Index Vakbarát Hírportál

Milák Kristóf döntésre jutott a párizsi olimpiáról

2024. február 1., csütörtök 08:37

Az elmúlt hónapokban óriási volt a csönd Milák Kristóf körül, a Magyar Úszószövetség nem tudta, mit csinál pontosan a kiváló úszó, a szakemberek csak annyit mondtak, hogy a 23 éves tehetség (február 20-án ünnepli a 24. születésnapját) lemondhat a párizsi ötkarikás játékokról, ha legkésőbb január végén nem áll bele rendesen az edzésekbe. A jelek szerint ez most megtörtént, a pillangókirály vízbe ugrott, február végén pedig az edzőjével az oldalán folytatja a munkát, hogy minél jobb állapotban utazzon az olimpiára.

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar úszók egy része Dubajba utazott edzőtáborozni, azonban Milák Kristóf nem tartott a csapattal, Kós Huberthez hasonlóan ő is kihagyja a dohai vizes világbajnokságot.

Ha január végéig Kristóf eldönti, mit is akar, vagyis beleáll az edzésekbe, akkor – úgy gondolom – utolérheti magát, s ez még egy olimpiai győzelemhez is elegendő lehet. Ha továbbra is csak hiteget mindenkit, nyugodtan elfelejtheti a párizsi ötkarikás játékokat

nyilatkozta néhány napja az úszók elnöke, Wladár Sándor.

Most megnyugodhat a magyar sporttársadalom, az olimpiai bajnok kiválóság ugyanis belevetette magát a munkába.

A Mandiner úgy értesült, hogy Milák – aki már a súlyfeleslegétől is megszabadult – két hete titokban elkezdte az uszodai edzéseket klubjában, a Budapesti Honvédban. Általában olyan időpontokban, dél és délután két óra között gyakorol, amikor rajta kívül senki sincs a medencében.

A lap informátora szerint ehhez azért ragaszkodik, mert a továbbiakban is a Nyilvánosság kizárásával akar készülni az olimpiára. A kvótája (100 és 200 méter pillangó) már megvan Párizsba, így stresszelnie nincs oka, most az a célja, hogy minél gyorsabban formába lendüljön.

A Mandiner arról is írt, hogy Milák a trénere, Virth Balázs segítségét is kéri majd, ő a vizes vb után (ami február 18-ig tart) tér haza. A 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartójára négy hónap kőkemény edzés vár.

Rovatok