Index Vakbarát Hírportál

Félkarú óriás lett a Huawei új csúcskészüléke

2022. november 22., 07:00 Módosítva: 2022.11.23 06:10

Közel két évvel az előd bemutatása után idén ősszel feltámadt hamvaiból a Huawei Mate szériája, mely egy olyan csúcskészülékkel tért vissza, ami bármikor megalapozhatná a Huawei újbóli trónbitorlását – de nem most és nem a kínált áron.

A kínai cég meglehetősen nehéz időknek nézett elébe 2020 környékén, a szankciók ugyanis látszólag szinte teljesen ellehetetlenítették a gyártót, azonban találtak egy, a fennmaradás felé vezető utat. Mobiljaikat azóta GMS, azaz Google-szolgáltatások nélkül kínálják, így a legaktuálisabb Android-verzió mellett olyan applikációkat sem találunk a telefonokon, mint a Gmail, vagy éppen a YouTube.

Az évek alatt persze rengeteget fejlődött a Huawei is, saját fejlesztésű alkalmazásboltjukba, az AppGallerybe napról napra egyre több alkalmazás kerül fel, de a kereső képes más, harmadik féltől származó alkalmazásboltok kínálatában is böngészni és onnan letölteni különböző appokat. Ennek köszönhetően a 1,5-2 évvel ezelőtti helyzethez képest ma már sokkal könnyebben el lehet boldogulni idehaza is egy huaweies mobilon, a dolog azonban még mindig nem az igazi, ez pedig nemcsak a gyártó hajlítható mobiljának, hanem új zászlóshajójának, a Mate 50 Prónak is az egyik, ha nem a legnagyobb problémája.

Tovább

Életeket menthet az iPhone-ok új funkciója

2022. november 21., 14:24 Módosítva: 2022.11.21 18:06

November 15-től élesedett az Apple legújabb, bizonyos esetekben életmentő funkciója, a műholdas vészhelyzeti SOS, amely az összes iPhone 14-es modellre elérhető, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a mobil- és wifilefedettségen kívül is üzenetet küldjenek a segélyszolgáltatóknak.

Emellett ha a felhasználók a hálózaton kívül utazva is meg akarják nyugtatni barátaikat és családtagjaikat hollétük felől, mostantól megnyithatják a Find My alkalmazást, és műholdon keresztül megoszthatják tartózkodási helyüket, szintén internet-hozzáférés nélkül.

A legnépszerűbb utazási helyszínek némelyike a kitaposott ösvényektől távol esik, ahol egyszerűen nincs térerő. A műholdas vészhelyzeti SOS-szolgáltatással az iPhone 14 termékcsalád egy olyan nélkülözhetetlen eszközt kínál, amely a felhasználóknak segítséget nyújt, amikor a hálózaton kívül tartózkodnak

– magyarázta Greg Joswiak, az Apple marketingért felelős vezető alelnöke.

Tovább

Fogadjunk, hogy eddig rosszul tartotta telefonját!

2022. november 21., 13:28 Módosítva: 2022.11.22 12:00

Vitathatatlan, hogy az elmúlt évek során mérföldeket fejlődött az okostelefonok kamerarendszere, az igazán jó képek készítéséhez azonban nem elég egy fejlett lencse – magára az alkotóra is szükség van hozzá.

Valljuk be, néha még a legdrágább telefonokkal készített fotók és pocsékok lehetnek, ha például nem ideális fényviszonyok mellett fotózunk, vagy pedig rosszul tartjuk a telefont és elkezd remegni a kezünk. Míg az előbbin azonban nagyon nem tudunk változtatni, addig az utóbbin már annál inkább!

Tovább

Bitangerős chip kerül a jövő évi csúcsmobilokba

2022. november 21., 07:45 Módosítva: 2022.11.21 16:25
Az év végéhez közeledve a Qualcomm is bemutatta új, androidos telefonokba szánt SoC-jét, mely nem meglepő módon a Snapdragon 8 Gen 2 nevet kapta. A Qualcomm új generációs lapkája minden téren javít az elődhöz képest, az információk alapján körülbelül 35 százalékkal jobb számítási teljesítményre és 25 százalékkal jobb grafikus teljesítményre számíthatunk, mindezt úgy, hogy a chip fogyasztása előbbi esetében 40, míg utóbbi esetében 45 százalékkal csökkent.

Összességében tehát egy meglehetősen nagy előrelépésről van szó, mely papíron sokkal szignifikánsabb ahhoz képest, mint amit az Apple tudott elérni saját fejlesztésű A15 Bionic és A16 Bionic chipjei között.

Az új, 4 nm-es csíkszélességen gyártott snapdragonos chip órajelei megegyeznek az elődével, tehát továbbra is négy teljesítménycentrikus (2,8 GHz) és három energiahatékony Cortex-A510 maggal (2 GHz) gazdálkodhatunk a 3,2 GHz-en ketyegő Kryo Prime névre keresztelt „főmag” mellett, mely a jelenleg legerősebb Cortex-X3 architektúrára épül. A képlet azonban ennél egy kicsit bonyolultabb. Ugyan teljesítménycentrikus magokból négyet kapunk, azok igazából nem egyformák, kettő a friss Cortex-A715-ös architektúrára épül, kettő pedig a korábbi Cortex-A710-esre, hogy az új chip még a 32 bites alkalmazások futtatásával is elboldoguljon a fejlettebb 64 bitesek mellett is.

Tovább

Olcsó fenntarthatóság: megnéztük, mit tud a Nokia új, belépő szintű mobilja

2022. november 19., 06:02 Módosítva: 2022.11.19 21:38

Kifejezetten tartalmas hónap volt a szeptember a Nokia számára, a 2022-es berlini IFA-n ugyanis három új okostelefont is bemutattak, melyek közül a Nokia X30 5G-t már mi is szemügyre vettük. Most azonban a kis (vagy inkább nagy?) tesón van a sor, nézzük, mit kínál a finnországi gyártó új, alsó középkategóriás mobilja, a G60 5G.

Mint azt korábbi cikkünkben is említettük, a Nokia az idei évet a fenntarthatóságnak és a környezettudatosságnak szentelte, ezért piacra dobott termékeik közül több is ennek jegyében jött létre. Az X30 például 100 százalékig újrahasznosított alumíniumkerettel és 65 százalékig újrahasznosított műanyag hátlappal rendelkezik, de a G60 sem panaszkodhat – hátlapja 100, míg oldalsó kerete 60 százalékig újrafelhasznált műanyagból készült.

Tovább

Rossz hírünk van, ha iPhone-t venne karácsonyra

2022. november 17., 11:34 Módosítva: 2022.11.18 10:57

Idén sem maradhatott tartós fejfájás nélkül az Apple, hiszen csillagászati áruk ellenére hatalmas a kereslet az új iPhone-ok iránt, a készlethiány miatt azonban a megjelenés napja óta többhetes a várakozás.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, az elmúlt hónapokban nem volt egyszerű dolga annak, aki a legújabb iPhone-nal szeretett volna a zsebében mászkálni, a kaliforniai gyártó mobilja ugyanis a készlethiány miatt igazi ritkaságnak számított. Bár sokáig lehetett reménykedni abban, hogy az év végére normalizálódik a helyzet, most mégis úgy néz ki, hogy ez korántsem lesz így – sőt mi több, tovább rosszabbodik.

Tovább

Ez lenne a jövő telefonja?

2022. november 13., 19:34 Módosítva: 2022.11.14 19:16

A 2022-es berlini IFA-n még a vártnál is nagyobb termékpalettával jelent meg a finnországi Nokia, amely egész pályás letámadást indított a belépő és a középkategóriában. Többek között három új telefont, két új táblagépet, egy okoshangszórót és egy teljesen új, vezeték nélküli fülhallgatót is bemutattak, melyek mind erős versenyzők a maguk kategóriájában.

A felsoroltak közül az elmúlt két hétben két készüléket is lehetőségünk volt kipróbálni, név szerint az alsó középkategóriás Nokia G60-at és a középkategóriát képviselő Nokia X30-at – ebben az írásban az utóbbival fogunk részletesebben foglalkozni, hamarosan azonban a G60-ról készült részletes beszámolónkat is elolvashatja.

A finn gyártó néhány évvel ezelőtti feltámadása óta folyamatosan adja ki újabb és újabb telefonjait, melyeket szinte minden esetben felvérteznek valamilyen extra tulajdonsággal, legyen az az akár háromnapos üzemidő, az extrém strapabíróság vagy éppen a környezettudatos felépítés és csomagolás. A Nokia X30 5G éppen ebbe a kategóriába esik, a készülék egyik legmeghatározóbb tulajdonsága ugyanis az, hogy számtalan része újrahasznosított nemesfémekből és műanyagokból áll.

Tovább

Elkészült az első hajlítható iPhone

2022. november 11., 07:37 Módosítva: 2022.11.12 07:49

Az összecsukható, vagy éppen kinyitható okostelefon koncepciója egyáltalán nem újdonság, a legnagyobb androidos gyártók már évekkel ezelőtt bemutatták saját modelljüket. A dél-koreai Samsungnál például a kinyitva tabletté alakuló Fold és az összecsukott állapotban még kisebbé alakuló Flip modellek viszik a prímet, míg a kínai Honornál jelenleg a Magic V jelenti a csúcskategóriát.

A szintén kínai Huawei idén nyáron mutatta be új hajlítható telefonját, a Mate XS 2-t, mely a korábban felsorolt telefonok formaterveivel teljesen szembe megy – a készülék kijelzője ugyanis nem könyvszerűen csukható össze, hanem az egyszerűen rásimul a készülék bal oldalára és hátlapjára. A hajlítható mobilok piaca tehát jelenleg is dübörög és egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egy gyártó azonban eddig még teljesen kimaradt a buliból: az Apple.

Tovább

Ha kedves a telefonja, ezeket az alkalmazásokat azonnal törölje róla!

2022. november 1., 06:26 Módosítva: 2022.11.03 06:22

Több mint 15 olyan alkalmazást buktatott le a McAfee antivírusprogramokkal és számítógépes biztonsági rendszerekkel foglalkozó cég, amelyek aljas módon keserítették meg a letöltők életét. Az alkalmazások többsége az úgynevezett „Clicker Apps” kategóriába esik, lényegük, hogy a háttérben vagy láthatatlan keretekben töltenek be bizonyos hirdetéseket, hogy ezzel szerezzenek bevételt az üzemeltetőnek.

A készülékek azonban meglehetősen nehezen viselik az ilyen, egyébként tiltott trükkökkel felvértezett alkalmazásokat – futtatásuk közben a mobilok lelassulhatnak, felforrósodhatnak, megnövekedhet az akkumulátorhasználatuk, ha pedig épp nem WiFi-hez van csatlakoztatva, egy pillanat alatt leszívhatják a teljes mobiladatkeretünket, már amennyiben az nem korlátlan.

Tovább

Reklámokkal árasztja el telefonjait az Apple

2022. október 30., 13:02 Módosítva: 2022.10.31 13:29

E-mailben tájékoztatta hétfőn a fejlesztőket az Apple, hogy október 25-től az App Store „Ma” elnevezésű oldalán az egyes alkalmazáslisták alján található „Ez is tetszhet” szakaszban az alkalmazással kapcsolatos hirdetések jelenhetnek meg, Kína kivételével minden országban. A gyártó ezeket minden esetben egy jól elkülöníthető kék háttérrel és „Hirdetés” ikonnal jeleníti meg.

A „Ma” fülön elhelyezett hirdetéssel az alkalmazásod kiemelkedő helyen jelenhet meg az App Store címlapján, így a felhasználók az első tartalmak között láthatják, amikor belépnek az alkalmazásboltba – olvasható az Apple weboldalán az App Store hirdetéselhelyezésekről szóló nyilatkozata.

Tovább

Milliókat is érhet fiókjában lapuló telefonja

2022. október 30., 05:41 Módosítva: 2022.10.31 10:09

A legtöbben már bizonyára el is feledkeztek róluk, a szekrények, fiókok vagy éppen a padlások mélyén lapuló elektronikai kütyük azonban elképesztő összegekért kelnek el manapság a különböző viszonteladói oldalakon.

Soha nem érdemes teljesen lemondani régi okostelefonunkról vagy egyéb kütyünkről, kidobni pedig még nagyobb vétség lenne őket, a jövőben ugyanis elképesztő összegeket érhetnek. A legfrissebb statisztikai adatok alapján egy 2007-es használt első generációs iPhone 542,55 fontot (körülbelül 255 ezer forintot), míg a Motorola DynaTAC 8000X, a világ első mobiltelefonja 1776 fontért (azaz körülbelül 840 ezer forintért) is elkelhet.

Tovább

Töltő nélkül már el sem mer indulni otthonról? Ezt próbálja ki!

2022. október 29., 09:40 Módosítva: 2022.10.30 07:11

A mai szuper erős és meglehetősen vékony, néhány esetben pedig már összehajtható okostelefonoknak köszönhetően kifejezetten produktívak lehetünk a mindennapok során, egészen addig, míg egy merülőfélben lévő akkumulátor keresztbe nem tesz a számításainknak.

Ekkor jön a külső akkumulátorok vagy hálózati adapterek megtalálásáért folytatott kétségbeesett keresés – azonban míg előbbi megoldással tovább rohangálhatunk a városban, addig az utóbbival egy fal mellé leszünk szögezve, legalább egy fél órára. Mondanunk sem kell, a kettő közül egyik sem ideális eset, így összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek betartásával drasztikusan megnövelheti telefonjának üzemidejét.

Tovább

Beadta a derekát az Apple, USB Type C-t raknak minden készülékükre

2022. október 27., 11:53 Módosítva: 2022.10.28 10:45

Sakkmattot kapott az Európai Uniótól a világ egyik legnagyobb techcége.

Hiába a küzdelem, pontosan tíz év használat után jövőre száműzi saját fejlesztésű portját, a Lightning-csatlakozót minden eszközéről az Apple, beleértve ebbe az iPhone-okat és az olyan kiegészítőket is, mint például az AirPods. A radikális döntés hátterében egy, az EU által nemrégiben véglegesen megszavazott új jogszabály áll.

Az új szabályok értelmében 2024-től a vezetékes kábelen keresztül újratölthető mobiltelefonokat, táblagépeket, e-olvasókat, tölthető fülhallgatókat, digitális fényképezőgépeket, kézi videójáték-konzolokat és a hordozható hangszórókat gyártótól függetlenül USB Type-C porttal kell felszerelni. A laptopok tölthetőségét a hatálybalépést követő negyven hónapig kell a követelményekhez alakítani. Ezzel a döntéssel pedig még az Apple sem tudott szembemenni, második legnagyobb piacuktól ugyanis semmiképp sem szeretnének elesni. 

Tovább

Befutott az Android 13 a Samsung telefonjaira is

2022. október 27., 10:41 Módosítva: 2022.10.28 06:27

Egy több hónapon át tartó béta-fázis ért véget a napokban.

Megérkezett az Android 13-as, ezzel együtt pedig a OneUI 5.0-s frissítés is a Samsung csúcskészülékeire. Mint arról korábban már az Index is beszámolt, az új rendszer várhatóan egy egészen bő termékpalettára megérkezik a 2022-es év folyamán, egyelőre azonban csak az S22-es család készülékei méltók a frissítésre – és azok közül sem mindegyik.

A tapasztalatok alapján a dél-koreai gyártó ugyanis egyelőre csak a saját gyártású Exynos 2200-as chippel szerelt mobiljaira küldte ki az Android 13-at, így a Snapragon procival szerelt telefonok tulajdonosainak egyelőre még egy kicsit várnia kell. Itt Európában egyébként ennek nem kellene problémát jelentenie, a Samsung ugyanis ebben a régióban kifejezetten csak az Exynos chippel szerelt mobiljait értékesíti,

Tovább

Új hiba kergeti őrületbe az iPhone-felhasználókat

2022. október 23., 18:10 Módosítva: 2022.10.24 12:41

Egy, az amerikai MacRumors által látott feljegyzésben az Apple elismeri, hogy az iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max egyes felhasználóinak készülékén a „SIM nem támogatott” üzenet jelenhet meg, ami után teljesen lefagyhat a készülék.

Mint kiderült, a problémáról maga az Apple is tud, nyilatkozatukban pedig azt ígérték, kivizsgálják az eseteket, és megpróbálnak minél hamarabb megoldást találni rájuk. Később hozzátették, hogy nem hardveres problémáról van szó, így egyszerű szoftverfrissítéssel orvosolható a probléma.

Tovább

Egyvalami, amiért érdemes iPhone-t választani

2022. október 23., 14:12 Módosítva: 2022.10.24 11:12

Azt megválaszolni, hogy melyik a legjobb mobilos operációs rendszer, már-már lehetetlen, hiszen mind különbözőek vagyunk, így különböző preferenciákkal is rendelkezünk. Éppen ebből kiindulva ez az egyetlen biztos pont, melyen elindulhat új telefon vásárlása előtt, mely egyesek számára felérhet egy kisebb idegbajjal is.

Legutóbbi cikkünkben azt néztük meg, melyek a Google rendszerének, azaz az Androidnak az előnyei. Ha ön olyan telefont szeretne, melynek szoftveres felületét kedve szerint alakítgathatja, kezdve az ikonok méretétől azok formáján át egészen a különböző animációkig, akkor mindenképp egy androidos mobilt lesz érdemes választania  nem érdemes megfeledkezni azonban a másik oldalról sem.

Tovább

Néhány perc alatt felismerhetetlenné varázsolhatja iPhone-ja kezdőképernyőjét

2022. október 21., 18:07 Módosítva: 2022.10.22 16:45

Több mint egy hónapja már, hogy megjelent az Apple legfrissebb operációs rendszere, az iOS 16, mely számos más újítás mellett többek között soha nem látott testreszabási lehetőségeket oldott fel az iPhone-okon – ezek többsége azonban a zárképernyő átalakítására korlátozódott.

Az új rendszeren több új, dinamikus háttérkép bevezetése mellett lehetőségünk van arra, hogy megváltoztassuk az óra betű- és számtípusát, a színét, valamint akár négy minialkalmazást, azaz widgetet is kihelyezhetünk a zárképernyőre, hogy egyetlen pillantással megtudjuk, mi a nap következő teendője, hány százalékon van az Apple Watchunk vagy AirPodsunk akkumulátora, és hogyan állnak az aktivitásgyűrűink.

Tovább

Bizonyos dolgokban az Android még mindig mérföldekkel az iOS előtt jár

2022. október 20., 09:18 Módosítva: 2022.10.21 08:13
26

Mióta telefonokat használunk, azóta zajlik háború a különböző gyártók rajongótáborai között, egyik sem nőtt azonban akkorára, mint az operációs rendszerek nagy csatája, azaz a Google-féle Android és az Apple-féle iOS közötti összetűzés.

Bár megjelenéseik között kicsit több mint egy év van, mára az Android és az iOS is a legkiforrottabb, mobilokra szánt operációs rendszerek egyike lett. Mindkét rendszert készülékek milliói futtatja, arról pedig, hogy melyik a jobb választás, a mai napig vitafórumok ezrei foglalkoznak. Azt persze kerek perec soha nem lehet majd megmondani, hogy melyik egyértelműen a jobb választás – az egyéni preferenciák figyelembevételével azonban már sokkal könnyebb döntést hozni.

Tovább

SMS-eket lop és hívásokat is rögzít egy új, androidos kémszoftver

2022. október 15., 06:29 Módosítva: 2022.10.16 05:40
152

Felettébb veszélyes kémszoftver kezdett el a napokban vírusszerűen terjedni különböző androidos készülékeken, mely tipikusan az a fajta, amellyel senki sem szeretne szembekerülni. A RatMiladra keresztelt program ugyanis többek között hozzáfér a felhasználó telefonbeszélgetéseihez, SMS-eihez, és a hívásnaplóra is rálát, így ezeket felhasználva a rosszakarók bármikor megzsarolhatják az érintetteket.

A kétes eredetű szoftvert elsőként az egyesült államokbeli Zimperium nevű, magántulajdonban lévő mobil biztonsági cég fedezte fel, akik nemrégiben kiadott közleményükben több sebezhetőségre is felhívták a figyelmet – számolt be a Bleeping Computers.

Hasonlóan más, általunk látott mobil kémprogramokhoz, a RatMiladdal fertőzött eszközökről ellopott adatok is felhasználhatók privát vállalati rendszerek feltörésére, az áldozat zsarolására és még sok másra. A kémszoftver mögött állók ezek után kvázi egy profilt készíthetnek az áldozatról, letölthetnek vagy éppen törölhetnek bármilyen tartalmat a készülékről, és más aljas praktikákhoz is fordulhatnak annak érdekében, hogy később zsarolni tudják az áldozatot

– fogalmazott jelentésében a Zimperium.

Tovább

Mutatjuk, mely Samsung mobilokra érkezik még idén az Android 13

2022. október 11., 13:08 Módosítva: 2022.10.12 09:54
12

A Samsung teljes erőbevetéssel azon van, hogy még év vége előtt végezzen legújabb szoftverének fejlesztésével.

Mint az a SamMobile beszámolójából kiderült, a dél-koreai vállalat még idén kiadja az Android 13 alapú One UI 5.0 frissítést a Galaxy S21 és Galaxy S22 termékcsaládhoz, a Galaxy Z Fold 3-hoz és Z Fold 4-hez, valamint a Galaxy Z Flip 3-hoz és Z Flip 4-hez.

Tovább

Fontos hibákat javít az iOS 16 új verziója, mindenkinek érdemes frissíteni

2022. október 11., 12:14 Módosítva: 2022.10.11 13:21

Hétfő este új szoftververziót adott ki az Apple, mely javarészt a szeptemberben megjelent iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max gyerekbetegségeit hivatott javítani, azonban egy fontos biztonsági frissítés is belefért még az új szoftverbe.

Korábban ugyanis bizonyos rosszindulatú e-mailek fogadása után folyamatosan összeomlott az Apple saját fejlesztésű Mail alkalmazása, mely így teljesen használhatatlanná vált, az új frissítés azonban már kiküszöböli ezt a problémát.

Tovább

Darabjaira szedték az iPhone 14-et, kiderült, mennyibe kerül az előállítása

2022. október 11., 11:50 Módosítva: 2022.10.11 17:59

Nem meglepő módon nagymértékben drágultak az előállítási költségek, azonban így sem kell félteni az Apple-t.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is közzétette aktuális iPhone-szétszedős beszámolóját a Nikkei Asia, Japán egyik legnagyobb gazdasági lapja. A portál minden évben szétszedi az almás cég aktuális csúcsmodelljét (jelen esetben az iPhone 14 Pro Max 128 GB-os változatát), hogy megállapítsák, az aktuális fogyasztói árral szemben mennyibe is kerülhet a gyártónak összerakni a készüléket.

Tovább

Milliók imádják az iPhone 14 újítását másoló androidos appot

2022. október 10., 18:39 Módosítva: 2022.10.11 13:09
250

Alig több mint egy hónapja, hogy az Apple bemutatta legújabb telefonjait, köztük az iPhone 14 Prót és 14 Pro Maxot, melyek az elmúlt évek egyik legjobban sikerült iPhone-modelljei, hiszen számtalan újdonságot kínálnak akár az elődökhöz képest is.

Mint azt saját telefontesztünkben is írtuk, az iPhone 14 Pro hajszál híján tökéletes, így nem csoda, hogy az androidos szférára is kihatással volt a megjelenése. Az új modell egyik legnagyobb újdonsága az eddigi notch-ot leváltó Dynamic Island, azaz a Dinamikus Sziget, mely folyamatosan, a nap 24 órájában adaptálódik ahhoz, hogy éppen mit csinálunk a készülékünkkel.

Tovább

Leleplezte új, csúcskategóriás mobiljait a Google

2022. október 7., 08:23 Módosítva: 2022.10.07 14:33
42

Magyar idő szerint október 6-án délután négy órakor megtartotta régóta várt médiaeseményét a Google, melyen bemutatták új telefonjaikat – de érkezett új okosóra és félig-meddig egy tablet is.

Közel félévnyi várakozás után tegnap délután végre mindent megtudhattunk a Google új készülékeiről, melyek közül többet már a májusi Google I/O-n lelepleztek, részletesebb információval azonban azóta se szolgáltak róluk. Ehhez hasonló stratégiát korábban csak a kínai gyártók részéről láthattunk, akik a hazai piacon már rég megjelent készülékeikkel állítanak be az európai vagy amerikai országokba, teljesen új készülékként eladva telefonjaikat  jelen esetben azonban még csak erről sem beszélhetünk, a Google készülékeinek létezéséről ugyanis hiába tudtunk, megvásárolni sehol sem lehetett őket.

Tovább

Teljesen új külsőt kaphat az új, olcsó iPhone

2022. október 6., 05:44 Módosítva: 2022.10.07 06:13
48

Bár a 2016-ban derült égből villámcsapásként bemutatott első generációs iPhone SE sikerét sem a második, újratervezett készülék, sem pedig a harmadik, 5G-vel ellátott telefon nem tudta felülmúlni, az Apple továbbra sem mond le az „olcsó” iPhone-ról, mely remekül egészíti ki csakis kizárólag csúcskategóriás készülékekből álló termékpalettájukat.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, az almás cég idén márciusban leplezte le az iPhone SE harmadik generációját, mely egy frissített chipen (A13 helyett már A15), az 5G-képességen és az elérhető színválaszték hajszálnyi módosításán kívül jóformán semmit sem változott a második generációs SE-hez képest. Mindez hatalmas csalódást okozott a termékcsalád rajongói számára, hiszen abban reménykedtek, hogy mer újítani az Apple – sajnos azonban csalódniuk kellett.

Tovább

Tárhelyszűkében van a telefonján? Ezt próbálja ki!

2022. október 3., 19:40 Módosítva: 2022.10.04 19:06
42

Nincs is annál idegesítőbb, amikor egy fontos pillanatot rögzítene telefonjával, a felvétel azonban félbeszakad, vagy rosszabb esetben el sem indul, hiszen megtelt a készülék tárhelye. Ilyenkor jön a kapkodás, néhány fotó vagy alkalmazás törlése, majd a hosszas bosszankodás, hogy lemaradtunk arról a bizonyos pillanatról. Ha mindez önnel is előfordult már, jó helyen jár, hiszen mutatunk néhány trükköt, mellyel egyes esetekben akár meglepő mennyiségű tárhelyet is felszabadíthat a telefonján.

Az iOS 16 megjelenéséről és a vele érkező újdonságokról korábban már egy hosszabb cikkben is írtunk, abban azonban nem tértünk ki arra az apró kis funkcióra, mely a Fotók alkalmazásba került. Ennek köszönhetően alig néhány kattintással törölheti duplikált vagy egymásra a megtévesztésig hasonló fotóit, illetve a videót, melyek teljesen feleslegesen foglalják a helyet iPhone-ján.

Tovább

Lehull a lepel: így fog kinézni az új, csúcskategóriás mobil

2022. október 1., 05:54 Módosítva: 2022.10.02 06:12
103

Teljesen új renderképeken láthatjuk a Samsung új, csúcskategóriás készülékeinek állítólagosan végleges kinézetét, mely nagyjából egybecseng a korábban hallott pletykákkal is – például azzal, hogy az új készülékek akár 200 megapixeles kamerát is kaphatnak.

A képeket Seve McFly, más néven OnLeaks osztotta meg, első blikkre pedig a legnagyobb változásnak az tűnik, hogy az S22 Ultrához hasonlóan az S23-as család tagjai sem fognak már hátlapi kameraszigetet kapni, a lencsék különállóan fognak elhelyezkedni.

Tovább

Ismét nagy a baj: tömegesen púposodnak a Samsung telefonok akkumulátorai

2022. szeptember 29., 09:55 Módosítva: 2022.09.30 09:59
223

Egy brit tech youtuber, bizonyos Arun Maini (MrWhoseTheBoss) fedezte fel a napokban, hogy méretes telefongyűjteményének több készüléke is megkárosodott, miután azok akkumulátora teljesen felpuffadt.

A fiatal srác először az Anglián nemrégiben végigsöprő hőhullámnak tudta be a jelenséget, miután azonban más, teljesen más országokban élő youtuberekkel is egyeztetett, kiderült, hogy ők is hasonló dolgokat tapasztalnak a régebbi Samsung telefonok akkumulátorával kapcsolatban – így egy videót készített, hogy utánajárjon, mi állhat a háttérben.

Tovább

Honnan ismerlek? Teszten a Huawei Nova 10

2022. szeptember 28., 15:28 Módosítva: 2022.09.29 14:26
23

A 2022-es berlini IFA-ról természetesen a Huawei sem maradt le, az expón több új terméket is bejelentettek. Érkezett új okosóra, a Watch D, valamint egy laptop is, számunkra a legérdekesebb két termék azonban egyértelműen a Nova 10 és 10 Pro volt, amelyek a kínai cég új középkategóriás telefonjai.

Sajnálatos módon idehaza csak az alapmodell, a Nova 10 kerül majd a boltok polcaira, a Prót egyszerűen be sem vezeti parányi országunkban a Huawei, így azt jobban szemügyre venni nem volt módunk, a mobilcsalád másik tagját azonban szerencsére kívül-belül le tudtuk tesztelni. A Nova 9 utódja sok téren nem változott az elődhöz képest, ami azt illeti, a hátlapi kameraszigeten, az elérhető színeken, valamint a kijelző és az akkumulátor méretén kívül jóformán minden ugyanaz maradt.

Tovább

Egyre biztosabb, hogy 200 megapixeles kamerával jön a Galaxy S23 Ultra

2022. szeptember 25., 08:13 Módosítva: 2022.09.25 18:51
39

Bár a feltételezett megjelenés még hónapokra van, a nemkívánatos információ-kiszivárogtatásokat a Samsung sem tudja feltétlenül visszatartani, így már most meglehetősen sok mindent tudni az új S-szériás mobilokról.

A februárban megjelent Galaxy S22-es család meglepően jól teljesített, a dél-koreai gyártó csúcskategóriás mobilja, az S22 Ultra pedig igazi közönségkedvenc lett – benne támadt fel ugyanis a rég elfeledett Note-széria, így nem csoda, hogy a felhasználók epekedve várják, mi lesz a Samsung következő nagy dobása. Az újabb generáció megjelenéséhez közeledve a reflektorfény egyre inkább a még be sem jelentett mobilok felé irányul. Nézzük, milyen újdonságokkal várhatja majd a felhasználókat a Galaxy S23-as család.

Tovább

Rovatok