Index Vakbarát Hírportál

Jön a világ legnagyobb ultraszéles monitora

2016. augusztus 30., kedd 20:51

Az LG a szeptember elején kezdődő berlini IFA-n, a világ egyik legnagyobb techshow-ján mutatja be a legújabb monitorait, de már előre bejelentette, mire számíthatunk. A legnagyobb modell egyben a világ legnagyobbja is lesz az ultraszéles kategóriában a maga 38 hüvelykes képátlójával.

A 21:9-es képarányú, 3840x1600 pixeles felbontású 38UC99 hajlított kijelzőt kapott, akárcsak a rivális Samsung szintén az IFA-n debütáló modelljei. Az IPS paneles monitor színskálája a sztenderd RGB-színtartomány 99 százalékát fedi le. Beépített 10 wattos Bluetooth-os hangszórókat kapott, meg egy USB-C csatlakozót is.

A monitor már szeptember közepétől kapható lesz, bár az 1499 dolláros (415 ezer forintos) ár mellett nyilván nem ezért a termékért fognak a vásárlók az üzletek előtt éjszakázni. Két további LG-monitor is érkezik, mindkettő 34 hüvelykes, az egyik egy videojátékokra optimalizált gémermonitor, amely egy szokatlan funkciót is kapott: meg lehet rajta jeleníteni egy célkeresztet, hogy segítse a pontos célzást a játékokban.

Az IFA-n az Index is ott lesz, szeptember 2-tól követheti a helyszíni tudósításunkat, ide kattintva minden kapcsolódó cikkünket megtalálja. Ebben a cikkben foglaltuk össze, milyen főbb bemutatók várhatók Berlinben.

Rovatok