Index Vakbarát Hírportál

Kétezres tömegverekedés egy kínai gyárban

2012. szeptember 24., hétfő 11:21

Átmenetileg bezárták az Apple-nek is bedolgozó Foxconn egyik 79 000 embert foglalkoztató kínai gyárát, ám ezúttal nem a rossz munkakörülmények miatt: kétezren verekedtek össze az üzemhez tartozó munkásszállón. A két rivális munkásbanda között kirobbant tömegverekedést követően negyvenen kerültek kórházba, néhány dolgozót pedig a zavargásokat megfékező rendőrök tartóztattak le.

Az eseményt elindító esemény egyelőre ismeretlen, és bár nagyon könnyű lenne a rossz munkakörülményekre kenni a helyi idő szerint este 11-kor kezdődő, és egészen hajnal háromig folyó verekedést, rendőrségi források szerint valószínűleg egy egyszerű vita súlyosbodott addig, míg kétezren csépelték egymást. A vezetőség hajnal ötkor döntött a gyár bezárása mellett, mert mint Louis Woo, a Foxconn szóvivője szerint „kell egy kis idő, hogy mindenki lehiggadjon”.

Az nem derült ki, hogy pontosan mit készítenek a gyárban. Elemzők szerint szinte biztosan nem iPhone 5-öt, az ott dolgozók feladata valószínűleg a hamarosan – a jóval fejlettebb Wii U megjelenése miatt – komoly értékvesztést elszenvedő Nintendo Wii összeszerelése.

Rovatok