Index Vakbarát Hírportál

A Nintendo megint rekordot döntött a Pokémonnal

2016.12.01. 13:39

A Pokémon-őrület nemcsak az ingyenes Pokémon Góra terjed ki, hanem a dobozos játékokra is. A Nintendónál ez normális ügymenet: a kézikonzolokra kiadott Pokémon-játékok mindig a japán szoftvereladási listák élén nyitnak, és az eladott darabszám a hét- és nyolc számjegyű értékek között ingadozik.

Nincs két hete, hogy megjelent az új epizód, a Pokémon Sun and Moon, de máris  a Nintendo történetének leggyorsabban fogyó játékává vált.

A Nintendo 3DS kézikonzolra készült játék november 18-án jelent meg az Egyesült Államokban. A Nintendo közlése szerint a Sun and Moonból azóta 3,7 milliót vásároltak. A korábbi rekorderhez, a 2013-ban megjelent Pokémon X and Y-hoz képest ez 85 százalékos növekedés. Európában egy hét alatt másfél milliót vettek a Sun and Moonból. A rekorddöntés egyedül Japánban nem sikerült - ott csak 1,9 milliót vettek belőle.

A sorozat 1996-os debütálása óta a Nintendo több mint 280 millió Pokémon-játékot adott el.

Az új rész sikeréhez valószínűleg a Pokémon Go elképesztő népszerűsége is hozzájárult. A mobiljátéknak még mindig 45 millió aktív felhasználója van, akik naponta keresik az új pokémonokat. A Nintendo már korábban elismerte, hogy a Pokémon Go sikere a 3DS-re készült játékok eladásain is éreztette a hatását.  • Tippek
  • Betét

Rovatok