Index Vakbarát Hírportál

Kétszáz dollár alatt lesz a Google tabletje

2012. június 26., kedd 13:55

Két nap múlva bemutathatják a Google Nexus 7-et, a saját márkás tabletet. A Gizmodo ausztrál oldalán megjelentek szerint a szakíróknak sikerült betekinteniük titkos dokumentumokba, melyekből mindent megtudtak a tabletről.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a tabletet az Asus gyártja majd, héthüvelykes lesz a kijelzője és négymagos, 1,3 gigahertzes Tegra 3 processzor dolgozik benne. A kütyübe 12 magos GeForce GPU lesz, 1 gigabájt RAM, valamint 8, illetve 16 gigabájtos háttértár. A tabletben lesz NFC és a Google Wallet is fut majd rajta. A legújabb Android, a Jelly Bean lesz az operációs rendszere.

A kijelzőnek 178 fokos lesz a betekintési szöge, felbontása 1280*800 lesz. Tesznek bele egy 1,2 megapixeles elülső kamerát, az akkumulátora pedig a Google ígérete szerint kilenc órán át bírja egyhuzamban. A 8 gigabájtos modell ára 199 dollár lesz, a 16 gigabájtosé 249 dollár.

A kiszivárgott dokumentum szerint ez lesz az első készülék, amelyen a Jelly Bean fut. A készüléket a Google konferenciáján, az I/O-n mutatják be két nap múlva.

A Google saját márkás tabletjéről már pletykálnak egy ideje, az első komolyabb találgatások még tavalyi bemutatót vártak, hogy a karácsonyi szezonra tarolni tudjanak. Komolynak tűnő találgatások voltak két évvel ezelőtt is, akkor a HTC-vel gyártatták volna a Google tabletjét. Sokkal jobban tartja magát a mostani verzió, már hónapokkal ezelőtt az Asust hozták hírbe a Google-lal. Már a kezdetektől 200 dollár alatti árról beszéltek, valószínűleg ez az az árkategória, ahol a gép versenybe tud szállni a versenytársakkal, például az Amazon szintén héthüvelykes tabletjével, a Kindle Fire-rel.

Rovatok