Index Vakbarát Hírportál

Indiában gyárt iPhone-t az Apple

2022. augusztus 24., szerda 12:17

Az Apple azt tervezi, hogy az iPhone 14 gyártását Indiában kezdi meg körülbelül két hónappal a termék Kínából történő első kiadása után, csökkentve ezzel a két ország közötti szakadékot.

A vállalat a beszállítókkal együttműködve igyekszik felpörgetni a gyártást Indiában, és lerövidíteni az új iPhone gyártásának idejét a korábbi bevezetéseknél jellemző hat-kilenc hónapról.

Az Apple, amely régóta Kínában gyártja iPhone-jainak nagy részét, alternatívákat keres, mivel Hszi Csin-ping kormánya összeütközésbe került az amerikai kormánnyal, és országszerte zárlatokat vezetett be, amelyek megzavarták a gazdasági tevékenységet.

Kis csúszással kijön az iPhone 14

Ku Ming-Csi, a TF International Securities Group elemzője elmondta, hogy várakozásaik szerint az Apple a következő iPhone-t mindkét országból nagyjából egy időben szállítja – írja a Bloomberg.

A Foxconn Technology Group, az iPhone-ok elsődleges gyártója tanulmányozta az alkatrészek Kínából történő szállításának és az iPhone 14 készülék összeszerelésének folyamatát a dél-indiai Chennai városon kívüli üzemében. Azt is vizsgálták, hogyan lehetne fenntartani az Apple magas szintű titoktartási előírásait.

Az Apple és a Foxconn végül úgy döntött, hogy az egyidejű indulás Indiában és Kínában nem megvalósítható idén, de ez továbbra is hosszú távú cél marad. Az első indiai iPhone 14-esek valószínűleg október végén vagy novemberben készülnek el az eredeti szeptemberi megjelenés helyett.

Rovatok