezon a Pozsony melletti Slovakia Ringen. A szervezők ugyanakkor hozzáteszik, hogy ha a biztonság és az egészségügyi kockázat úgy kívánja, későbbi futamokat is törölhetnek vagy halaszthatnak.

A harmadszor is módosított WTCR-versenynaptár

(Borítókép: Michelisz Norbert a WTCR 2019-es nürburgringi versenyén. Fotó: Clement Marin / FIA WTCR / DPPI Media)

Rovatok