Index Vakbarát Hírportál

Tapasztalt vezetőt kapott az Apple autója

2016. július 26., kedd 11:27

Megvan az Apple autós projektjének új vezetője – értesült a Wall Street Journal. A lap több forrásból úgy tudja, Bob Mansfield került a Project Titan kódnéven futó fejlesztés élére.

Mansfield régi motoros a cégnél, még 1999-ben csatlakozott, és azóta olyan meghatározó termékek fejlesztését vezette, mint az iPad, a MacBook Air vagy az asztali iMac, bár az utóbbi időben már inkább a háttérből adott tanácsokat.

Bár az Apple hivatalosan a mai napig nem ismerte még el, hogy saját autón dolgozik, gyakorlatilag mindenki tényként kezeli, hogy már készül az Apple Car, sőt korábbi, meg nem erősített értesülések szerint hatszáz fős csapat dolgozik rajta:

A Wall Street Journal forrásai szerint azért gondok is akadnak, főleg az, hogy sok a vita, milyen irányba lenne érdemes elvinni az autót, hogyan lehetne valami újat, egyedit letenni az aszfaltra egy olyan piacon, ahová finoman szólva nem könnyű csak úgy beugrani a nulláról.

Korábban arról volt szó, hogy a tervek szerint már 2019-re elkészülhet a cég saját autója, de ez még a projekten dolgozók számára is irreálisnak tűnt, és múlt héten már arról lehetett hallani, hogy a céldátum 2021-re tolódott.

Rovatok