Index Vakbarát Hírportál

Az én tabletem jobb fej, mint a tiéd!

2013. január 11., péntek 11:50

A Microsoft Magyarországon is elindította a Windows 8-at futtató táblagépek kampányát. Az alapötlet pofonegyszerű: egymillió forintos fődíjért kell a felhasználóknak elmesélniük,  mi lenne, ha számítógépük életre kelne. Az alkotás lehet film, zene vagy animáció. A játék hármas jelszava pedig a kissé erőltetett „Meséltech. Beleszövitech. Nyertech”.

Nem ez az első alkalom, hogy egy cég felhasználói segítségével, valamilyen versennyel terjeszti szolgáltatásait. Youtube-ra feltöltött bemutatkozásokkal keresett munkatársat a Bónusz Brigád, új hamburgert a McDonalds, és szatyordizájnt a Spar.

Az én tabletem


Az én tabletem mindig vidám,
Ontja a csempéket óraszám
A felhőjébe minden belefér
És a lányok lesben állnak a kegyeiért

Az én tabletem olyan menő
Odavan érte a tanárnő
Mert az én tabletem mindent tud
És különben is sokkal jobb fej tablet,
mint a tiéd

Mert lemegy bevásárolni a közértbe
Meg sapka is van rajta,
Mikor hóangyalt csinál
A Windows 8-as tabletem

Előfordul, hogy ezek a versenyek kicsúsznak a megrendelők kezei közül. Minden hasonló kezdeményezésen hamar megjelennek a trollok, így lett majdnem német McHolocaust burger, vagy éppen pöcsökkel teli, illetve hányós vagy csillámfaszlámás Spar-szatyor. Az egyes nemzeteknek meghirdetett versenyeken gyakran nemzetközi erők is segítenek, így a moderátorok nehezen tudnak lépést tartani a beáramló tartalom mennyiségével. Volt olyan is, hogy a 9gag nemzetközi viccoldal olvasói jószándékból segítettek egy versenyzőn, aki a magyar Nescafé kampányán indult, és a versenyszabályzatnak megfelelően, teljesen szabályosan kiesett. A dologból ennek ellenére hatalmas botrány lett.

Mostanra a Microsoft versenyére is megérkeztek az első alkotások: tegnap óta bejárta a közösségi oldalakat  „Az én tabletem” című animáció. Az egy szál gitárral kísért versszakok egy olyan táblagépről szólnak, aki jó fej, és még a tanárnő is szereti. Meg szófogadó is, mert van rajta sapka, amikor hóangyalt csinál. Biztos azért, hogy ne fagyjon le. Arról nincs információnk, pontosan ki készítette a videót, de a Microsoft szerint az összes Meséltech Youtube-csatornára feltöltött videót a felhasználók készítették.

Rovatok