Index Vakbarát Hírportál

Ismét nagy a baj: tömegesen púposodnak a Samsung telefonok akkumulátorai

2022. szeptember 29., 09:55 Módosítva: 2022.09.30 09:59
223

Egy brit tech youtuber, bizonyos Arun Maini (MrWhoseTheBoss) fedezte fel a napokban, hogy méretes telefongyűjteményének több készüléke is megkárosodott, miután azok akkumulátora teljesen felpuffadt.

A fiatal srác először az Anglián nemrégiben végigsöprő hőhullámnak tudta be a jelenséget, miután azonban más, teljesen más országokban élő youtuberekkel is egyeztetett, kiderült, hogy ők is hasonló dolgokat tapasztalnak a régebbi Samsung telefonok akkumulátorával kapcsolatban – így egy videót készített, hogy utánajárjon, mi állhat a háttérben.

Tovább

Honnan ismerlek? Teszten a Huawei Nova 10

2022. szeptember 28., 15:28 Módosítva: 2022.09.29 14:26
23

A 2022-es berlini IFA-ról természetesen a Huawei sem maradt le, az expón több új terméket is bejelentettek. Érkezett új okosóra, a Watch D, valamint egy laptop is, számunkra a legérdekesebb két termék azonban egyértelműen a Nova 10 és 10 Pro volt, amelyek a kínai cég új középkategóriás telefonjai.

Sajnálatos módon idehaza csak az alapmodell, a Nova 10 kerül majd a boltok polcaira, a Prót egyszerűen be sem vezeti parányi országunkban a Huawei, így azt jobban szemügyre venni nem volt módunk, a mobilcsalád másik tagját azonban szerencsére kívül-belül le tudtuk tesztelni. A Nova 9 utódja sok téren nem változott az elődhöz képest, ami azt illeti, a hátlapi kameraszigeten, az elérhető színeken, valamint a kijelző és az akkumulátor méretén kívül jóformán minden ugyanaz maradt.

Tovább

Egyre biztosabb, hogy 200 megapixeles kamerával jön a Galaxy S23 Ultra

2022. szeptember 25., 08:13 Módosítva: 2022.09.25 18:51
39

Bár a feltételezett megjelenés még hónapokra van, a nemkívánatos információ-kiszivárogtatásokat a Samsung sem tudja feltétlenül visszatartani, így már most meglehetősen sok mindent tudni az új S-szériás mobilokról.

A februárban megjelent Galaxy S22-es család meglepően jól teljesített, a dél-koreai gyártó csúcskategóriás mobilja, az S22 Ultra pedig igazi közönségkedvenc lett – benne támadt fel ugyanis a rég elfeledett Note-széria, így nem csoda, hogy a felhasználók epekedve várják, mi lesz a Samsung következő nagy dobása. Az újabb generáció megjelenéséhez közeledve a reflektorfény egyre inkább a még be sem jelentett mobilok felé irányul. Nézzük, milyen újdonságokkal várhatja majd a felhasználókat a Galaxy S23-as család.

Tovább

Üdv a Dinamikus Szigeten! Letesztelük az iPhone 14 Prót

2022. szeptember 24., 17:34 Módosítva: 2022.09.25 10:18
9

Hosszú várakozás és megannyi epekedés után múlt hét pénteken végre mi is kézbe vehettük a legújabb iPhone-modellek egyikét, név szerint az iPhone 14 Pro Maxot, melyet közel egy héten át nyüstöltünk, és használtunk elsődleges telefonként. Elöljáróban csak annyit, hogy a korábbi feltételezéseink igaznak bizonyultak: az új iPhone valóban az elmúlt évek egyik legnagyobb előrelépése lett.

Mindez annak köszönhető, hogy az Apple az elmúlt években tényleg elkezdett a felhasználókra hallgatni, és olyan újdonságokat pakolt a telefonjaiba, melyekre valóban igény volt  még ha ezt a saját tempójában is tette. Az iPhone 11 Próban bemutatkozott az ultraszéles látószögű kamera, a 12 Próban visszatért a szögletes dizájn, a 13 Pro megkapta a 120 Hz-es képfrissítésre képes ProMotion kijelzőt, és a notch is kisebb lett, míg a 14 Próban bemutatkozott az Apple Watchokból már ismert Always-on Display, a fő kamera megapixeleinek száma 48-ra nőtt, a notchot pedig felváltotta a Dynamic Island, azaz a Dinamikus Sziget, mely elemeiben változtatja meg, hogyan is használja majd új iPhone-ját. Nézzük meg együtt, mit tartogat számunkra az iPhone 14 Pro.

Tovább

Durva hiányossággal került a boltok polcaira az iPhone 14

2022. szeptember 22., 06:17 Módosítva: 2022.09.22 21:37
128

Mint arról korábban már az Index is beszámolt, az iPhone 14-től kezdve az Apple elhagyja a fizikai SIM-foglalatokat, helyette a legújabb iPhone-ok eSIM-et használnak majd, és bár a technológia támogatása nem újdonság a piac legjobb telefonjai számára, a fizikai SIM-kártya teljes elhagyása jelentős váltás az iparban.

A radikális döntés egyelőre csak az Egyesült Államokban értékesített modelleket érinti, nem nehéz azonban kikövetkeztetni, hogy melyek az almás cég hosszú távú tervei.

Tovább

Rossz hírünk van, ha új iPhone-t vásárolna

2022. szeptember 21., 05:49 Módosítva: 2022.09.22 06:15
310

Szeptember 16-án idehaza is elérhetők lettek a legújabb iPhone-modellek, aki azonban nem volt elég fürge, és nem rendelte őket elő az első adandó pillanatban, bizony nem kapta kézhez a készülékét. Növekvő termékárak ide, infláció oda, az új iPhone-okra ezúttal is hatalmas a kereslet, ami a Pro modellek tekintetében nem kis készlethiányt eredményezett.

Ha valaki a napokban szeretné beszerezni az iPhone 14 Prót, annak az Apple hivatalos webshopja szerint körülbelül 4-5 hetet kell várnia, tehát expressz szállítás esetén is leghamarabb csak október 21. és 28. között kaphatja kézbe a készülékét. A 6,7 hüvelykes kijelzővel ellátott Pro Max modellek esetében ezek a számok ráadásul még rosszabbak: a várakozási idő 5-6 hét, az Apple oldala szerint mai rendelés esetén október 28. és november 8. között lehet a kiszállításra számítani.

Tovább

Jó ez, csak nem ennyiért: teszten a Honor 70

2022. szeptember 17., 20:09 Módosítva: 2022.09.18 13:25
18

Közel egy évvel az után, hogy a Honor idehaza is bemutatta a Honor 50-et, a kínai cég idén szeptemberben, a 2022-es IFA-n már le is leplezte az utódot, amely nem a Honor 60 lett, hanem a Honor 70. Az elődhöz képest sok minden nem változott, hardveres szinten alig történt előrelépés, sőt ha a nyers specifikációkat nézzük, a kamera még „rosszabb” is lett, úgy, hogy az ár emelkedett. A gyakorlatban azonban szerencsére már kicsit másabb a felállás, nézzük, mit tud a Honor legújabb középkategóriása.

A mobil külseje meglehetősen tekintélyt parancsoló lett, de mint ahogy minden eddigi tesztünkben, először nézzük meg, mit rejt a doboz, melyben a készülék érkezik. A csomagolásról elmondható, hogy a már-már megszokott Honor-élmény vár minket: legelőször a műanyagba csomagolt mobil, majd a papírdobozba rejtett szilikontok, a kötelező papírmunka, végül pedig a 66 W-os töltőfej és az USB-C-s töltőkábel tárul elénk – olybá tűnik, a Honor továbbra sem készül beadni a derekát a mozgalomnak, melynek többek között a Samsung és az Apple már évekkel ezelőtt az áldozatául esett. Ez egyébként környezetvédelmi szempontból egy megkérdőjelezhető döntés, a felhasználók számára azonban mindenképp egy olyan plusz lesz, melyet örömmel fognak fogadni.

Tovább

Megmutatunk mindent, amit az új iPhone 14-ről tudnia kell

2022. szeptember 8., 08:43 Módosítva: 2022.09.09 10:20
190

Mint ahogyan az lenni szokott, szeptember első felében idén is megtartotta nagyszabású médiaeseményét az Apple, ahol az almás cég leleplezte az Apple Watch-ok, az AirPodsok és az iPhone-ok legújabb generációját. Újdonságokból nem volt hiány, nézzük, mit kínál számunkra az iPhone 14-család.

Szokásaihoz híven az Apple idén is négy új mobillal rukkolt elő, az iPhone 12 és 13 szériában megismert „mini” modellről azonban a gyenge eladási számok miatt végleg lemondtak – helyét a halottaiból feltámasztott 6,7 hüvelykes „Plus” modell vette át, amiről legutóbb 2017-ben halhattunk, az iPhone 8 és 8 Plus debütálásakor.

Tovább

Elejtettük, megtapostuk, leöntöttük – a Szigeten teszteltük a Nokia strapabíró telefonját

2022. augusztus 13., 14:00 Módosítva: 2022.08.15 16:48
75

Bár a strapabíró telefonok létezése nem új keletű dolog, a Nokia valamiért 2021-ben érezte úgy, hogy ők is piacra dobják első ilyen telefonjukat, ezzel beszállva az egyébként nem túl népszerű, de egy bizonyos réteg által kifejezetten keresett, mindent túlélő mobilok bizniszébe. Ezen kategória legnépszerűbb modelljei talán a Samsung gondozása alatt lévő Xcover, illetve S Active széria tagjai, utóbbiból azonban 2017 óta nem jelent meg újabb modell, és bár az Xcover 5 egy viszonylag friss készülék, érdemes szétnézni még a termékpalettán.

Olyan márkák készülékeivel találkozhatunk itt ugyanis, mint a Dodgee, a CAT vagy a Moto, melyek mind-mind remek telefonok a maguk kategóriájában, ebben a cikkben azonban az új kihívót, a Nokia XR20-asát fogjuk megnézni, a mobilt ugyanis kivittük a Sziget fesztivál első napjára, ahol egészen durva stressztesztnek vetettük alá – de mindezek előtt nézzük meg az alapokat, hogy kicsit részletesebb képet kaphassunk a mobilról.

Tovább

A legjobb hajlítható telefon lehetne, de az élet közbeszólt

2022. augusztus 8., 06:29 Módosítva: 2022.08.08 19:22
107

Három évvel ezelőtt egy teljesen új irány jelent meg az okostelefonok piacán, a Samsung jóvoltából 2019 szeptemberében ugyanis hivatalosan is a boltok polcaira került a Galaxy Fold, mely a koreai cég első hajlítható kijelzővel felvértezett telefonja lett. A Fold érkezéséről persze már régóta hallani lehetett, így természetesen a konkurencia is rákapcsolt egy hasonló tulajdonságokkal felvértezett mobil kifejlesztésére. A Huawei első próbálkozása alig két hónappal a Samsung készüléke után jelent meg, mely bár koncepciójában szintén egy hajlítható, összecsukható mobil volt, egy teljesen más formatervvel állt elő, mint a Samsung készüléke.

A kínai cég első hajlítható telefonja, a Mate X nagyobb kijelzője ugyanis nem a „szendvics” belsejében, hanem a készülék körül bújt meg, összecsukott állapotban ezzel a kijelző egyben a hátlap egy részévé is vált. Mate X2 néven persze készült a vállalatnak egy, a Galaxy Fold mobilokhoz hasonló kivitelezése is, a Mate X igazi utódja azonban a Mate Xs lett, ami tovább finomította az egyébként remek formatervet, a Huawei idén nyáron megtartott isztambuli sajtóeseményén pedig Európában is hivatalossá vált a Mate Xs 2, mely megmutatta, hogyan is kell kinéznie egy hajlítható mobilnak 2022-ben.

Tovább

Megnéztük, mit tud a Honor a csúcskategóriában

2022. július 31., 05:55 Módosítva: 2022.08.01 12:13

Kicsivel több mint egy évvel a Honor Huaweitől való különválása után a 2022-es barcelonai MWC keretein belül a kínai vállalat bemutatta az első prémium kategóriás mobilcsaladját, a Magic4 sorozatot, amely az alapmodell mellett Lite, Pro és Premium verziókkal is rendelkezett. Korábban már megnéztük, hogy mit tud a legkisebb testvér, most pedig arra volt lehetőségünk, hogy az európai piacon forgalmazott legerősebb modellt is górcső alá vehessük – teszten a Honor Magic4 Pro.

A dobozt kinyitva egyből a meglehetősen masszív méretű telefon tárul elénk, míg alatta az olyan kötelező kiegészítőkkel találkozhatunk, mint például a töltőkábel. Manapság már különlegességnek számít, de a Magic4 Próhoz egy töltőfej is jár, méghozzá nem is akármilyen – segítségével 100W-os sebességgel is tölthetjük a készülékünket. A dobozban ezek mellett megtaláljuk még a szokásos papírmunkát, illetve egy átlátszó szilikontokot is, mely tökéletesen illeszkedik a készülékre.

Tovább

Figyelemre méltó iPhone-app, amelyet tán sosem használ

2022. június 20., 05:53 Módosítva: 2022.06.20 15:56
35

A korábbi epizódoktól eltérően most egy nagyobb volumenű funkcióval, pontosabban egy izgalmas gyári alkalmazással ismerkedünk meg közelebbről. A Parancsok alkalmazás sokkal többre képes és közel sem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik megnyitásakor.

Először is, mi az a Parancsok – Shortcuts?

A Parancsok lényegében utasítássorozatok, amelyeket mi, felhasználók hozhatunk létre az alkalmazásban. Készíthető egészen egyszerű és több ezer lépésből álló sorozat is. Az igazán szuper az, hogy az elkészített shortcutok megoszthatók, bárkiét használhatjuk, így gyakorlatilag végtelenek a lehetőségek. 

Tovább

A funkció, amelyről minden szülő álmodik

2022. június 13., 06:51 Módosítva: 2022.06.13 19:58
109

A korábbi epizódoktól eltérően most egy nagyobb volumenű funkciót, a képernyőidőt fogjuk részletesen bemutatni. Szülőknek remek eszköz a gyerek telefonozását monitorozni és szabályozni. Ugyanakkor a saját fejünkre is koppinthatunk, ha túl sokat időzünk naponta az eszközeinken.

Sok vád érte 2018 előtt is a nagy okostelefon-gyártó cégeket, miszerint az eszközeik annyira addiktívak, hogy sok esetben több kárt okoznak, mint hasznot. A techvállalatok érdeke logikusan az, hogy minél többet használjuk a termékeiket. Így könnyen lehet, hogy a nyomásra válaszul készültek el Androidra és iOS-re egyaránt a digitális függőséget kontrollálni hivatott funkciók.

Tovább

Öt népszerű iPhone-modellt is kivégzett az Apple

2022. június 9., 06:09 Módosítva: 2022.06.10 06:58
166

A június 6-án megrendezett World Wide Developer Conference (WWDC) nyitóműsora a vártnál több meglepetést is tartogatott, arra azonban senki sem számított, hogy egyszerre többgenerációnyi iPhone-t is támogatás nélkül hagy az Apple.

Mint arról az Index is beszámolt, az iOS 16 teljesen átszabja a zárképernyő működését, ezek mellett pedig még számtalan más fejlesztéssel kényezteti majd a felhasználókat – a sok újdonság közepette arról azonban sokan megfeledkeztek, hogy melyek lesznek azok az eszközök, melyeket a legújabb iOS támogatni fog.

Tovább

Ha ezt elolvassa, többé nem fog ugyanúgy képeket küldeni

2022. június 6., 07:50 Módosítva: 2022.06.07 10:59
11

Áttekintés az egészen egyszerű funkcióktól a kevésbé nyilvánvalókig, ami hasznos lehet a mindennapi használatban. Kiindulva abból a hipotézisből, miszerint sokan csak ösztönösen és célirányosan néhány alapvető dologra használják méregdrága készüléküket.

Cikksorozatunk hatodik részében különböző intuitív gesztusokkal ismerkedünk és sok más mellett elmerülünk az arcfelismerő képességeiben. 

Tovább

Okostelefont keres a gyerekének? Ez lesz az!

2022. június 1., 19:25 Módosítva: 2022.06.02 19:27
3

A 2022-es barcelonai MWC-n a Honor igazi nagyágyúként jelentette be legújabb prémium kategórás mobilcsaládját, a Magic4 szériát, amely akkor a Honor Magic4-ből és a Magic4 Próból állt, alig egy hónappal később, márciusban azonban a hazai piacra is befutott a Magic4 Lite 5G, amely a felszínen a nagy tesókéhoz hasonló teljesítményt nyújtana – sokkal kedvezőbb áron.

A dobozból kibontva a mobilt egyből három dologra lehetünk figyelmesek: a hatalmas kijelzőre, a hátlapon elhelyezkedő, tekintélyt parancsoló, kör alakú kameraszigetre, amely zavarba esés nélkül foglalja el a készülék hátsó részének egyharmadát – de erről majd később –, valamint a műanyag hátlapra, amelynek a színe ugyan pompás, de úgy gyűjti az ujjlenyomatokat, mintha kötelező lenne. A kijelző egy 6,81 hüvelykes, Full HD felbontású, IPS LCD panel, amely 500 nites maximális fehér fényerő kibocsátására képes. Összességében tehát egy meglehetősen átlagos panelről beszélünk, a 120 Hz-es képfrissítési képesség és a meglepően jó színhűség azonban dob egy kicsit a használati élményen.

Tovább

Siri továbbra is ostoba, de gépel és robotol helyettünk

2022. május 30., 17:11 Módosítva: 2022.05.31 12:11
1

Áttekintés az egészen egyszerű funkcióktól a kevésbé nyilvánvalókig, ami hasznos lehet a mindennapi használatban. Kiindulva abból a hipotézisből, miszerint sokan csak ösztönösen és célirányosan néhány alapvető dologra használják méregdrága készüléküket.

Cikksorozatunk ötödik részében néhány egyszerű funkcióval melegítünk, átnézzük a Safarit, szóba állunk a Sirivel, igazi asszisztensként gépeltetjük is.

Tovább

Egy trükkel poloskává alakítható az iPhone

2022. május 23., 13:06 Módosítva: 2022.05.24 13:06
82

Áttekintés az egészen egyszerű funkcióktól a kevésbé nyilvánvalókig, ami hasznos lehet a mindennapi használatban. Kiindulva abból a hipotézisből, miszerint sokan csak ösztönösen és célirányosan néhány alapvető dologra használják méregdrága készüléküket.

Cikksorozatunk negyedik részében foglalkozunk a kezdőképernyővel, a kijelzőn megjelenő tartalmak felvételével és a megosztással, valamint egy újabb bónusz trükkel. 

Tovább

Titkos albumba rejthetjük el féltett képeinket iPhone-on

2022. május 16., 16:02 Módosítva: 2022.05.17 06:03
23

Áttekintés az egészen egyszerű funkcióktól a kevésbé nyilvánvalókig, ami hasznos lehet a mindennapi használatban. Kiindulva abból a hipotézisből, miszerint sokan csak ösztönösen és célirányosan néhány alapvető dologra használják méregdrága készüléküket.

Cikksorozatunk harmadik részében a megszokotthoz képest több, de egyszerűbb funkción megyünk végig, megkoronázva egy másfél évtizedes iPhone-mumussal.

Tovább

Új chip nélkül érkezhet az iPhone 14

2022. május 10., 15:01 Módosítva: 2022.05.11 09:15

Ilyet eddig csak a 2013-as iPhone 5c- és az azt követő iPhone SE-modelleknél tapasztalhattunk, arra azonban még soha nem volt példa, hogy valamelyik új, zászlóshajónak szánt mobiljába ne helyezne új rendszerchipet az Apple – a hírek azonban hónapok óta erről szólnak.

Az első erről szóló pletykák az iPhone-minisorozat kivégzéséről szóló találgatásokkal szimultán láttak napvilágot, márciusban azonban még az egész internet kételkedve fogadta ezeket. A szivárogtatásról méltán híres Ming-Chi Kuo, akinek találgatásairól itt az Indexen is többször beszámoltunk már, hónapokkal később is köti az ebet a karóhoz, és állítja, száz százalékig biztos benne, hogy korábbi szivárogtatása, miszerint az iPhone 14 és 14 Max nem kap új chipet, igaz.

Tovább

Hogyan digitalizálhatsz bármilyen szöveget iPhone-nal?

2022. május 9., 11:53 Módosítva: 2022.05.15 17:12

Áttekintés az egészen alapvetőnek tűnő dolgoktól a kevésbé nyilvánvaló funkciókig. Minden, ami hasznos lehet a mindennapi használatban, abból a hipotézisből kiindulva, hogy sokan ösztönösen és célirányosan csak néhány alapvető dologra használják méregdrága készülékeiket.

Cikksorozatunk második részében szövegszkennelést, még több navigálást egyszerűsítő trükköt és egy bónusz funkciót hoztunk.

Tovább

Elbúcsúzhatunk a jövendőbeli iPhone miniktől

2022. május 6., 09:53 Módosítva: 2022.05.06 21:56
31

Az Apple még 2020-ban, az iPhone 12-es szériával mutatta be az első mini iPhone-t, ezzel kvázi feltámasztva a kompakt, ám bivalyerős telefonok piacát, a 13-as szériával pedig tovább fejlesztették mindazt, amit egy évvel ezelőtt elkezdtek. Hiába azonban a rengeteg pozitív visszajelzés, a mobil eladásai nem hozzák az almás cégtől elvárt szintet, így hát az iPhone-ok következő generációjából teljesen ki is vezetik azt.

Az első pletykák a mini iPhone-ok beszüntetéséről még márciusban röppentek fel, akkor a 9to5 Mac forrásai szerint arról szólt a fáma, hogy a 2022-es kínálat – akárcsak az előzőek – négy modellből fog állni, a minikiadás azonban ezúttal már kihagyásra kerül. 

Tovább

Mit csinál az iPhone, ha megkocogtatod a hátulját?

2022. május 2., 12:21 Módosítva: 2022.05.03 13:54

Áttekintés az egészen alapvetőnek tűnő dolgoktól a kevésbé nyilvánvaló funkciókig. Minden, ami hasznos lehet a mindennapi használatban abból a hipotézisből kiindulva, hogy sokan ösztönösen és célirányosan csak néhány alapvető dologra használják méregdrága készülékeiket. A haladó felhasználók pedig tesztelhetik, mennyit ismernek a felsorolt funkciókból.

Új cikksorozatunkban az Apple telefonos szoftverének kényelmi funkcióit és eldugottabb trükkjeit mutatjuk be. A cél, hogy bemutassuk, milyen lehetőségek rejlenek az unalmasan egyszerűnek tűnő, mégis izgalmasan sokszínű szoftverben. 

Tovább

Háromnapos üzemidő? Lehetséges! Teszten a Nokia G21

2022. április 21., 20:12 Módosítva: 2022.04.22 10:18
21

Manapság már szinte senkinek az érdeklődését nem kelti fel egy új Nokia telefon érkezése, pedig a finn gyártó még úgy is tud meglepetéseket okozni, hogy eszük ágában sincs a csúcskategóriában versenyezni.

Egyik legújabb mobiljuk, a G21 mind árban, mind specifikációiban a belépőszintet képviseli, így nem érdemes tőle csodákat várni – egy dolgot azonban hihetetlenül jól tud.

 

Mivel nem egy prémium kategóriás készülékről beszélünk, így annak csomagolása is meglehetősen átlagos. A kartondoboz oldalából tudjuk kicsúsztatni a bölcsőt, amely a mobilt tartja, alatta a szokás papírokat, valamint kiegészítőket találjuk, ami ez esetben egy fekete színű, egyméteres USB-A–USB-C töltőkábelben és egy 10 wattos adapterben merül ki. Kézbe véve a készülék meglepően kényelmes, bár sokak számára elsőre fura lehet a teljesen műanyag borítás, érzésre leginkább a 2010-es évek mobiljait idézi. A műanyag használatának azonban van egy jó tulajdonsága is, gigászi mérete ellenére a G21 egy kifejezetten könnyű mobil, mindösszesen 190 grammot nyom.

 

Tovább

Indiában gyártják az iPhone 13-at

2022. április 12., 10:20 Módosítva: 2022.04.12 16:37

Az Apple megerősítette, hogy elköltöztette Kínából népszerű okostelefonja gyártását.

Tovább

A Samsung is felfedte új középkategóriás telefonjait

2022. március 17., 19:12 Módosítva: 2022.03.18 10:55
19

Bemutatkozott a Samsung Galaxy A33 5G és A53 5G, a dél-koreai gyártó kedvezőbb árú, ám meglepően jó specifikációkkal rendelkező készülékcsaládjának új generációja, amely nemes kihívója lesz a harmadik generációs iPhone SE-nek.

Király kijelző, király kamera, hosszan tartó akkumulátoridő

– továbbra is ebben a szentháromságban szeretne erős lenni a Galaxy A-széria, melyet kisebb-nagyobb sikerrel be is tud váltani, ebben az árkategóriában azonban szinte minden területen kompromisszumokat kell kötnünk.

A marketing alapján egyértelműen fiataloknak szánt új mobilok a már megszokott fehér és fekete mellett egy teljesen új királykék (amely ne tévesszen meg senkit, valójában egy púderkék szín) és királybarack (amely tulajdonképpen az eddig is ismert arany) színekben lesznek elérhetők 128 vagy 256 GB beépített tárhellyel, melyet akár 1 TB-os memóriakártyával is bővíthetünk.

Tovább

Minden, amit az új iPhone SE-ről tudnia kell

2022. március 9., 11:15 Módosítva: 2022.03.10 09:17
2
Hosszú várakozás után március 8-án este végre megtartotta tavaszi termékbemutatóját az Apple, mely egyértelműen felülmúlta a várakozásokat, ugyanis a már-már megszámlálhatatlanul sok szivárogtatás és pletyka ellenére is tudott meglepetést okozni az almás cég.

Röviddel a bemutató kezdete után Tim Cook, az Apple vezérigazgatója már rá is tért az iPhone-okat érintő frissítésekre, bejelentette, hogy hamarosan teljesen új, zöld és alpesi zöld színekben érkezik az iPhone 13 és 13 Pro, valamint hogy az ezekben a telefonokban is ketyegő A15-ös chipet egy újabb mobil is megkapja,

méghozzá a harmadik generációs iPhone SE.

Az új iPhone, akárcsak az előző SE, az iPhone 8-ból megismert külsőt kapta meg, maradt tehát a már jól megszokott home gombos, alumíniumkeretes, üveghátlapos design, utóbbi azonban már az okostelefonok számára elérhető legerősebb. Emellett a színek tekintetében is történt egy apró változás, a Product RED variáció mellett ugyanis már nem fekete és fehér, hanem a nagyon enyhe kékes beütéssel rendelkező éjfekete és csillagfény elnevezésű színváltozatok kaptak helyet.

Tovább

Hazánkban is bemutatta összecsukható okostelefonját a Honor

2022. február 25., 15:57 Módosítva: 2022.02.26 15:57
Lehetőségünk nyílt arra, hogy a barcelonai MWC előtt még idehaza szemügyre vegyük a Honor legújabb zászlóshajóját, a Honor Magic V-t, mely egyszerre szeretne mind a hétköznapi, mind az összecsukható mobilok kihívója lenni, de mint kiderült, a kisebb méretű táblagépet használóknak is remek alternatíva lehet.

Sean Ding, a Honor hazai country managerének elmondása szerint a kínai vállalat célja az, hogy a jövőben az összecsukható okostelefonok is sztenderdnek számítsanak, ezért az első ilyen készülékük létrehozása közben mindvégig arra törekedtek, hogy a felhasználó kényelme legyen szem előtt. A Honor Magic V összecsukott állapotban egy meglehetősen masszív készülék – de melyik ilyen mobil nem az? Ennek ellenére azonban még így is a legvékonyabb összecsukható okosmobilnak számít a maga 14,3 milliméteres vastagságával.

Első pillantásra a Galaxy Z Fold család készülékei juthatnak eszünkbe, közelebbről is szemügyre véve azonban már több különbséget is észrevehetünk – az első ilyen például a kijelző. A Honor V – ami V, és nem öt – egy 6,45 hüvelykes, 2560 x 1080 pixeles, 10-bites, 120Hz-es, 1000 nites maximális fehérfényerővel és HDR10+ tanúsítvánnyal rendelkező, 21:9 képarányú előlapi OLED panelt kapott, mely kicsivel nagyobb  a Z Fold3 6,2 hüvelykes kijelzőjénél , ráadásul a Magic V minden tekintetben vékonyabb kávákkal is operál.

Tovább

Már megvan, hogy fog kinézni az iPhone 14

2022. február 25., 11:04 Módosítva: 2022.02.25 17:25
Ha igaznak bizonyulnak a pletykák, idén szeptemberben végre egyaránt elbúcsúzhatunk a hatalmas elő- és hátlapi kameraszigettől, a kijelzők mérete és az anyaghasználat azonban marad a már jól ismert kombó.

Az Apple legnagyobb beszállítója, a Foxconn megkezdte az iPhone 14 Pro próbagyártását, ami a Taiwan Economic Times jelentése szerint arra utal, hogy az Apple véglegesítette a készülék tervezését – írja a MacRumors. A lap információ szerint a Foxconn ezúttal a két magasabb kategóriás, azaz Pro modell gyártásáért fog felelni, míg az alap iPhone 14 modelleket a Luxshare fogja beszállítani. A próbagyártás során az Apple azokat a tervezés során nem észrevehető hibákat szeretné kiszűrni, amelyek a későbbiekben esetleges gondokat okoznának a sorozatgyártás megkezdése után.

Akárcsak az előző két évben, idén is négy darab új iPhone-ra számíthatunk, a szivárogtatások szerint azonban az almás cég két generáció után lemond a „mini” termékvonalról, ugyanis sem az iPhone 12 mini, sem a 13 mini nem hozta a várt eladási számokat.

Tovább

Beszáll az Apple elleni élethalál harcba a Xiaomi

2022. február 13., 09:47 Módosítva: 2022.02.13 18:16
161

A kínai Xiaomi megkísérli átvenni a piacról kiszoruló Huawei helyét és az Apple közvetlen konkurenciájává válni a high-end telefonok piacán. A cég alapító vezérigazgatója, Lei Jun a Weibo közösségi platformon beszélt új célkitűzéseikről – a South China Morning Post tudósítása szerint.

Tovább

Rovatok