Index Vakbarát Hírportál

A Microsoft lenyomta az Apple-t

2021. október 31., vasárnap 09:10

A redmondi Microsoft lett a világ legértékesebb cége pénteken, lenyomva ezzel a csúcstartó Apple-t. Az élen történt változás a cégek negyedéves mutatóinak tudható be: míg az Apple 6 milliárd dollárt bukott a várthoz képest a félvezetőhiányon, addig a Microsoft pozitív adatokkal tudott szolgálni, ugyanis növekedést értek el az Office-nak, a Windowsnak és a felhőszolgáltatásaiknak hála.

A CNBC riportja szerint a tőzsde pénteki zárásakor a Microsoft 2,49 billió dollárt, az Apple 2,46 billió dollárt ért. Az Apple-t nem először nyomja le a Bill Gates alapította cég, a Microsoft 2020-ban, 2018-ban és 2010-ben is átvette már a stafétát egyszer-egyszer. Ugyanígy a Google anyacége, az Alphabet is lenyomta már az Apple-t 2016-ban, mint a legértékesebb cég.

Ugyanakkor ezek mind csak rövid sikerek voltak, az Apple mindig visszakúszott az élre. Az első amerikai vállalatként, melynek értéke átlépte az egy és két billió dollárt, a céget a vezető vállalatként tartják számon. A siker kulcsa továbbra is az iPhone, de egyre többet hoznak a cupertinói konyhára a szolgáltatások is. A félvezetőhiány okozta gyártási és szállítási nehézségek miatt kérdéses, hogy a karácsonyi szezonban milyen mennyiségben tud majd az Apple termékeket értékesíteni, de ha sikerül hozniuk az elmúlt években tapasztalt szintet, várhatóan vissza fognak kerülni a legértékesebb márka trónjára.

Rovatok