Index Vakbarát Hírportál

Ideért az Xbox One

2014. szeptember 5., péntek 13:43

Megérkezett Magyarországra az Xbox One, a Microsoft legújabb játékkonzolja. Az előrendeléshez hasonlóan továbbra is 130 ezer forint körül kapható Kinect nélkül, vagyis nagyjából ugyanannyi, mint a nagy rivális Playstation 4. A mozgásérzékelős kiegészítővel együtt nagyjából 160 ezer forint.

Játékokat is adnak mindkét változathoz: az alaphoz a FIFA 15 és a Forza 5 jár, a kinecteshez a FIFA 15 mellé a Dance Central Spotlightot adják még, de a későbbiekben persze további csomagok is várhatók.

A mai megjelenés annyit jelent, hogy a Microsoft hivatalosan is ideért a Xbox One-nal, de a konzolt már eddig is be lehetett szerezni itthon, hiszen sok kisebb játékbolt szinte a külföldi premier napjától elkezdte szürkén importálni, hogy így előzzék meg a nagy hálózatokat. Mostantól egyrészt jóval több helyen válik elérhetővé, de ami a ennél is lényegesebb különbség, hogy eddig csak a boltok tudtak felelősséget vállani az eladott eszközökért, a mától megvett Xbox One-okért viszont már a Microsoft biztosítja a garanciát.

Médiadoboz és játékállomás

Bár egyszerre jelentették be őket, az Xbox One kicsit lassabban indul be, mint a Playstation 4. A Sony már két hete bejelentette, hogy átlépték a 10 millió eladott darabot, ráadásul a konzol korábbi generációihoz képest a PS4 gyorsabban érte el ezt a határt – és Magyarország határát is, hiszen december 13-a óta már itthon is kapható.

A Microsofttól nincsenek friss hivatalos adatok, utoljára tavaly év végén közölték, hogy 3 milliónál járnak az eladások, idén áprilisban pedig azt, hogy a viszonteladóknak már 5 milliót adtak el. Feltehetően mostanra a felhasználókhoz is eljutott ennyi.

Ugyanakkor nem is meglepő a Microsoft lemaradása, hiszen eddig jóval kevesebb országban volt hivatalosan kapható az Xbox One, például az óriási piacnak számító Kínában sem. Most szeptemberben velünk együtt 29 új országban kezdik el árulni a konzolt, úgyhogy a verseny innentől lesz igazán érdekes.

Addig is, ha kíváncsi, hogy mennyire éri meg beruházni a Microsoft játékkonzoljára interaktívtévézős-beszédfelismerős szórakoztató központjára, olvassa el a tesztünket, hiszen mi már novemberben kipróbáltuk.

Rovatok