Index Vakbarát Hírportál

Már 65 millióan használják a Steamet

2013. október 31., csütörtök 16:22

Több felhasználója van a Valve online játékközpontjának, az idén tízéves Steamnek, mint a Microsoft Xbox Live-jának. A Steamnek ma 65 millió regisztrált felhasználója van, ez 30 százalékos növekedés az előző éves adatokhoz képest. A legnépszerűbb játékot, a Dota 2-t naponta több mint félmillióan játsszák; egyes felmérések szerint ez teszi ki az internetes adatforgalom 2 százalékát, és csak érvényes Steam-regisztrációval működik.

A Steam tizedik születésnapját nagy bejelentésekkel ünnepelte a Valve. Leleplezték a saját, természetesen a Steamre épülő operációs rendszerüket; a Steam Machines néven futó hardvercsoportot, amin a Steam-játékokat lehet majd futtatni; illetve a kijelzővel és két érintőpaddal ellátott Steam kontrollert.

A Valve a játékipar egyik legkomolyabb szereplőjévé nőtte ki magát; az, hogy az egyik legnépszerűbb konzolos infrastruktúrát, a 48 millió regisztrált felhasználóval rendelkező Xbox Live-ot is megverte népszerűségben, önmagáért beszél. A Playstation Network legyőzése még várat magára: nekik 110 millió felhasználójuk van. Ez a szám valószínűleg annak köszönhető, hogy a Sony rendszeréhez három platformról – Sony PSP-ről, PS Vitáról, illetve Playstation 3-ról – is csatlakozni lehet, míg a Microsoft rendszere csak Xbox 360-on, a Valve-é csak pc-n érhető el.

Rovatok