Index Vakbarát Hírportál

Ami a topligákban a Paris Saint-Germain, az itthon az Újpest

psg
2021.01.19. 10:47
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legfrissebb kutatásában arra kereste a választ, hogy mely csapatok rotálnak a legkevesebbet.

A CIES vizsgálata szerint a vizsgált 72 bajnokságból a Premier League-ben a legnagyobb az állandóság, innen is az Aston Villa emelkedik ki, amelynek az alapcsapata az idénybeli játékpercek 86,9 százalékában a pályán volt – ebben a kategóriában a Southampton is 85 százalék felett teljesít (85,3%).

A másik végletet a Paris Saint-Germain képviseli, az idény elején még a koronavírus-járvány miatt többször is felforgatott csapattal felálló francia gárda legtöbbet játszó tizenegye a teljes játékidő csupán 58 százalékában volt a pályán, ez az öt topliga legalacsonyabb mutatója.

Ami a kiemelt bajnokságokat illeti, a PL-ben az Aston Villa „ellentettje” a Newcastle United (68%), a La Ligában az Elche (81%) és a Valladolid (62%) a két véglet, a Serie A-ban a Cagliari (79%) és a Genoa (59%), a Bundesligában a Freiburg (82%) és a Schalke (61%) a két véglet, a Ligue 1-ben pedig a Marseille (78%) rotál a legkevesebbet.

A Bajnokok Ligájában még érdekelt gárdák közül a Liverpool (78%) pihentette legkevesebbet a sztárjait, nem sokkal megelőzve a Real Madridot (75%) és a Manchester City–Bayern München kettőst (73–73%). A Barcelonánál 71 százalék ez a mutató, a Juventusnál pedig 68.

A magyar élvonalban a Kisvárda az első (78,3%), a koronavírus által szintén sújtott Újpest pedig az utolsó (68%) ebben a kategóriában, a Ferencváros esetében 70,4 százalékban volt pályán az alaptizenegy.

Az NB II-ben a Vasas (67,9%), a DVSC (65,3%) és a Békéscsaba (60,3%) is az utolsók között foglal helyet.

A TELJES LISTÁT IDE KATTINTVA BÖNGÉSZHETI! 

Borítókép: Franck Fife / AFP



Rovatok