Index Vakbarát Hírportál

Vuvuzelagomb a YouTube-on

2010. június 24., csütörtök 15:16

Szerdán új fejlesztés jelent meg a YouTube-on: egy kis focilabdaikon, amivel bármikor vuvuzelahangot keverhetünk a videó alá.

A YouTube kicsit megkésve, de követte a netes folklórban már egy ideje népszerű viccelődést a vuvuzelával. A foci-vb meccsein közvetítés közben is hallható, idegesítő hangú tradicionális kürt hangját egy új ikonnal emelte be a videomegosztó a szolgáltatásai közé.

Az ikon nem jelenik meg mindegyik videónál, viszont nem csak azoknál a videóknál jelenik meg, amik a vb-ről vagy a fociról szólnak, így érdekes újraértelmezéseket kaphatnak ismert klipek a megvadult méhraj zúgására emlékeztető hanggal. Például az Index vállalati himnusza új élmény vuvuzelával (embedeléskor nem látszik az ikon ezért csak linkelünk), de a Star Wars Kid is egészen más hangulatú a zümmögő háttérzenével, nem is beszélve az Ossian Repatarurgyán című daláról.

A YouTube-nak nem ez volt az első viccelődése: április elsején azzal poénkodtak, hogy bevezetnek egy olyan gombot, ami ASCII karaktergrafikás megjelenítésűvé alakítja a videókat.

A vuvuzelagomb viszont nem a YouTube találmánya: az Index címlapján a derékszög mellett a normál zenei A hang ikonja szokott lenni, de a vb kezdete óta vuvuzelahangot megszólaltató ikon található a helyén.

Rovatok