Index Vakbarát Hírportál

39 hónapja van bukóban a Tesla

2016. augusztus 3., szerda 23:39

293 millió dolláros veszteséget könyvelt el a Tesla az idei év második negyedévében, ami azt jelenti, hogy az elektromos autó gyártó cég már a 13. negyedéve, tehát több mint három éve veszteségesen működik. A cég bevételei az elemzők által várt 1,6 milliárd dolláros eredménynél rosszabbul sikerültek, ugyanis 1,3 milliárd dollárnyi bevétele volt a Teslának április és június között. Összesen 14 ezer 402 kocsit adtak el - írja a BBC.

A Tesla nemrég 2,6 milliárd dollárért megvette  Elon Musk másik cégét, a SolarCitytA Tesla szerint a felvásárlással létrejött "a világ első, vertikálisan integrált, fenntartható energiára épülő energiavállalata". A kivásárlás célja az volt, hogy mindkét cég hasonló termékeken dolgozzon, és közös technikai fejlesztéseken dolgozzanak. Csak egy példa: a Tesla akkumulátorgyártó tapasztalatát jól lehetne kombinálni a napelemekkel termelt energiával.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója nemrég hozta nyilvánosságra új tervét, ami alapján napelemeket telepítenek minél több házra, hogy még jobban csökkentsék az autótulajdonosok függését a töltőállomásoktól. A terv szerint  építeni kell egy olyan elektromos sportautót, amely kiváltja a prémium benzines autókat. Az ebből befolyó pénzből aztán egy olcsóbb változatot fejleszteni és a befolyó pénzből ezt addig ismételni, amíg egy elérhető árú tömegautót tudnak gyártani.  

Rovatok