Index Vakbarát Hírportál

Elindult a mémáradat a Facebook leállása után

2024.03.05. 17:35
Kedd délután megrendült az internet népe, ugyanis világszerte leállt a Facebook, a Messenger és az Instagram. Ez azonban a mémkészítőket is megihlette – mutatunk néhányat a termésből.

Mint megírtuk, kedd délután fél 5 körül leállt a Facebook, az ahhoz kapcsolódó Messenger alkalmazás, a Threads és az Instagram, mindegyik kidobta a felhasználókat a felületéről, és nem is engedett vissza senkit. Délután négy óra után futottak be az első bejelentések, majd fél órával később már több mint százezer hibabejelentés érkezett a világ minden tájáról. Úgy tűnik, azóta már kezd helyreállni a világ rendje. 

Egyedül az X – régi nevén Twitter – felhasználói örülhettek, az Elon Muskhoz köthető platform ugyanis mindvégig tökéletesen működött. El is indult a mémáradat, a legtöbb arról szól, hogy milyen jó most az X-felhasználóknak. 

A Squid Game, azaz a Nyerd meg az életed című sorozat rajongóit is megihlette a leállás. Azok a felhasználók, akik nem használnak X-et, valahogy így nézhettek ki: 

A Facebook- és Instagram-felhasználók így mentek ellenőrizni, hogy az X is leállt-e:

És a leállás után valahogy így nézhetett ki mindenki:

A boomerek pedig így próbálhattak bejelentkezni a Facebookra annak ellenére, hogy azt írta, a munkamenet lejárt:

Van, aki úgy gondolja, a Facebook és az Instagram leállása miatt a világ néhány pillanatra jobb hely lett. Azt is tudjuk, mit csinálhat épp Mark Zuckerberg:

Szakértő beszélt az Indexnek a leállásról

„Bármilyen üzemzavar okozhat ilyen eseményt, nem feltétlenül kell hekkelésre gondolni. Könnyen lehet, hogy üzemzavar volt” – összegezte Tóth István, az Indexnek nyilatkozó szakértő, aki szerint természetesen akár támadás is állhat a háttérbe, ugyanakkor ilyen nagy rendszernél bármilyen hihetetlen könnyű olyat hibát elkövetni, hogy annak ilyen következményei lehetnek.

A teljes cikkünket itt tudják elolvasni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM


Rovatok