Index Vakbarát Hírportál

Már fogadni is lehet Ballmer utódjára

2013. augusztus 29., csütörtök 13:57

Nagy-Britanniában mindenre lehet fogadni, így egyáltalán nem meglepő, hogy még egy hét sem telt el Steve Ballmer Microsoft-vezér bejelentése óta, hogy nyugdíjba megy, máris lehet fogadni az utódra. Pedig még csak most kezdték el keresni azt az embert, aki a Microsoft következő vezérigazgatója lesz.

A Landbrokers fogadóiroda közzétette 25 névből álló listáját, amelyen komoly és kevésbé komoly jelöltek is szerepelnek. A fogadási arányok alapján Stephen Elopot, a Nokia jelenlegi vezérigazgatóját látják legesélyesebbnek, rá 5:1-hez lehet fogadni. Házon belüli a következő esélyes, ő Kevin Turner, a Microsoft jelenlegi ügyvezetője 6:1-es aránnyal. A harmadik helyre került a korábban esélyes utódként emlegetett Steve Sinofsky is, de az ő esélyeit rontja, hogy Ballmer az egy hónapja bejelentett nagy átalakítás részeként kirúgta a cégtől.

Maga a lista elég furcsa, mert félig komoly és teljesen komolytalan jelölteket szerepeltet. Annyiból azonban helytálló, hogy a komolytalanokat elég kicsi esélyt hagynak. Így például lehet fogadni például olyan húzónevekre, mint Marissa Mayer (33:1) volt Google-alelnök, jelenlegi Yahoo-vezér, Tim Cook (100:1), az Apple vezérigazgatója, Jack Dorsey Twitter-alapító (10:1), de még magára Bill Gatesre (50:1) is.

Steve Ballmert egy hete jelentette be sokak meglepetésére, hogy egy éven belül nyugdíjba vonul. Az utódját már keresik, a Microsoft jelenlegi vezére addig biztosan marad. A lehetséges okokról itt olvashat bővebben.

Rovatok