Index Vakbarát Hírportál

Multiplayer játék lehet a Mass Effect 3-ban

2010. június 3., csütörtök 16:26

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb szerepjátéka, a Mass Effect volt, egy megalapozottnak tűnő pletyka szerint a sorozat új folytatásában már több játékos is játszhat majd egyszerre.

A pletyka alapja egy álláshirdetés, ami a sorozatot kiadó Electorinc Arts honlapjára került ki. Ebben multiplayer játékban tapasztalt programozót keres a cég, pontosabban a Mass Effect szériát fejlesztő csapat, a BioWare Montreal. Árulkodó az is, hogy a jelentkezési feltételek között szerepel az Unreal Engine játékmotorral szerzett tapasztalat – ezt a motort licencelte a Bioware a Mass Effect első és második részéhez. Ezért tűnik logikusnak, hogy a Mass Effect 3-ban lesz valamilyen multiplayer rész, és nem a vég egy másik játékában (azok más motort használnak).

Az EA nem kívánta kommentálni a pletykát, így azt sem tudni, hogy milyen jellegű multiplayer játékhoz keresnek embert: egymás elleni deathmatchekhez, vagy csapatmunkára építő kooperatív módhoz.

A két Mass Effect az utóbbi évek legsikeresebb konzolos szerepjátékai közé tartozik, választási lehetőségeivel és jól felépített sci-fi világával Magyarországon is igen népszerű.

Rovatok