Index Vakbarát Hírportál

Számlázással javít a T-Home

2009. szeptember 2., szerda 13:20 | aznap frissítve

Egy évvel ezelőtt egyesültek a Magyar Telekom vezetékes szolgáltatásai a T-Home márkanév alatt, és ennek apropóján a cég sokat beszélt a sikereiről, valamint az ügyfelek életét megkeserítő buktatókról.

Jön a 80 megabites hozzáférés, 5 megabit lesz a minimum, és sokszorosára nőnek a garantált adatátviteli sebességek. Viszont még ennél is fontosabb lehet, hogy a Magyar Telekom megszabadul a jelenlegi számlázási rendszerétől, ami rengeteg baj forrása.

Hatfelé húztak

Saját iptv-s tapasztalatunk megírása után sok tucat levelet kaptuk a T-Home megrendelésével járó hercehurcákról, és a szerdai sajtótájékoztatón megtudtuk a hibák egyik fő okát. Winkler János vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy hat számlázási rendszerük fut párhuzamosan, ami elképesztően összetett. Akkor is előfordulhat, hogy az ügyfél elégedetlenül távozik, ha az ügyintéző mindent megtett az érdekében.

Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy a Magyar Telekom két éven belül lecseréli a rendszert, és ezzel szerintük a problémák 90 százaléka megszűnik. Emellett a T-Home csomagok bevezetésekor felvett a cég "egy rakás ügyintézőt", ami szintén javít a kiszolgáláson.

A Magyar Telekom mérése szerint az ügyfelek elégedettsége a gyenge közepes 50/100 pontról 60-70-re nőtt, mondta Langsteiner Marianne marketingingazgató.

Diszkrét üvegezés

Winkler János a cég fejlesztéseit is részletesen bemutatta, és elmondta, hogy rendkívül sikeres a tévészolgáltatásuk - a műholdas tévéjükre 120 ezren fizettek elő, az iptv-re több mint ötvenezren.

Most 120 ezer háztartásban lehet üvegszálas internetelérést venni, de elég lassan érkeznek a megrendelések. A cég arra számít, hogy év végére, amikor már 165 ezer háztartásban lesz elérhető az optika, körülbelül 17 ezer előfizetésük lesz. Egyetlen vigaszuk az lehet, hogy - elmondásuk szerint - Európában hasonlóan lassan terjed az új technológia.

A számokból az is kiderült, hogy erősen visszafogták a fejlesztés ütemét, korábban az év végére 200 ezer bekötést ígértek. Viszont elhappolhatnak a riválisok elől néhány hardcore előfizetőt, mert szeptember 4-től az optikán már 80 megabites hozzáférés is lesz. Persze nem ez mozgatja meg a tömegeket, hanem az olcsó szélessáv.

Hagyományos vonalon is bővítést ígér a T-Home, szintén szeptember 4-től 5 illetve 15 megabitre nő az alapcsomagok legnagyobb letöltési sebessége (a korábbi 2 illetve 8 megabitről), és ennél sokkal nagyobb mérték nőnek a garantált sebességek: 192 kilobitről 1 megabitre, illetve 480 kilobitről 5 megabitre nő a letöltés a két csomagnál.

Rovatok