Index Vakbarát Hírportál

Már a Telegram is a Snapchatet másolja

2017. július 24., hétfő 11:15

A Telegram nevű csetapp is bevezette az eredetileg a Snapchat által népszerűvé tett, majd egy sor másik szolgáltatásba beszivárgó funkciót: a felhasználók küldhetnek egy idő után elpárolgó képeket és videókat a privát beszélgetésekben – írja a Mashable.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Telegrammal már eddig is lehetett önmegsemmisítő üzenetet küldeni, de ez eddig csak a "titkos cset" típusú beszélgetéseken belül volt elérhető, vagyis a küldő- és a fogadóeszköz között végig titkosított csetelés során. Most a funkciót már bárki használhatja bármilyen beszélgetésben, csak be kell állítania az üzenete lejárati idejét.

A Telegramot nem igazán kedvelik a hatóságok, legutóbb Indonézia tiltotta le, amiért szerintük nem szűrte a terrorista propagandát (mármint a nyilvános fórumaiban – a titkos beszélgetésekben ha akarná, se tudná szűrni). Az orosz hatóságok is belengették a tiltást, nekik végül részben engedtek. De már a 2015. novemberi terrortámadások után is érték hasonló támadások a szolgáltatást, amiért az Iszlám Állam terroristái is előszeretettel használták.

Rovatok